Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny dźwięk przy włączonym silniku L200 167kucyków
Autor Wiadomość
mugino
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2008, 01:01   

a co myslisz ze navara nie stroi fochow? auto jak auto kazde sie moze zepsuc , w l200 masz przynajmniej 4x4

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2008, 06:47   

z samochodem, jak z zona. Zawsze ma plusy i minusy. Trzeba byc tolerancyjnym i sztuka jest potrafic z nia wytrzymac dluzej... :) ja dzis rano wyjatkowo nie slyszalem tych dzwiekow. Albo sie za bardzo spieszylem albo samochod poczul mozliwosc sprzedania i sie "naprawil" :mrgreen:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 26-03-2008, 07:18   

namotore napisał/a:
aaa i co to jest fajera?
kierownica :shock: myslalem, ze to ogolnie znana nazwa.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 26-03-2008, 07:37   

:shock: sorry :roll:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 26-03-2008, 11:16   

namotore napisał/a:
no wlasnie specjalnie sprawdzali i nic, wg mnie to jakis zaworek sie otwiera przy turbinie - moze blad oprogramowania - musze popytac innych uzytkownikow L2 moze cos wiedza na ten temat. Jestem tu od niedawna i sie dopiero rozgladam po forum :) dzieki pzdr

[ Dodano: 25-03-2008, 11:15 ]
przy jezdzie na wprost, jak stoi prosto kola - tez . wszystkie plyny poziom ok, pompka wspomagania ok bez zarzutu. cos nie jest halo, zajrze do warsztatu chyba - w koncu gwarancja jest :lol:

też to mam i myślę,\ze jest to jakiegoś rodzaju zaworek odprężający- póki co sie nie przejmuję a moja 200-tka zrobiła już 75kkm...

pozdro

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 26-03-2008, 11:22   

ok czyli to "powszechnie spotykane zjawisko" ale zaalarmowalem forum bo nie ma nic lepszego niz cisza... dzieki :mrgreen:

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2008, 17:04   

Gene napisał/a:
namotore napisał/a:
aaa i co to jest fajera?
kierownica :shock: myslalem, ze to ogolnie znana nazwa.

szczerze to ja tez nie wiedzialem , u nas w malopolsce kierownica to kierownica :) ew gdzies po wsiach kiera :mrgreen:

elili
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2008, 18:10   

Kibloo napisał/a:

póki co sie nie przejmuję a moja 200-tka zrobiła już 75kkm...

Łaaadnie. :mrgreen: Czasem w domu sypiasz? :badgrin:

[ Dodano: 26-03-2008, 20:07 ]
namotore napisał/a:
codziennie to slysze po 20-30 razy (zaczynam sie powoli przyzwyczajac hehe) tak co 20-30 s czasem co 2-3 minuty na biegu jalowym

To nie będzie "automatyczny proces sprawdzania ilości wtryskiwanego paliwa": jak napisałem zdarza się sporadycznie.
Myślę, że sprawdź jeszcze wodę w filtrze paliwa i jeżeli nie tankowałeś rzepakowego to: nie trzymaj go na biegu jałowym tak długo :lol: albo odwiedź serwis. :mrgreen:

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 26-03-2008, 21:00   

nie leje rzepaku z lidla :) fajere trzymalem i nic. spsikam WD40 caly silnik to moze przestanie :mrgreen: (oczywiscie zartuje). W serwisie sprawdzali sprawdzali :) i odpowiedz byla taka ze to wlasnie to ale zrobie sledztwo, nie ugne sie :mrgreen:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 27-03-2008, 08:24   

elili, powiem ci, że 3 na 7 dni w tygodniu śpię w domu... hehehehe w końcu to tylko 200km/dzień średnio... nic takiego w serwisie

pozdro

FABIO
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 13:31   

Namator musimy sie gdzies spotkac i porownac dzwieki.mnie przy 16tys.wystepowaly takie jak u ciebie choc bardziej wygladalo to na jakas rolke lub lozysko.Teraz jestem tuz przed przegladem i przed trasa i od 2 dni moj dzwiek sie zmienil ido tego jest staly

[ Dodano: 31-03-2008, 13:38 ]
praca silnika jest glosniejsza,przypomina traktor lub zalaczenie przedniego napedu(o tyle jest glosniejszy)po przysluchaniu sie blizej,wydaje mi sie ze to jakies lozysko na urzadzeniu gdzies gdzie chodzi pasek np.alternator.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 31-03-2008, 15:02   

Namotore lub Nam :mrgreen: no sie mozemy gdzies zgadac, szerokiej drogi na trasie!

FABIO
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 22:17   

Dzis wali jeszcze bardziej dodatkowo na postoju skacza obroty.jutro jade do serwisu

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2008, 08:45   

Fabio, a te skoki obrotów to nie od włączonej klimy? :wink: Ciepło się zrobiło i jak klima się załącza to powoduje wzrost wolnych obrotów...Spróbuj wyłączyć klimę na chwile...
Pozdrawiam.

elili
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2008, 17:00   

FABIO napisał/a:
Dzis wali jeszcze bardziej dodatkowo na postoju skacza obroty.jutro jade do serwisu

W korku zauważyłem to samo... Ale przecież dzisiaj jest ciepło :P Jak napisał Bartman: eLka reaguje na klimę na wolnych obrotach. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu