|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: kochajj 06-04-2006, 22:17 |
Kompresja w Galancie 4G63 |
Autor |
Wiadomość |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2006, 22:56
|
|
|
Takomy nie wsadziłbym między sedes a muszlę klozetową...
jeśli chcesz mieć spokój na dłuuugi czas to uszczelka oryginalna MGP, jeśli nie masz tyle kasy - Victor Reinz. jeśli reinz za drogi - Hans Preis, Nipparts lub Elring. jesli to jeszcze za drogie to... poczekać na lepsze czasy.
edit:
ceny:
elring 62 zł (sama uszczelka), 290 zł (zestaw)
Nipparts 129 (uszczelka), 320 (zestaw)
uszczelka ori to MD 040533 |
Ostatnio zmieniony przez shovel 28-03-2006, 23:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2006, 10:50
|
|
|
Znalazłem uszczelkę firmy Kapejapan twierdzą że to orginał 126,- zł, następna to Tokey też ma niezłą cenę tylko nie jestem pewny czy cena przekłada się na jakość, ciekawy jestem czy macie pojęcie o tych firmach. Gadałem z mechanikiem i wspominałem mu o forum twierdzi że to o czym rozmawiamy jego nie interesuje. Co do uszcelki to twierdzi że uszczelka jak uszczelka a jakiej firmy nie ma znaczenia Japan to Japan. Już nie wiem co o tym myśleć nie mam szczęścia do mechaników. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-03-2006, 10:55
|
|
|
kapsel napisał/a: | Już nie wiem co o tym myśleć nie mam szczęścia do mechaników. |
Na tym forum są najlepsi mechanicy od Mitsu w Polsce. Tyle. |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2006, 11:00
|
|
|
oryginał to tylko i wyłącznie Mitsubishi Genuine Parts. uszczelka Reinza kosztuje ok. 140 złotych i powinna być dostępna bez problemów |
|
|
|
 |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2006, 11:16
|
|
|
Co do wiedzy i fachowści ludzi obecnych na forum nie mam żadnych wątpliwości w wielu przypadkach jesteście pomocni i tak naprawdę tylko do tego co jest napisane tu ma zaufanie. Ale uwagi przekazane mechanikowi a wyczytane na forum są dla niego obrazą bo on "wie lepiej". Gdyby nie to że auto jest rozgrzebane pojechał bym do Mogielnicy ale niestety jestem zdany na łaskę gamoni z wawy. k*cenzura* już mam ich wszystkich dość. Trzymaja auto i się mądrza a maja pojęcie tylko o śrubokręcie. |
|
|
|
 |
Alladyn [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2006, 15:28
|
|
|
taki mechanik co nie slucha sie innych jest nic nie warty, kazdy powinien skulic uszy i wysluchac madrzejszego. bo nie wydaje mi sie zeby kazdy mechanik znal sie na Mitsu. wie gdzie co jest co do roboty to zero pojecia. Nasi klubowicze są mistrzami w swojej wiedzy i koniec. Moj mechanik bez problemu wysluchal jak mowilem co koledzy proponuja i przyznawal racje i jak cos nie szlo po jego mysli to probowal jak mu mowilem takze jest Rowny gosc. |
|
|
|
 |
|
|