|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Carisma]Żarówka w schowku - jak naprawić? |
| Autor |
Wiadomość |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 30-11-2008, 12:02
|
|
|
Śpieszę donieść jak to jest u mnie. Schowek podświetlany jest od góry, więc i tam znajduje się światełko.
Rozebrałem lampkę ze schowka
[img] [/img]
[img] [/img]
i okazało się ,że wszystko jest ok, poprostu nie było gdzieś styku, a sama żarówka jest dobra i jeszcze świeci. W środku znajduje się żarówka rurkowa 12V/10W, ale według mnie w zupełności by wystarczyła 5 watowa. Jak mi się ta przepali to wstawię 5 watówkę i zobaczymy jak będzie swiecić.
Tak jak już było napisane żarówka w schowku świeci dopiero jak się załączy światła postojowe.
Aby wyjąć całą lampkę trzeba najpierw odłączyć kabelki z zasilaniem, a później wcisnąć takie małe zatrzaski z boku lampki (dwa z lewej i dwa z prawej strony) i powoli wyjąć całość. Mam nadzieje że to w miarę jasno napisałem.
Pozdro. |
|
|
|
 |
|
|
|