Macie jakis pomysł na lekki tunnig mojego miska? |
Autor |
Wiadomość |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 10-06-2008, 19:53
|
|
|
Chłopaki no ale wiecie naklejki sa tanie Nie chce ładowac zbyt duzo kasy felgi tez te co mam to mi sie podobaja.narazie chyba pomaluje lotke i zajme sie sprawami technicznymi.Jesli chodzi o obnizenie to tez odpada nie chce zawadzac o krwężniki przy parkowaniu.Pozostaje naklejka z logo mitsumaniaki
[ Dodano: 10-06-2008, 19:54 ]
PS malowanie aerografem to jest cos pieknego ale ile to kosztuje? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-06-2008, 20:33
|
|
|
No to jak naklejki to tak jak już zostało wspomniane: dopuszczalna opcja tylko z logo klubu, ewentualnie z 3 diamencikami też nie będą złe
Co do malowania aerografem to kiedyś widziałem wystawioną na allegro usługę malowania kasku motocyklowego i kosztowało to około 200-300 zł, co do samochodu to nie wiem czy tak samo się liczy powierzchnię lakierniczą i jedno wielkie załamanie i zakamarki jakie ma na sobie kask. |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 10-06-2008, 22:34
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | PS malowanie aerografem to jest cos pieknego ale ile to kosztuje? | Cena zależy od wielu aspektów, ilość kolorów, komplikacja wzoru, ilość warstw farby, widzimisię malarza itp itd
Pomalowanie samochodu w jakąś konkretną grafikę może przynieść rachunek na 2000 lub 20000 - to wszystko zależy |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-06-2008, 00:17
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | Nie chce ładowac zbyt duzo kasy | Wszystko OK, ale żeby upiększyć japońskie autko nie da się nie ładować dużo kasy. Tak jak Ty napisałeś mówią i robią właściciele szajswagenów, audi itp. A teraz pomyśl przez chwilę o widzianych dzisiaj dziesiątkach w/w aut. Pomyśl jak one wyglądają po "tjuningu" i czy faktycznie chcesz żeby Twój Lancer tak wyglądał? Poczekaj, może wpadnie Ci do kieszeni kilka stówek, kupisz sobie jakieś sprężyny -30 mm i wsio. |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 11-06-2008, 01:39
|
|
|
londolut napisał/a: | 2000 lub 20000 - to wszystko zależy |
no to chyba nie dla mnie.Ale przyznaje ze piekne.
Narazie sie wstrzymam choc chyba walne sobie naklejke klubowa mitsumaniaki na bok. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12-06-2008, 17:19
|
|
|
ja proponuje ciemne szyby wszystkie bez przedniej a jak juz masz felgi i tłumik to jszcze obniż go i bedzie super
[ Dodano: 12-06-2008, 17:20 ]
a zapomniałem dodac i żadnych naklejek ewentualnie dobre malowanie |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-06-2008, 10:28
|
|
|
Cytat: | Poczekaj, może wpadnie Ci do kieszeni kilka stówek, kupisz sobie jakieś sprężyny -30 mm i wsio. |
dokładnie za 300-600 kupisz już sprężyny obniżające. Jechałeś moim Coltem w trasie, pięknie przeskakuje z pasa na pas, a przy tym ma jeszcze trochę komfortu
Tylko nie Jamexy za 350zł... Lepiej się dogadać z forumowiczem (jeszcze raz wielkie dzięki rafamalk!) i kupić porządne markowe, używane sprężyny niż ten chłam. Warto szukać wśród KONI, Vogtland, H&R, K&N...
Do obniżenia mniejszego/równego 30mm nie potrzeba wymieniać amortyzatorów. |
|
 |
rafq

|
Wysłany: 13-06-2008, 20:03
|
|
|
Hugo napisał/a: | Wszystko OK, ale żeby upiększyć japońskie autko nie da się nie ładować dużo kasy. |
Da się Jeśli dużo = ceny nowych części, a średnio = ceny części prawie nie używanych od sprawdzonych ludzi to czytaj niżej.
pawela napisał/a: | Lepiej się dogadać z forumowiczem (jeszcze raz wielkie dzięki rafamalk!) i kupić porządne markowe, używane sprężyny niż ten chłam. |
I można to odnieść nie tylko do sprężyn |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 13-06-2008, 21:31
|
|
|
Ale jak nawet Skusilbyś się na mazanie areografem to i tak nie wiadomo co mialo by to byc i na jakiej powieszchni a po za tym to jest jednak troche kasy i nie ma gwarancji że efekt Ci się spodoba.
Mam takiego lancera jak Ty i kiedyś czysto z ciekaowsci zapytałem ile kosztuje body kit od EVO 3 GSR to taki troche magik powiedzial ok 5tyś (ale nie wiem czy koles wiedzial o czym mowił) a po za tym to musi juz isc duzo zmian mech.
Ja jeżeli moge to zrobil bym tak.
-Odnowił lakier ewentualnie biała perła
-czarne matowe felgi np. rota
-gładkie przednia lampy
-obnizyc troche
-jakieś delikatne kubełki a deske i boczki obszyc czarną skórą
- panel sterowania nawiewami z evo 3 (wyglada z grubsza jak ten w galancie ale jak to zamontowac???????????????
i to chyba bylo by to z wygladu pytanie tylko czy ładnie by wszyło
pozdro i życze powodzenia |
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 13-06-2008, 23:49
|
|
|
pawela napisał/a: | pięknie przeskakuje z pasa na pas | Nic mi nie mów. Nie czujesz, że zmieniasz pas... |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 14-06-2008, 02:33
|
|
|
LEWY napisał/a: | -Odnowił lakier ewentualnie biała perła
-czarne matowe felgi np. rota
-gładkie przednia lampy
-obnizyc troche
-jakieś delikatne kubełki a deske i boczki obszyc czarną skórą |
dziekuje bardzo za pomysł ale to jakies nieporozumienie jest wogóle.Do auta za które dałem ponad 5 tysiecy nie bede robił ulepszen za 2000.Chodzi mi o cos taniego i cos wykombinuje.
Prosze jednak jak cos o wyjątkowo realne (tanie) propozycje. Ciekawe byłyby czarne alufegi (czarne stalówki albo czrne kołpaki to chyba by nie wygladało) i moze przyciemnienie szyb a na bok naklejka mitsumaniaki. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
rafq

|
Wysłany: 14-06-2008, 11:32
|
|
|
Co do gładkich kloszy przednich lamp to temat był już poruszany, polecam w szukajce wpisać hasło "klosze" i znajdzie się sporo tematów, a niestety wiedza jest dość rozrzucona, dlatego nie wklejam tu gotowych linków.
Już prawie wbiliśmy Rosomakowi do głowy, że jego autko wygląda ładnie tak jak stoi... : ) |
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 14-06-2008, 11:40
|
|
|
Jesli chodzi o środek mam kierownice sportową tylko przydałoby sie obszyc skórą oraz skrócony drązek skrzyni biegów. Kupiłem dywaniki i mysle nad pokrowcami jakimis. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 14-06-2008, 13:50
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | mysle nad pokrowcami jakimis | Jakimi pokrowcami? Na siedzenia? Boże... |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 14-06-2008, 14:50
|
|
|
Hugo napisał/a: | Na siedzenia? |
Tak na siedzenia poniewaz mam pare małych dziurek po poprzednim włascicielu na tapicerce. Poztym Hugo nie przezywaj jak nie masz nic konstruktywnego do dodania. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
|