|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3W 2.4] Elektryczna zagadka |
Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 14-11-2008, 10:35
|
|
|
Popek napisał/a: | Owczar pytales sie czy jak nie odepne akumulatora i krece czy zapala sie check engin. Nie, nie zapala sie kontrolka, jak samochod jest zimny ozrusznik nie kreci wogole jest tylko cykanie. |
No to troszkę zmienia postać rzeczy, bo do tej pory myślałem, że kręci i nie zapala. Mimo wszystko Twój problem jest wyjątkowo dziwny. Po próbie odpalenia na popych już kręci i po odłączeniu aku też. Co do pierwszego, to możliwe, że coś nie tak z rozrusznikiem, i jak obróci raz to potem odpala. Może zawieszają się szczotki albo coś z automatem, skoro tylko cyka.. Nie mam pojęcia jak się ma do tego odpięcie akumulatora Nie wiem, czy ECU bierze udział w sterowaniu rozrusznikiem..
Co do odłączania akumulatora. Przez odłączenie akumulatora resetujesz ECU i po jego resecie auto odpala. Niestety nie znam tego silnika. Chciałbym pomóc, ale nie chcę strzelać. Należałoby przejrzeć service manual. Z tego co się orientuję, to Bartek zna się na elektryce i zna silnik 2.4. |
|
|
|
 |
|
|