Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
14-05-2014, 16:18
[Cari 1.8] Carisma 1.8 16v
Autor Wiadomość
kristof 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Wysłany: 11-06-2008, 12:32   

Tak jak mówicie spalanie zależy od stylu jazdy..u mnie na lpg waha się od 8.2-9.6 tak pół na pół miasto trasa...a co do zabawy z instalacją od kąd mam to autko tj. 10k km nic tam nie robiłem, a ceny..póki mam różnicę między pb a gazem większą od 1zł będę jeździć na gazie a jak zejdzie do tej złotówki to przejdę tylko i wyłącznie na bene, a butla z gazem będzie tylko jakby mi zabrakło beny w baku na trasie...
Więc imo ja bym był za czymś z LPG współczesne instalaje nie katują aż tak bardzo silnika i ze spkojem poiągnie swoje...fakt koszty trochę większe przy przeglądzie..ale zazwyczaj ta różnica zwraca się w przeciągu m-c...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2008, 13:37   

kristof napisał/a:
..u mnie na lpg waha się od 8.2-9.6 tak pół na pół miasto trasa

Moje GDI pali mniej benzynki w samym miescie :twisted:
Aktualnie 7,8-9 l/100km i wcale nie emerycko :)
Pozdroo

kristof 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Wysłany: 11-06-2008, 14:39   

piękny wynik, ale imo to nie zmienia faktu, że przy tym spalaniu za mniej kasy zrobię troszkę więcej km :)
Twój wynik chyba najlepiej pokazuje jak oszczędny potrafi być ten silnik w dobrych rękach :)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2008, 15:00   

kristof napisał/a:
piękny wynik, ale imo to nie zmienia faktu, że przy tym spalaniu za mniej kasy zrobię troszkę więcej km

wiesz nie chodzi mi tu o chwalenie sie czy cos w tym stylu, to jest zasluga silnika z bezposrednim wtryskiem przede wszystkim :)
Chodzilo mi o to co mniej wiecej sam powiedziales
kristof napisał/a:
jak oszczędny potrafi być ten silnik w dobrych rękach

Odpowiedni styl jazdy i kazdym silnikeim mozna sporo zaoszczedzic :)
Druga sprawa jest taka ze duzo zalezy od miasta, Kielce jest dosc przepustowym miastem szczegolnie poza godzinami szczytu. Wjezdzam na ulice i jadac 60-80km/h przejezdzam wszystkie swiatla za jednym ciagiem...mysle ze takiego wyniku nie mozna by osiagnac w np. duzo wiekszej Warszawie...
Pozdroo

loki
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2008, 22:04   

Robson86 napisał/a:
Kielce jest dosc przepustowym miastem szczegolnie poza godzinami szczytu.

Zgadzam sie z Tobą, jezdzilek kiedyś duzo po Kielcach i takie same wrazenie odnioslem. Najgorsze ulice to Łudzka i Żelazna nawet XI wieków kielc obleci.

Ja bym do umiejętności ekonomicznej jazdy dorzucil jeszcze jakość paliwa, chyba jest wiadome ze na wodzie nie bedziemy jezdzic bynajmniej narazie. dorzucam jeszcze link z wartosciami spalani
http://www.autocentrum.pl...=1&trybopinii=0

loki7777 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 12-06-2008, 15:07   

moja 1.6 pali na trasie (jesli tak mozna nazwac droge z domu do pracy - ok 35 km w 1 strone, nie jezdzone po miescie) ok 5,6l - sprawdzone od 3 miesiecy to samo.Najnizej zeszla do 5,4 ale to tylko 1 raz:) Jazda spokojna - tak do 100.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi