Zmiany w Pajero model 2009 |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:56
|
|
|
falkken napisał/a: | Taka konkluzja mnie naszła - czyżbyśmy byli dalej małoznaczącym rynkiem? | Niestety na to wygląda... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 21:08
|
|
|
falkken napisał/a: | Taka konkluzja mnie naszła - czyżbyśmy byli dalej małoznaczącym rynkiem? | Falkken, popatrz sobie na przykład jaka jest wielkość rynku niemieckiego w porównaniu z polskim:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=26401 |
|
|
|
 |
falkken
Nowy Forumowicz

Auto: Passat 2,0TDI; plan MP IV
|
Wysłany: 24-11-2008, 21:54
|
|
|
[ popatrz sobie na przykład jaka jest wielkość rynku niemieckiego w porównaniu z polskim:
http://forum.mitsumaniaki...t=26401[/quote]
Dziekuje za linka - to wiele wyjaśnia.
Cieszy fakt ze PIV lepiej sprzedaje się od Land Rovera Discovery i w Niemczech i w Polsce |
_________________ Pozdrawiam, falkken |
|
|
|
 |
vaiomark [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2008, 12:14 do falkken...
|
|
|
Witaj falkken!
Odpowiadając na Twoje pytanie:
Miałem okazję pojeździć modelem Intense, 3.2 Di-D, 170 koni, automat.
Pojeździłem po dziurawych ulicach w sporym mieście i nieco po autostradzie.
Podobną jazdę odbyłem Toyotą Land Cruiser diesel, rocznik 2002.
MOJE porównanie z posiadanym jeszcze Space Wagon GDI (benzyniak, rocznik 1998) - ująłbym tak:
- nieco głośniej w mieście
- wyraźnie głośniej na autostradzie
- samochód jako całość - "twardziej" zawieszony od Space Wagona
- fotel natomiast - wygodniejszy. Czyli w sumie - siedzi się wygodnie
W porównaniu z Toyotą rocznik 2002:
- Toyota była wyraźnie głośniejsza. Szumy jak od wiatru. W pewnym momencie zajrzałem, czy nie ma dziury między kabiną a komorą silnika. NIE było.
- Wyraźnie twardsza od testowanego kilka dni później Pajero 2008.
Tak więc komfort jazdy wysoki choć w porównaniu ze Space Wagonem - nieco głośniej i nieco twardziej.
Wyraźnie, odczuwalnie lepiej, przyjemniej niż w tej Toyota Land Cruiser.
Ten nowiutki, 200- konny jedzie dopiero do mnie. Powinien być w tych dniach a ja wybieram się akurat na tygodniowy urlop w ciepłe strony.
Może będzie stał gotowy po moim powrocie?
Porównam wtedy komfort Pajero 2008, Space Wagon i tego nowego, 2009.
Ponoć wyraźnie cichszy.
Oczywiście napiszę zaraz, jak mi w tym nowym jest.
Zdaję sobie sprawę, że Pajero jest twardziej zawieszony od Space Wagona. Tak też ma być.
Mam kłopoty z kręgosłupem i dlatego chciałem koniecznie przejechać się tym Pajero przed zakupem. Test wypadł bardzo pozytywnie.
Marek |
|
|
|
 |
falkken
Nowy Forumowicz

Auto: Passat 2,0TDI; plan MP IV
|
Wysłany: 25-11-2008, 15:37
|
|
|
Dziekuje vaiomark za cenne informacje. Jestem bardzo ciekawy jaki będzie ten nowy PIV.
Czy mógłbyś podać ceny rocznika 2009 w różnych wersjach wyposażenia w Niemczech?
Nie mogę znaleźć na stronie niemieckiej.
Ciekawe jaka politykę cenowa obierze Mitsubishi w Polsce? Bo Toyota podniosła ceny.
Jak to wygląda na rynku niemieckim? |
_________________ Pozdrawiam, falkken |
|
|
|
 |
vaiomark [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-11-2008, 08:43
|
|
|
vaiomark napisał/a: | Wyraźnie twardsza od testowanego kilka dni później Pajero 2008 |
To naturalne Land Cruiser pozostal wierny tradycyjnym rozwiazaniom. LC 120 bo rozumiem, ze tym autem jezdziles ma rame i sztywny most tylni. Nawet zawieszenie pneumatyczne nowej generacji tego nie zmieni.
vaiomark napisał/a: | fotel natomiast - wygodniejszy. Czyli w sumie - siedzi się wygodnie | tu tez sa zdania podzielone. Ja wiem, ze w moim Pajero Sport duzo lepiej znosze wielogodzinna jazde niz w nowym Wagonie (2008). Oba fotele skorzane ale ten z IV jest twardy i nie ma trzymania tak jak w moim Sporcie. Wlasnie ten element ocenilbym gorzej a rowniez mam klopoty z kregoslupem. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2008, 08:33
|
|
|
falkken napisał/a: | Ciekawa sprawa z tym modelem Pajero IV 3.2 DiD.
U nas wysprzedają rocznik 2008 z rabatem 15 000 pln.
Natomiast w Niemczech rocznik 2008 z rabatem 6 000 euro, ale oprócz tego
można kupić rocznik 2008 o nazwie '25 limited edition' z 20'' kolami i już zamówić nowy rocznik 2009 z nowym 200 konnym silnikiem.
Taka konkluzja mnie naszła - czyżbyśmy byli dalej małoznaczącym rynkiem? | Alez u nas tez mozesz kupic Pajero MY09 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-12-2008, 13:26
|
|
|
Ali-En, a pozostałe punkty |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2008, 01:54
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Ali-En, a pozostałe punkty | Jak ktos bardzo chce to zaloze 20'' i nakleje naklejke "25 limited edition" Wiadomo ze to tylko marketing aby wyprzedac MY08 U nas za to MY09 wystepuje jako wersja elegance czyli "limitowana", tylko w nowym kolorze brazowym z nowa brazowa tapicerka/ Oparte jest to na Instyle, generalnie jak ktos mysli nad Pajero to warto bo cena atrakcyjna a rzad chce od 1 stycznia 2009 roku wprowadzic nowa akcyze na auta powyzej 2l pojemnosci, wiec nie ma za bardzo co liczyc na wielkie upusty. |
|
|
|
 |
|