Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:06
Gasnica w Outku II
Autor Wiadomość
rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2009, 19:40   

qdyb napisał/a:
jak bedzie naprawde potrzebna to raczej zbyt szybko sie nie dostaniece do niej i bedzie problem
jak będzie naprawdę potrzebna, to i tak 1kg jaki wozimy najczęściej niewiele pomaga. Ot tak co by sumienie uspokoić i z przepisami w zgodzie być

Mateusz 
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Wysłany: 10-02-2009, 23:39   

dzis podczas przegladu zainstalowano mi gasnice pod fotelem pasazera, jest latwo dostepna, stabilnie zamontowana i zwolnila miejsce w schowku bagaznika-polecam,
mateusz

wierzbi 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2008
Wysłany: 08-05-2009, 10:08   

Mateusz może podeślij fotkę jak to zamocowali bo od wczoraj dumam jak to zamocować ;-)Pozdrawiam

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 23-05-2009, 00:00   

Jest pewien ciekawy patent na mocowanie gasnicy - niekoniecznie w kabinie kierowcy (troche malo to estetyczne :roll: ) Sa specjalne futeraly do ktorego wsadza sie gasnice, po zewnetrznej stronie tego pokrowca do jego spodniej czesci przyszyte sa paski - rzepy, ktore mocno rzymaja sie wykladziny podlogowej bagaznika. Ja "przykleilem" sobie ja po prawej stronie, w tym zakolu podlogi ponizej schowka gdzie jest podnosnik. Miejsce jaky do tego stworzone. Wielki problem z glowy. Polecam!

kaliszanin1980 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2,0DID
Wysłany: 09-07-2009, 13:18   

U mnie w Miśku w salonie gaśnice wyposażyli w opaski na rzepy i gaśnice wrzuciłem pod siedzenie. Bardzo stabilnie sie przykleiła rzepami do wykładziny. Nic sie nie przemieszcza. 8)

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 09-07-2009, 14:45   

Można jeszcze prościej - w Castoramie (OBI, itp) można kupić rzepy samoprzylepne (po jednej stronie rzep, po drugiej taśma klejąca) - obklejamy gaśnicę i pod siedzenie kierowcy (pod siedzeniem pasażera jest niestety wzmacniacz). Podobnie zrobiłem z apteczką. Nic się nie przesuwa, wyjęcie w razie czego jest bardzo łatwe...

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-07-2009, 19:43   

Ja był nie był taki optymistyczny. Jedziecie 60km/h uderzacie w inne auto. Samochód zatrzymuje się na dystansie parunastu centymetrów a gaśnica się nie zatrzymuje ponieważ rzepy nie wytrzymają takiego przeciążenia i leci taka gaśnica 60km/h w stronę waszych nóg... Ja mam w bagażniku przykręconą śrubami i płaskownikiem 2-3mm do grodzi bocznej bagażnika ale to w Lancerze. Rzepami to mam przyklejoną apteczkę która chyba nie ma 100g wagi a nie ponad 1000g jak gaśnica.

arturodh 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 2008
Wysłany: 09-07-2009, 20:36   

mi przy odbiorze auta wsadzili gasnice w tylne drzwi od strony kierowcy i siedzi tam caly czas :D tyle ze wyglada to srednio, reszte dupereli upchnalem do schowka w bagazniku po lewej stronie, nie bardzo mam co z apteczka zrobic i majta sie w bagazniku

bonito 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2009, 08:40   

krzychu - oczywiście zgoda, wszelkie luźne przedmioty zamieniają się w czasie wypadku w pociski z dużą energią kinetyczną... Jednak gaśnica jest sporo większa niż prześwit pod siedzeniem kierowcy (proponuję zerknąć) i nie ma szans w razie czego na przesunięcie się do przodu. Gdyby nie było tego bezsensownego (moim zdaniem) subwoofera w bagażniku, miałbym normalne miejsce na gaśnicę w schowku, a tak trzeba kombinować...

zibi21 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 10-07-2009, 13:17   

Witam.Ja mam gaśnicę w schowku po prawej stronie razem z podnośnikiem i jest OK

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2009, 18:03   

bonito napisał/a:
krzychu - oczywiście zgoda, wszelkie luźne przedmioty zamieniają się w czasie wypadku w pociski z dużą energią kinetyczną... Jednak gaśnica jest sporo większa niż prześwit pod siedzeniem kierowcy (proponuję zerknąć) i nie ma szans w razie czego na przesunięcie się do przodu. Gdyby nie było tego bezsensownego (moim zdaniem) subwoofera w bagażniku, miałbym normalne miejsce na gaśnicę w schowku, a tak trzeba kombinować...

Bez problemu mozesz sobie ten bezsensowny subwoofer zdemontowac i wygospodarowac miejsce na gasnice :twisted: 8)

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2009, 18:21   

dab napisał/a:
bonito napisał/a:

Bez problemu mozesz sobie ten bezsensowny subwoofer zdemontowac i wygospodarowac miejsce na gasnice :twisted: 8)

Tak jest..........dali jakieś dziadostwo bez sensu.......... :D :D :D

Mont 
Forumowicz

Auto: E82
Wysłany: 10-07-2009, 18:23   

zibi21 napisał/a:
Witam.Ja mam gaśnicę w schowku po prawej stronie razem z podnośnikiem i jest OK

ja też i można by spytać o jej dostępność w razie pożaru ale tak myślę, że od pożaru to AC jest :twisted:
bo tą gaśnicą to można papierosa co najwyżej zgasić :lol:

bonito 
Forumowicz

Wysłany: 13-07-2009, 10:17   

Z demontażem subwoofera wcale nie byłoby łatwo - koszt plastikowej okładziny bagażnika z lewej strony wyniósłby (znając ceny części Mitsu) pewnie powyżej 1000 PLN... Swoją drogą chętnie bym to zrobił także z innego powodu niż wygospodarowanie miejsca na gaśnicę - już parę osób (znajomi, rodzina) spojrzało na mnie z politowaniem jak zobaczyli wnętrze bagażnika... Taki głośnik to trochę klimaty "wieśtuningowe" - duża rura wydechowa z tyłu, umpa-umpa przy upuszczonych szybach, brak karku itp... :D :D :D

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 00:17   

bonito napisał/a:
już parę osób (znajomi, rodzina) spojrzało na mnie z politowaniem jak zobaczyli wnętrze bagażnika...

politowaniem? :? :D ludzie sa jednak dziwni, ja wiem ze moze wiekszosci wystarcza mono radio safari (pije do twoich znajomych 8) ) ale ten subwoofer naprawde nadaje jakosci muzyce i jest ladnie i estetycznie wkomponowany w bagaznik...poziom wiesniactwa - ZERO :roll:

Odpowiedz do tematu