Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:08 |
[Cari 1.8 GDI] Proszę o radę. Cari 1,8 GDI LX 98 |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-08-2008, 00:39
|
|
|
Zderzak tylny mocno podniszczony?? Ktos parkowal na czuja
Przy zamku tylnej klapy jakies mocne zarysowanie, wgniecenie przy tylnej prawej lampie (na blotniku)
Podrysowany przedni zderzak na wysokosci halogenow z lewej strony (zdjecie nr 2)
podejrzanie duza szpara pomiedzy blotnikiem a maska na 3cim zdjeciu ( i wieksza niz z lewej strony samochodu).
Kierunkowskaz jest krzywo zamocowany w stosunku do lampy na tym samym zdjeciu...
za pewne zludzenie ale prawa listwa progowa wydaje sie byc innego koloru niz lewa...
zniszczone i porysowane plastiki wewnatrz samochodu...wytarta kierownica razem z galka skrzyni biegow swiadcza o deczko wyzszym przebiegu ale tu ofcorz moge sie mylic...
po co ludzie myja te silniki ...zeby cos ukryc chyba denerwuje mnie to strasznie
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 09-08-2008, 08:52
|
|
|
Popros gościa o zdięcie pedałow hamulca sprzęgła i gazu.
Ja mam w takiej Cari 190tys km i kierownica nie jest tak wyslizgana.
Ale nawet jak twoja by miała te 50 tys więcej to sie nie przejmuj tym obniz cene o jeszcze 800-1000zł i jak nie była bita to bierz |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 09-08-2008, 12:20
|
|
|
Z tą wyślizganą kierownicą to też nie przesadzajcie. Ja mam u siebie już 138 tyś. które jest na 100% pewne(kupowliśmy jak miała 100) i widze w jakim stanie jest kierownica teraz, z tym że strasznie duzo po mieście się nią jeździ i częste parkowania itp tą marną kierownicę niszczą. Taka prawda. Ona ze słabego materiału jest według mnie zrobiona i dlatego się niszczy szybko. Co do samochodu to starsznie ma podziadane wnętrze od strony pasażera ale za ta kasę można przeboleć:P
Maska napewno niedomknięta bo to niemożliwe żeby taka szpara była. Jak dla mnie nie była bita w przód, no chyba że ktoś wyłożył kasę na dobre części do naprawy bo z tego co mi się zdaję to np lefrektory są helli taki jakie były montowane. Ale to moje zdanie.
Przyczepei się jeszcze do ogłoszenia co do kolru,czy to naprwdę zielony:P? Bo albo ja daltonista jestem albo to nie jest zielony z żadnej strony. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 09-08-2008, 12:33
|
|
|
no coz oboje jestesmy daltonistami - raczej niebieski/blekitny:) |
|
|
|
 |
Wowski
Nowy Forumowicz
Auto: Cari 1.8GDI LS 98r
|
Wysłany: 10-08-2008, 22:46 Cari 1.8
|
|
|
Witam Wszystkich. Dziękuję za wszystkie spostrzeżenia i podpowiedzi jakie mi napisaliście, skorzystałem z nich. Napisałem do sprzedającego kilka pytań odnośnie stanu samochodu. Czekam na odpowiedź. Mam nadzieję że odpowie. A w międzyczasie szukam dalej innej Cari która też przypadnie nam do gustu. Jak tylko coś znajdę to dam znać i zapewne znowu poproszę o opinię. Pozdrawiam wszystkich.
PS Córka pyta mnie czemu Cari a nie inne. A ja sam nie wiem Ale wiem jedno Cari |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 10-08-2008, 22:55 Re: Cari 1.8
|
|
|
Wowski napisał/a: |
PS Córka pyta mnie czemu Cari a nie inne. A ja sam nie wiem Ale wiem jedno Cari [/size] |
Niech wsiadzie do gdi i niech ktos szybka Ja przewiezie Sama zrozumie |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 11-08-2008, 01:12
|
|
|
Wowski napisał/a: | Córka pyta mnie czemu Cari a nie inne |
po prostu ma to "cos" w sobie
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
MotyF
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 147 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 11-08-2008, 19:40
|
|
|
GDI przy 4000 obrotów i wyżej jest nie do pobicia. Ostatnio drogą do Krakowa z Rzeszowa BMW 325 podciągałem baardzo długo jak się za wyprzedanie brała. Cari była bardziej zrywna (4 bieg 140 km/h). Nie będe pisał jakie wrażenia daje jazda na 3 biegu przy 7000 obrotów Oczywiście pozytywne, bardzo pozytywne.
U mnie minęło 140 000 i kierownica też się z dnia na dzień wyciera. Faktycznie słaby materiał, ale tylko ten tzw "finisz" baza sie trzyma po zniknięciu warstwy głównej. |
_________________ symbianforum.pl....bo symbian to pasja, a teraz cari to też pasja ... |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 11-08-2008, 19:44
|
|
|
Przy 7k obrotów auto tylko wyje ;] |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 11-08-2008, 23:55
|
|
|
To teraz ja Czy ten GDI przy Carismie 1-gen jest ekonomiczny poniżej 3000rpm? Jeżeli kupiłbym wersję z klimą manualną, to wymiana całego panela na klimatronik wystarczy, czy trzeba dodać jakieś okablowanie i silniczki? Czy wiecie kto chce sprzedać właśnie GDI 1998-99 z klimatronikiem obojętnie garbus czy sedan w cenie do 10000PLN (z opłatami jeżeli sprowadzona)? |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 12-08-2008, 00:08
|
|
|
Na allegro idzie od groma tych GDI ; ) ponizej 3k oczywiscie ze jest oszczedna ; ) |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 12-08-2008, 00:27
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Jeżeli kupiłbym wersję z klimą manualną, to wymiana całego panela na klimatronik wystarczy, czy trzeba dodać jakieś okablowanie i silniczki? |
wszystko co masz pod deska rozdzielcza sie rozni - czyli operacja nieoplacalna - wypada sie poprostu cieszyc z klimy
Marcin jesli dla ciebie, to biorac pod uwage twoja zylke mechanika - spokojnie sobie poradzisz z brudnymi przepustnicami i innymi przypadlosciami gdi, gazu wiem ze nie lubisz (bo jakbys lubial to bym polecil jakas 1.6 i ew. jesli spalanie by nie odpowiadalo to lpg)
na pewno gdi nie spali tyle ile lancer, ale na pewno mimo wiekszej mocy i twoj styl jazdy powinna cie mile zaskoczyc, a 1.6 pewnie by nie spalila przy takiej jezdzie mniej, jak masz wiecej pytan to wal do mnie na gg |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 12-08-2008, 05:00
|
|
|
wichura1, za 10 tys GDI to bedzie w opłakanym stanie |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12-08-2008, 08:00
|
|
|
Co rozumiesz pod pojęciem opłakanego stanu? Najdroższe są z dieslem Renault i kosztują 13000PLN, ale nie lubię rechotów, bo się trzęsą. Mam na oku 2 GDI, z tym że póki co czekam na kasę. Oczywiście szukam importowanych, bez alufelg z fabrycznymi kołpakami, co zwiększa prawdopodobieństwo nieskatowania. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-08-2008, 08:31
|
|
|
wichura1 napisał/a: | To teraz ja Czy ten GDI przy Carismie 1-gen jest ekonomiczny poniżej 3000rpm? |
Jest ekonomiczny przy jednostajnej jeździe jak przechodzi w tryb ECO (jazda na ubogiej mieszance) a to nie zależy od obrotów tylko od tej jednostajności bez zbytniego obciążenia silnika z lekkim odpuszczeniem gazu.
wichura1 napisał/a: | Jeżeli kupiłbym wersję z klimą manualną, to wymiana całego panela na klimatronik wystarczy, czy trzeba dodać jakieś okablowanie i silniczki? |
Nie da się przełożyć samego panelu - manualna ma wszystko mechaniczne a ta z klimatronika wszystko ma na serwomechanizmach - kompletnie to nie zamienialne jest i nieopłacalne a poza tym manualna klima chodzi lepiej - nie ma problemów ze zbytnim grzaniem czy chłodzeniem - klimatronik głupieje bo np. czujnik temp. wewnętrznej jest tuz nad radiem i go ono grzeje przez co klima głupieje...
Ja mam klimę manualną i mówię ci że jest OK - jedynie co to chciał bym filtr przeciwpyłkowy albo przynajmniej ten elektrostatyczny bo mi się wewnątrz bardzo kurzy... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|