Przesunięty przez: glina 16-05-2014, 10:30 |
Kupno Carismy I 2 typy i kilka pytań |
Autor |
Wiadomość |
repet
Forumowicz
Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2008, 23:30
|
|
|
Dzięki za odp
W takim wypadku poszukam czegoś z klima i elektryka jeśli tak radzicie i taka prośba jak by ktoś widział gdzieś godną polecenia Cari to miło by było jak by dał znac bo bardzo ciężko teraz znalesc dobre autko :(najlepiej tak do 9tysiecy
Pozdr |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2008, 00:18
|
|
|
jesli masz czas przy kawce SZUKAJ sam i wklejaj to co Cie interesuje |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 18-11-2008, 06:47
|
|
|
obstawiam mimo wszystko, dozbieraj jeszcze troszke pieniazkow - i szukaj czegos z przedzialu cenowego powyzej 10000zl(nawet jesli mialby to byc 95-97r.), poprostu bedzie to auto bardziej zadbane(tak mysle, w koncu z niczego sprzedajacy raczej takiej ceny nie wywalil tzn, ze wie co sprzedaje), najlepiej od wlasciciela, ktory ma auto troche czasu, a jeszcze lepiej to nadzoruj forum - moze ktos z uzytkownikow bedzie sprzedawal - tylko wtedy to nie masz co liczyc na niska cene-niestety pewnosc i wiedza nt. auta kosztuje |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
krzych_o [Usunięty]
|
|
|
|
 |
repet
Forumowicz
|
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2008, 19:22
|
|
|
zbyt ladny lakier tymbardziej pod maska jakby zjechal dopiero z linki produkcyjnej na moje to auto nie mialo przodu ...ale moge sie mylic bo zdjecia nie sa idealne |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 23-11-2008, 20:53
|
|
|
zle nie wyglada ale blysk pod maska az daje po oczach |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
pawel-krol
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
|
Wysłany: 23-11-2008, 23:24
|
|
|
kpawel napisał/a: | Jednak Klimy brak odczuje najbardziej. Szyby to najmniejszy problem.
Kierownica trochę wytarta.
Środek wyprany = handlarz, czyli wszystkie braki ukryte. |
ja swoją też kupilem od handlarza ,przejezdziłem prawie rok i poza wahaczem grosza nie dolożylem,przejechalem sjakieś 14kkm |
|
|
|
 |
repet
Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2008, 17:29
|
|
|
Panowie a możecie mi powiedzieć jakiej firmy były w standardzie montowane reflektory bo dziś byłem ogądać cari.Wyglada ładnie żadnych szczelin i szpar na masce reflektory tej samej firmy jednak widzę że była wymieniana chłodnica bo aż się błyszczy jeszcze.Przednia szyba wymieniana bo też jest innej firmy i chciał bym jeszcze te reflektory sprawdzić
Przebieg to 180 silnik 1.6 16v to jest glx (96r)wersja czy to dużo jak na ten silnik ? czy przystepnie?kieronica przetarta ale umiarkowanie a środek b.zadbany
Pozdr |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-11-2008, 17:51
|
|
|
lampy - Hella, a przebieg - pojecie wzgledne, zalezy z ilu odkrecony i jak traktowany |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
repet
Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2008, 18:16
|
|
|
No to lampy ma oryginalne bo obydwie są Hella tylko tak chłodnica i szyba...hmm
A na co powinienem jeszcze zwracać uwage oglądając Cari ?? o taki króciutki poradnik bym prosił
Pozdr |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-11-2008, 19:11
|
|
|
repet napisał/a: | A na co powinienem jeszcze zwracać uwage |
na funkcje szukaj na forum i inne tematy w tym dziale |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
crimi
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
|
Wysłany: 25-11-2008, 19:28
|
|
|
repet, dostan sie jakos pod auto i sprawdz dokladnie caly przod od spodu. Bedzie wiecej widac szczegolow. Pozatym, podjedz do jakiegos warsztatu diagnostycznego, koszt okolo 30 zeta. Ja dobrze wiedzialem o tym ze w mojej przod byl bity, poznalem to po braku silniczkow elektrycznych w lampach (lampy oryginalne Hella, pewnie z ubozszego modelu wziete), poklejony jeden zbiorniczek poxipolem, i standardowo slady po malowaniu. Ale upewnilem sie dopiero jak bylem pod autem, zle zabezpieczona belka z pasa przedniego, byla pomalowana ale byle jak. Na szczescie auto poduszek nie wystrzelilo. Sprawdz tez pasy bezpieczenstwa. Rozwin je m.w. na taka dlugosc jak przecietny czlowiek sie nimi zapina, sprawdz czy niema wyraznego "zalamania" pasa w okolicy zatrzasku. |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
|
|
|
 |
repet
Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2008, 13:25
|
|
|
Cari kupiona
Więc dziękuje wszystkich którzy odpowiedzieli mi w tym wątku
Teraz biorę się za dopieszczenie mojej Cari i pewnie przeniosę się do innego działu
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|