Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza na ramkach okiennych
Autor Wiadomość
Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2008, 21:50   

MI też zaczyna co nie co odśrodka wychodzić na ramkach.. ale w 11letnim galancie... nic tylko na waszym miejścu próbować albo...ak jak Arturro., wkurzyc sie i nie kupowac.. a szkoda, .. szkoda
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

PawelzGorzowa
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2008, 22:35   

Pytałem się na czym polegałoby usunięcie korozji (odpłatnie) to o żadnym oklejaniu nie było mowy, po prostu zeszlifowanie i pomalowanie na czarno.
Jutro wrzucę fotkę.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2008, 00:03   

Co do MMC Poland to niestety się zgadzam z Arturro. Chociaż noedawno udało mi się postawić na swoim dzięki kontaktowi z centralą w Holandii. Wniosek z tego uczmy się angielskiego :) Tylko czy to nie jest dlatego, że się w Polsce wzajemnie nie szanujemy? Dlaczego te same argumenty klienta nie znajdują zrozumienia w Polsce a w Holandii tak?
Przepraszam za OT dygresję.

Czekamy na zdjęcia

PawelzGorzowa
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2008, 14:08   

Kilka zdjęć na stronie:
http://picasaweb.google.p...ey=TT-1EJkpS4A#

Pytanie, co z tym zrobić?

Dodam, że samochód nie jest garażowany.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 15-11-2008, 16:45   

zulu napisał/a:
Chociaż noedawno udało mi się postawić na swoim dzięki kontaktowi z centralą w Holandii
To może podaj adres na który można pisać w sprawach gwarancji, chętnie napiszę w celu rozwiania moich wątpliwości co do postępowania MMC Polska.

[ Dodano: 15-11-2008, 15:50 ]
PawelzGorzowa napisał/a:

Pytanie, co z tym zrobić?

Pozbyć się samochodu i nie kupować więcej tej marki.
Ja zamierzam zrobić trochę szumu wobec tej sprawy, trochę reklamy MMC nie zaszkodzi. I nie chodzi tutaj o rdzę ale o sposób traktowania klienta i wywiązywanie się z gwarancji w celu naprawienia wad produkcyjnych.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-11-2008, 17:00   

sla,
sla napisał/a:
Pozbyć się samochodu i nie kupować więcej tej marki.
ale na Forum i tak zaglądać ;-)

[ Dodano: 15-11-2008, 17:01 ]
sla napisał/a:
Ja zamierzam zrobić trochę szumu wobec tej sprawy, trochę reklamy MMC nie zaszkodzi. I nie chodzi tutaj o rdzę ale o sposób traktowania klienta i wywiązywanie się z gwarancji w celu naprawienia wad produkcyjnych.
Popieram.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2008, 17:14   

PawelzGorzowa, u ciebie to nawet nie mozna nazwac rdza :) :) wiec sie nie dziwie dlaczego MMC Poland nieche uznac gwarancji :D :D
zobacz na archiwalne zdjecia mojej carismy na ktora rowniez odmowiono mi gwarancji na perforacje, to jest dopiero rdza :twisted:

sla 
Forumowicz

Wysłany: 15-11-2008, 17:32   

Słabość federacji konsumenckich w Polsce, opieszałość sądów są tak wielkim handicapem dla wielkich firm że w starciu z nimi konsument jest bezradny. W USA i wielu krajach europejskich takie numery by nigdy nie przeszły.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2008, 20:19   

Nieporównywalnie wiecej niz w Polsce sprzedano tych samochodow w Rosji.
Znacie może ich forum i co na ten temat piszą?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-11-2008, 17:13   

zulu napisał/a:
Nieporównywalnie wiecej niz w Polsce sprzedano tych samochodow w Rosji.

No ich federacja konsumenta działa sprawniej niż nasza.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 20:03   

PawelzGorzowa - Na pocieszenie dodam, że mam takie dwie kropki białawe jak na trzecim zdjęciu, ale myślałem, że to odskoczył lakier od kamienia, itp., ale nie przyszło mi do głowy, że to zaczątek rdzy.
Po jakim czasie to w twoim aucie wyszło?
Co z tym robic? Blacha ramki bez ocynku? Lakier za kruchy?

Mnie w ASO nikt nie powiedział o tym problemie. Widać tak importer przykazał.
Ale jakim cudem ta sprawa umknęła naszej uwadze na forum?

Ciekawe co na to nasz patron Jackie.

PawelzGorzowa
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 23:36   

Nie wiem czy temat był poruszany wcześniej na naszym forum. W każdym bądź razie ja o sprawie dowiedziałem się dawno temu z internetu gdzie krąży link do strony: www.lancer-rust.neostrada.pl

Jak kupowałem samochód (2-letni) korozji nie było, myślę że jeszcze rok temu też nie było, musiało wyjść jakoś w ostatnim półroczu (mówię o ramkach okiennych, bo korozja pod gumowymi kołeczkami od bagażnika jest odkąd pamiętam, ale stan się nie pogarsza).

zulu - będę dzwonił do innego ASO (Poznań) jutro, może coś powiedzą sensownego, choć wątpię

Zawsze pozostaje kampania informacyjna w internecie, żeby ostrzec przyszłych klientów MMC, ale do tego potrzeba zacięcia.

Jak właśnie zauważyłem, autor ww. strony prowadzi od dawna taką kampanię. Wystarczy w google wpisać "lancer 2004 korozja". Nasz wątek też jest już zaindeksowany i wyświetlany na pierwszej stronie wyników wyszukiwania.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2008, 00:19   

Na korozję pod gumowymi kołeczkami od bagażnika jest prosty sposób, który podejrzałem w VW: nalepiasz na oczyszczony lakier krążek samoprzylepnej przestroczystej folii plastykowej w miescu styku z kołkiem (z małym zapasem). Stojaca tam woda nie ma wtedy szans, pomimo cienkiego lakieru. U mnie działa bez pudła od 4 lat.

Wracając do wątku - wiecie może jakę przyczynę korozji ramek podaje producent?

sla 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2008, 12:06   

PawelzGorzowa napisał/a:
www.lancer-rust.neostrada.pl
Faktycznie fanatstyczny koncern z kosmicznymi technologiami i nad wyraz przyjaznym stosunkiem do klienta. W tym świetle nie dziwią wyniki sprzedaży i oceny samochodów tej marki.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2008, 14:44   

sla napisał/a:
W tym świetle nie dziwią wyniki sprzedaży

wyniki moze nie sa ogromne ale wzrost jest znaczny, trzeba przyznac, nowy lancer daje rade na rynku,
niestety podejscie centrali do klienta to "pozal sie boze" kilka razy z nimi rozmawialem i niestety olewali mnie za kazdym razem no i dzieki nim kupilem golfa V w ktorym nic sie kompletnie nie dzieje (ani razu na serwisie przez dwa lata), a "szkoda" bo nie poznam sie tak dobrze i nie bede tak sympatycznie wspominal serwisu jakim byl serwis mitsubishi :)
w VW nikogo nie znam :cry: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu