opel omega MV6 - co myślicie ...? |
Autor |
Wiadomość |
kotomi
Forumowicz
Auto: Sigma 12V kb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2008, 09:20
|
|
|
zbychu, jak będziesz u mnie to daj znać. Kolega ma Omegę B jakas limitowana seria. O ile sie nie myle to 3.2 ccm i ok 290 KM. Wyposazona miedzy innymi w webasto, klimę dwustrefową, skóry, elektrykę foteli i sporo innych rzeczy. Kiedys chciał ja sprzedać, może nadal jest to aktualne....... |
|
|
|
 |
pawlos
Mitsumaniak Boski wiatr

Auto: EAxW
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 518 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 02-06-2008, 00:53
|
|
|
nie kkupuj omegi niedawno sprzedałem takie cudo-niewiem co mnie skusiło to kupic wogóle
po rozbiciu gala kupiłem mv6 wersja irmsher w manualu po 2 miechach się pozbyłem tego cuda . kupiłem następnego gala
omega to babciowóz ,miała wszystko full wypas ale nie miała jednego-duszy
pozdrawiam |
_________________ reprezentant DREAM TEAM 2012
 |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 02-06-2008, 13:13
|
|
|
tak,tak .dzięki za rady .osobiście przejechałem się omegą B 2.5 /3 mv6 -wrażenie ? żadne -jest wygodna i tak dalej samochód przyjemny ale nie tak jak sigma mimo że starsza o 5 lat ...coś mnie tak naszło ale szybko przeszło ....a i żona nie chcę jezdzić niczym innym jak sigma ...bo jest jedna na tysiąc ...dla mnie sigma to szlifierka wrażenie ? od 160 km lubi wgryzać się w asfalt i to jest przyjemne |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 02-06-2008, 17:02
|
|
|
a jak sie już zrobił OT to co Panowie sądzicie o Roverze 827 ? Miał ktoś kiedyś z tym doczynienia ? Wygląda fajnie, w środku prawie jak w Jaguarze (drugie najfajniejsze wnętrze w autach z tych lat na równi z Sigmą Technologia też nie powinna być zła (w koncu oparty na Hondzie Legend). Cenowo w miare atrakcyjny, minusem jest bardzo niska ilość egzemplarzy - zadbanych to śladowa - mniej niż Sigm. |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2008, 18:11
|
|
|
Miałem do czynienia z jednym Roverem 820TI. Maszyna niesamowita, jesli chodziło o moc i prowadzenie. Niestety blok silnika nie wytrzymał zbyt długo na następny czekałem 6 miesięcy. Fabryka potrzebowała conajmniej 4 sztuki aby opłacało im się to produkować. Ostatecznie znajomy znalazł w Hiszpanii i przytargał. Ale jak pisałem wyżej, 6 miesięcy czekałem na część, nigdy więcej wynalazków tej marki. |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2008, 00:35
|
|
|
A ja polecam Volvo S80 w wersji T6 czyli 2.9 litra bi-turbo - 280 KM. Można wyprzedzać bez stresu. Szafa spora, zawieszenie dość komfortowe mimo, że usztywnione w tej wersji. Spalanie na poziomie Diamante a moc prawie 2x większa. Nie wiem jak z awaryjnością tego modelu i serwisowaniem. |
|
|
|
 |
|