|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gratulacje za nowe zegary i generalnie OT |
Autor |
Wiadomość |
misiu-bisi [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 00:56
|
|
|
z tego co widzę w tych nowych czerwone pole się później zaczyna, nie przekręc silnika |
|
|
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2006, 22:51
|
|
|
misiu-bisi napisał/a: | z tego co widzę w tych nowych czerwone pole się później zaczyna, nie przekręc silnika |
W automacie raczej się nie da.... |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 15-05-2006, 23:58
|
|
|
Niom - ale zauważyłem dziś ciekawostkę...... Kilowałem buraczka w super-Astrze GSi po tjuningu i pociągnąłem na 1 do odcinki (a zapomniałem, że wczesniej przestawiłem w tiptonica), pojechał jakieś 2 s. na odcięciu, po czym ja i komputer zreflektowaliśmy się (w tym samym momencie ), że wypada zmienić bieg na wyższy..... i wylądowałem na 3 - efekt nie trudny do przewidzenia. Ale na szczęście jego wing-comandery i tony innego plastixu + spalony start dały mi sporą przewagę .
Jeździłem dziś trochę wieczorem i podkur&^*&^ gościa w Touaregu V10 TDi...... OMFG jak to jeździ oczywiście to tylko ciężarówka więc dostał lanie na pierwszym zakręcie (prawy ok. 110 stopni), po ok. 200 m prostej - on stał na czerwonym, ja trategicznie dotoczyłem się do świateł ok. 20 km/h - widze żółte i kita....WOT poprostu więc został ze 20 m z tyłu..... po kolejnych 100 był przedemną , potem dohamowanie do zakrętu, zrównaliśmy się na wejściu, przy czym ja opóźniłem hamowanie do maxa i wszedłem w zakręt dobre 15-20 km/h szybciej...... Za zakrętem oczywiście odwinął i zniknął w chmurze czarnego dymu..... ale było fajnie |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-05-2006, 08:54
|
|
|
Bartek napisał/a: | ...Ale na szczęście jego wing-comandery i tony innego plastixu... |
a ten chłopaczyna pewnie jest z tego dumny
Tak na marginesie to ile masz kucy? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 16-05-2006, 09:07
|
|
|
Katalogowo 150 i 235 Nm - ale automat i na pewno pare (naście) koni to już koniki polne |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-05-2006, 09:12
|
|
|
Pięknie, mała stadnina
A pamiętasz jeszcze o tym co pisałem na PW? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 16-05-2006, 09:15
|
|
|
Bartek napisał/a: | Za zakrętem oczywiście odwinął i zniknął w chmurze czarnego dymu..... ale było fajnie |
tak i calosc odbywala sie w miescie w dozwolonych predkosciach |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 16-05-2006, 09:28
|
|
|
Matejko napisał/a: | Bartek napisał/a: | Za zakrętem oczywiście odwinął i zniknął w chmurze czarnego dymu..... ale było fajnie |
tak i calosc odbywala sie w miescie w dozwolonych predkosciach |
Prawie - to za krótkie odcinki, żeby napędzać się do bardzo niedozwolonych prędkości...... powiedzmy tak - były dwucyfrowe..... a nikt nie zabroni wchodzenia w ciasny zakręt 50 km/h, w który normalnie wchodzisz 30.... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 16-05-2006, 13:44
|
|
|
No prosze sami moderatorzy a robią z tematy OT |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2006, 23:28
|
|
|
Bartek napisał/a: | Niom - ale zauważyłem dziś ciekawostkę...... Kilowałem buraczka w super-Astrze GSi (...) |
Ostatnio zmierzyłem się z Omegą 3.0 MV6... Niewiele, ale jednak udało mi się jej odjechać...
Jej przedni zderzak przy 120 km/h był kilkanaście cm za moją tylną tablicą rejestracyjną... Niestety zaraz po tym musiałem hamować, bo ciasno zaczęło się robić, a szkoda... byłem ciekawy przy jakiej prędkości zacznę jej (lub ona mi) odjeżdżać... |
|
|
|
 |
|
|