Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2008, 20:35
|
|
|
Czysto teoretycznie: kup Colciaka/galanta z lat 87-90; )
W przypadku Colta silnik mały, można już rejestrować na białe tablice jako zabytek (na wstępie masz 50% zniżki)
Możesz kupić malucha, zarejestrować na siebie zniżki lecą, a jeździsz autkiem zarejestrowanym na Ojca
Ale wracając do rzeczywistości:
co masz upatrzone na oku? ( i czemu takie duże ) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
hubertus89-89 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 20:49
|
|
|
mam 7 tys...a interesuje V generacji Galant:) i jak na złość jak nie było pieniędzy to samochodów było pełno a teraz nic kompletnie nic;( Może ktoś ma do sprzedania?:)) |
|
|
|
 |
Łukasz23 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 20:59
|
|
|
U mnie w Opolu to wygłąda tak: 180zł rejestracja (nowe blachy itp).
Skarbówka pewnie jak wszędzie 2% podatku ok kwoty zakupu lub gdy jest za
bardzo obniżona to patrzą w Auto Giełde na wartość samochodu
A OC jeśli chodzi o mnie to wolałem mieć na siebie i pomału zbierać zniżki
bo z Ojcem nigdy nie wiadomo i jeszcze by powiedział że to w częsci jego fura |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 30-03-2008, 21:26
|
|
|
akbi, Musisz przerabiałem to 2 razy w PZU na własnej skórze. W okresie 2 ostatnich lat
[ Dodano: 30-03-2008, 21:27 ]
hubertus89-89, po co Ci takie duże Auto??
Masz dzieci?? |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 30-03-2008, 23:15
|
|
|
Koledzy mają rację.Lepiej kupić auto z mniejszą pojemnością.Jak nabędziesz trochę zniżek,to sobie kupisz większy.Najmniejsza pojemność gala to 1,8.W większości ubezpieczalni ,policzą od 2,0.Pozdro. |
|
|
|
 |
hubertus89-89 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 06:45
|
|
|
ale dogadałem sie z ojcem już i weźmie na sobie:) (ma maksymalne zniżki) nie mam zamiaru jeździć jakimś matizem....;o |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 31-03-2008, 09:19
|
|
|
Powiem ci tak:
sam ostatnio kupowałem swoją Cari i zrobiłem tak ze dopisałem mame która ma 60% zniżek w warcie a ubezpieczyłem w Commercial Union i tam dali od razu 50% zniżki na OC i RÓWNOCZEŚNIE na AC a odjęli 10% od posiadanych zniżek bo jeszce nie miałem skończonych 25 lat.
Najlepiej jak każdy samochód jest zarejestrowany w innej firmie bo jak cos sie stanie z jednym to nie tracisz zniżek na wszystkie jak to jest gdy masz wszystkie samochody w jednej firmie.
ja mam każdy samocho gdzie indziej ubezpieczony bo tak jest najbezpieczniej a zniżki w kazdy dobry ubezpieczyciel przenosi w całości!!! sprawdz nowych, ja wziąłem w Commercial Union i jestem zadowolony bo miałem stłucznke z mojej winy i jeszcze tqakiego zainteresowania nigdzie nie widzałem nie wspominając oczywiście o tym ze dają automatycznie samochod zastepczy i nie musisz sie martwic o to czym bedziesz jezdził.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze troche pomogłem |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 11:01
|
|
|
siwekskce1 napisał/a: | Najlepiej jak każdy samochód jest zarejestrowany w innej firmie bo jak cos sie stanie z jednym to nie tracisz zniżek na wszystkie jak to jest gdy masz wszystkie samochody w jednej firmie. |
ciekawe w jaki sposob ubezpieczsz auto w nowej firmie bez przedstawienia histori przebiegu poprzedniego ubezpieczenia. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 31-03-2008, 15:57
|
|
|
arturro napisał/a: | siwekskce1 napisał/a: | Najlepiej jak każdy samochód jest zarejestrowany w innej firmie bo jak cos sie stanie z jednym to nie tracisz zniżek na wszystkie jak to jest gdy masz wszystkie samochody w jednej firmie. |
ciekawe w jaki sposob ubezpieczsz auto w nowej firmie bez przedstawienia histori przebiegu poprzedniego ubezpieczenia. |
tak że wystarczyło zadzwonić i przekazać wszystkie dane niezbedne do podpisania umowy i poczekac na polise, a dokumenty o które ci chodzi dopiero teraz kazali przesłac a podpisywałem nowa umowe w grudniu. poprostu pytaja sie ciebie ile masz zniżek i tyle ci daja. a jak krecisz ze znizkami to oni ci pozniej wyrównaja i kazą doplacic bo w razie czego nic ci nie wypłacą, poza tym aja pewnie jekies swoje sposoby. Nie wnikam w to bo mi uwieżyli i jest ok nawet dodam ze mialem stłuczke z mojej winy i naprawili mi auto bez problemu mimo ze im dosłałem to zaswiadczenie dopiero teraz juz po odebraniu samochodu.
Naprawde nie ma co siedziec w warcie czy PZU tylko dlatego ze sa stare, warto zaufac nowym ubezpieczycielom bo maja duzo lepsze warunki |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 31-03-2008, 16:54
|
|
|
Morfi napisał/a: | akbi, Musisz przerabiałem to 2 razy w PZU na własnej skórze. W okresie 2 ostatnich lat |
a ja sprzedawałem w zeszłym roku Lancera Secki'emu i leciał pół roku na moim ubezpieczeniu bez żadnych dopłąt (ja miałem 50% zniżki a Secki nic) ... oczywiście ubezpieczalnia (LINK4) była o wszystkim poinformowana i było to wg ich przepisów. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 17:42
|
|
|
siwekskce1 napisał/a: | tak że wystarczyło zadzwonić i przekazać wszystkie dane niezbedne do podpisania umowy i poczekac na polise, ...... |
"do czasu dzban wode nosil" ale skoro twoj ubezpieczyciel nie dba o swoje interesy to tylko pogratulowac
siwekskce1 napisał/a: | poza tym aja pewnie jekies swoje sposoby. |
wystarczy ze komus sie zechce zadzwonic i sprawdzic historie przebiegu OC lub AC |
|
|
|
 |
|