Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
galant v6-kilka pytan
Autor Wiadomość
AND1
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 14:33   

a juz mialem nadzieje :x

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2008, 21:44   

coz, nie usuneli tej wady...ale jak sie zainteresujesz fordem mondeo lub focusem, to sie dowiesz ze tam ruda, duzo brutalniej, wylazi juz w egzemplarzach 3-4 letnich ;)

a co do przerobek-ja tez robie dokumentacje foto swojego gala, rowniez po dzwonku w tyl, zeby ktos mnie nie posadzal o wielkie kraksy:)

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 30-05-2008, 23:20   

AND1 napisał/a:
no to kolejna seria:
- czy w galancie mozna sprawdzic faktyczny przebieg samochodu, mimo ze licznik zostal skorygowany, tzn czy gdzies w pamieci zapisywany jest przebieg i mimo innego na wyswietlaczu po podpieciu kompa sprawdzimy faktyczny stan :)

pozd

Z tego co gdzieś przeczytałem to w licznikach High-Contrast koryguje się przebieg przez OBD2, co oznaczało tez, że w pamięci (ECU...?) jest również zapamiętywany stan przebiegu.
W przypadku zwykłych liczników mechanicznych wystarczy sprawdzić czy ośka z bębnami nie była wyrwana, wycięta, czy co tam jeszcze z plastikowych mocowań (jest zalewana na stałe). Tu w przypadku ingerencji nie dojdziesz nigdy jaki był oryginalny przebieg.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 23:26   

krzysio1972 napisał/a:
Moj automat przy wlaczonym wide... przelacza na 3 przy 110km/h.

akbi napisał/a:
do odcięcia to ok 115 km/h
swojego misia pocisnalem do 90km/h na 2 biegu tiptronika w 3 osoby na pokladzie (troszke ponad 7 tys na obrotomierzu) i wydawalo mi sie ze to prawie jego maks ...ale widze ze 'prawie' robi wielka roznice :P
AND1 napisał/a:
to jak wierzyc w niezawodnosc galanta:?:

cos zawsze sie musi zniszczyc w czasie uzytkowania bo inaczej producenci czesci by zbanczyli ...wiesz to zawsze jest kwestia porownan z innymi markami i modelami (w ktorych japonce wypadaja lepiej niz europejczyki) ostatnio slyszalem ze bmw sie mocno psuje :roll: nikt tu nie twierdzi ze Galant jest idealny bo nawet maybach wkoncu sie zepsuje :lol:

[ Dodano: 30-05-2008, 23:35 ]
tommyc1 napisał/a:
jak sie zainteresujesz fordem mondeo lub focusem, to sie dowiesz ze tam ruda, duzo brutalniej, wylazi juz w egzemplarzach 3-4 letnich
wcale sie temu nie dziwie tymbardziej jesli chodzi o mondki (poprzednia generacja) bo we wszystkich ktore przechodzily przez firme w ktorej pracuje byly zeskrobane z baranka na dlugosci okolo 20-30cm progi w przedniej ich czesci na krawedzi (laczenie gory z dolem kasty) jak twierdzili kierowcy ktorzy przywozili to lohrami do nas to byla wada fabryczna bo cos bylo nieteges na lince ale moje zdanie jest takie ze to oni podczas zaladunku i rozladunku pozbawiali baranka ten model(niedawno slyszalem wypowiedz kierowcy wozacego auta ze "traktuje je jak przyslowiowy worek pyrow") i jak to ma nie leciec pozniej jak na placu postoi kilka kiesiecy pod chmurka zanim trafi do klienta

AND1
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 05:03   

mam oczywi nadzieje ze to 6,3 wmaire dokladnie bylo liczone, moze inny posiadacz v6 zmierzy i zobaczymy jaka sr :D

[ Dodano: 31-05-2008, 08:09 ]
no i juz chyba koncowe pytania:
-jak jest z fabrycznym audio, czy poszczegolne wersje maja rozne? ile jest glosnikow w serii i czy sa wmiare sensowne?
-czy istnieje jakas firma albo ludzie ktorzy sprowadzaja i zajmuja sie mitsubishi i dotego sa nieoszukujacymi fachowcami?
-i czy ktokolwiek probowal sie swoim v6 z jakas innym porownywalnym wozem i jakie byly wyniki
pozdro

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2008, 09:18   

jesli o fabryczne audio, to glosnikow jest 6, radio mam clariona i ladnie gra na tych glosnikach, ale pojawia sie znow kwesia wygluszenia auta-jesli jestes audiofilem to zanim zmienisz glosniki i wpakujesz super radio, porzadnie wyglusz cale auto

co do fachowcow, w wawie mozna polecic AutoTW (znajdziesz ich na google)-dwoch gosci, ktorzy robili miski w ASO, prowadza teraz swoj warsztat, ale uwaga: to firma dla cierpliwych (goscie robia wszystko we dwoch, wiec...jak maja kilka zlecen to sie slimacza), ale znaja sie na swojej robocie i sa staranni

ja probowalem sie z avensis 2.2 diesel, A6 2.5 diesel, bmw 2.3 benz i alfa 156 2.5 benzyna -zaden nie dal mi rady;) (z alfa mialem najwiecej problemu ale mialem 2 pasazerow jeszcze a w alfie gosc byl sam;))

AND1
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 09:42   

oo to bardzo mnie interesuje spotkanie z alfav6 i bmw bo to byli wlasnie konkurenci galanta przy poszukiwaniu auta, i cos nie chce mi sie wierzyc ze alfa v6 dostala pon jezdzilem taka i bylem pod wrazeniem, bmw 328 tez ale juz wielkiego łał nie bylo..

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2008, 16:36   

ale ja o bmw 523 mowie (170KM) a nie 528 (192KM) ;)

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 31-05-2008, 17:28   

w galantach wykończenia były :
a) zwykły gal
-czarny plastik
-pseudo-drewno
b) Sport Edition
-pseudo-aluminium
-pseudo-carbon

Pseudo-carbon w 'cywilnych' ;) nie występował. Tylko SE i może Avance -aczkolwiek nie wiem, czy te avance z pseudo carbonem to nie SE przerobione na avance.

Po lifcie pojawił sie jeszcze jeden typ, chyba takie niebieski, plastikowy korek ;) ;)
Chyba w Elegance, ale nie dam głowy.

Na 2 do odcięcia 115-120kmh, manual.

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 20:02   

60-100 ok 5.6s tak pi razy oko:)

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 22:17   

A wg mnie v6 jest naprawdę konkretną motorownią, a 'panewka' czy zerwany pasek świadczy źle o właścicielu, zaniedbany serwis. W Krzysia było dobrze ponad 300 tys. z czego ponad 120 tys. na gazie i zamiatał jak zły :mrgreen: Dobry olej i zmiana co 10. Wg mnie łamiesz spokojnie 500 tys.

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 31-05-2008, 22:47   

Co do silnika mogę potwierdzić słowa autoR'a. Zerwane paski itp. świadczą wyłącznie o właścicielu i jego trosce o silnik. O jakości silnika świadczą raczej usterki typu przepalona uszczelka pod głowicą, cieknące ringi na wałkach itp. A w tym względzie to 6A13 bije na głowę nawet jednostki BMW czy VW.
W moim jest co prawda 6A13TT ale tyle co on dostaje w d***ę mając już 11 lat i 90k mil to wygląda jak młodzieniaszek.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 01-06-2008, 07:36   

AND1 napisał/a:
mam oczywi nadzieje ze to 6,3 wmaire dokladnie bylo liczone

nie było ... może i możliwe jest zejście o pół sek w dół ...
jak napisał poniżejAjsi, (mam nadzieję, że testował to na 3 biegu) .. bo tak jak pisałem, lepszy wynik 60-100 km/h można uzyskać na 2 biegu

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

AND1
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 09:26   

w te 5.6 nie chce mi sie wierzyc pon, jezdzilem impreza gt 99 rok i miala w 5 sek, a wrx z 2003 mial 5.5 ale 3 osoby, a alfa 156 2,4 150km miala w 5 wszystkie maja moment ponad 300nm i krotsze 3

[ Dodano: 01-06-2008, 17:08 ]
cd

czy w galancie v6 byly dostepne jakies usportowione fotele, nie mowie o skorach :?:

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 18:59   

Tak, testowane na 3 biegu, PB98 i oczywiście problematyczny pomiar stoperem.

Odpowiedz do tematu