Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:04 |
Sonda lambda, numer katalogowy. |
Autor |
Wiadomość |
ziutasek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2009, 23:43
|
|
|
Elektryk, kupiłeś tę sondę czy nie?
Ja mam taką sondę, kupiłem używaną ale nie tą którą miałem i teraz mam dwie.
A ja potrzebuję tą pierwszą.
Daj znać jak chcesz |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 04-05-2009, 00:52
|
|
|
ziutasek napisał/a: | Ja mam taką sondę, kupiłem używaną ale nie tą którą miałem i teraz mam dwie. A ja potrzebuję tą pierwszą. | Jestem zainteresowany, najlepiej przyślij mi numer na obudowie i fotkę na elektryk321@go2.pl |
|
|
|
 |
Bartek1981
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 4WD 2.0
|
Wysłany: 29-12-2009, 16:54
|
|
|
Witam, także mam problem z sondą a wygląda to następująco:
wyświetla mi się CE po podłączeniu do komputera, zdiagnozowany został błąd: PO135 (sonda kolektora wydechowego), błąd został wykasowany przez serwis ale nie ujechałem 30 km gdy CE znów rozświetliło moją deskę .
W zawiązku z tym poszukuję sondy lambda (nr części NN137490), czy są dostępne jakieś zamienniki? (serwis pragnie zbyt dużych kwot ).
Doszukałem się, także w postach że jest możliwość wstawienia sondy uniwersalnej (wiem że sonda jest wkręcana ale nie mam pojęcia ile ma wiązek): czy jest to bezpieczne dla tego silnika? czy są jakieś skutki uboczne?
Z góry dzięki za wszelkie rady i porady a chodzi o Outlandera 2.0 100kw 4WD z 2003 roku.
Pozdrawiam
Bart |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:48
|
|
|
wiem że piszę po raz enty, ale wszelkie problemy z katalizatorem sondą, zacząłbym od gruntownego przeczyszczenia egr. 3h roboty zaszkodzić nie zaszkodzi a moze pomóc, jak nie to już tylko wymiana. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
Bartek1981
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2009, 08:37
|
|
|
hmmmm, może i jest to jakiś pomysł ale jak to zrobić
Niestety jestem laikiem w tym temacie, więc za wszelką pomoc będę wdzieczny. |
|
|
|
 |
gondi
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 30-12-2009, 17:39
|
|
|
tomek.rzepek, Witam, nie wiem czy kojarzysz ale jakieś 2 lata temu pisaliśmy troche o naszych Outlanderkach. Mam pytanie do Ciebie odnośnie kontrolki Check Engine.Od jakiegoś czasu mam problemy z tą kontrolką raz się świeci raz gaśnie i tak w kółko.Po podłączeniu do testera pokazuje błąd grzałki sondy lambda.Pisze do Ciebie bo czytałem że miałeś podobne problemy.Czy udało Ci się je usunąć.Jeżeli tak to w jaki sposób?Pozdrawiam.Piotrek Gonet |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 02-01-2010, 20:06
|
|
|
gondi, skoro piszesz do tomek.rzepek użyj PW |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 03-01-2010, 12:35
|
|
|
gondi napisał/a: | Po podłączeniu do testera pokazuje błąd grzałki sondy lambda. | Błąd grzałki sugeruje albo uszkodzenie sondy, albo uszkodzenie przewodu. |
|
|
|
 |
Bartek1981
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-01-2010, 08:31
|
|
|
i narazie po kłopocie (mój misiek sam się naprawia ), kontrolka zgasła i póki co się nie zapala oby tak dalej |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 08-01-2010, 14:09
|
|
|
tomek.rzepek napisał/a: | wiem że piszę po raz enty, ale wszelkie problemy z katalizatorem sondą, zacząłbym od gruntownego przeczyszczenia egr. 3h roboty zaszkodzić nie zaszkodzi a moze pomóc, jak nie to już tylko wymiana. | Mam problem ze zlokalizowaniem EGR (niby powinna być jakaś rurka ale nie widzę), mógłbyś coś naprowadzić?
[ Dodano: 31-01-2010, 14:25 ]
Odnalazłem ten EGR zgodnie z sugestią Tomka. Dla tych którzy widzieli kiedyś EGR to w mitsubishi rurka która prowadzi spaliny jest jakby wbudowana w blok cylindrów więc nie widać jej optycznie.
Odkręciłem, obejrzałem, w środku było tylko odrobinę sadzy, żadnych dziwnych osadów ani większych kawałków, wytarłem, wydmuchałem, sprawdziłem działanie i żadnych zmian |
|
|
|
 |
|