[EAxx] Demontaż kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
yam1530
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0TDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 386 Skąd: Brzeg/Wrocław
|
Wysłany: 24-12-2008, 22:01
|
|
|
Marti u kogo robiłeś geometrie?? |
_________________ Galant EA6A 4D68
Moja była Carisma '96 1.6 |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 24-12-2008, 23:48
|
|
|
Cytat: | Marti u kogo robiłeś geometrie?? |
W Auto-Geo-Test w Michałowicach i to było ustawianie zbierzności. Ogólnie z wyjątkiem ustawiania kiery to zawsze byłem bardzo zadowolony z usług w tym warsztacie biorąc pod uwagę fakt że serwisuję tam już 3 z kolei mój samochód a właściciel to znajomy, który nie odwaliłby fuszerki. |
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 25-12-2008, 21:32
|
|
|
Marti, miałem już kilka razy do czynienia z sytuacją, kiedy po strzale tylnymi kołami w krawężnik ( miałem po prostu rajdowe zapędy ) kierownica była krzywo. I choćby ten magik do którego jezdzisz nawet 20 razy ustawiał Ci przód, a nie zrobi zbieżności z tyłu to będziesz miał dalej kierownice krzywo. Proponuje zmienić warsztat a nie przekładać kierownicę- bo tą bedziesz miał prosto, a samochód będzie jechał bokiem |
|
|
|
 |
keleron
Mitsumaniak sie gra sie ma

Auto: Galant 2,5 V6 SE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Sty 2008 Posty: 249 Skąd: Warszawa-Bielany
|
Wysłany: 08-11-2009, 19:22 [EAx 97-04] jak zdemontowąć kierownicę...? Galant EAX
|
|
|
Witam
moje pytanie do Was tyczy się zdemontowania kierownicy... wpadłem na pomysł iż chciałbym oddać ją do obszycia skórą do tapicera(moja kierownica jakoś mi nie leży w dłoniach...jest lekko przytarta i dosyć śliska). koszt to ok 200 zł wiec da się przeżyć...tylko obawiam się zdemontowania kierownicy... co mam odkręcić jak zdjąć poduszkę gdzie ją wypiąć. Czy zdejmował ktoś z Was kierę i podpowie dokładnie jak za to się zabrać... z góry dzięki! |
_________________ ...02051/KMM
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-11-2009, 21:57
|
|
|
keleron, sciagasz kleme minusowa z aku, nastepnie odkrecasz kolejno srubki wedle podanego schematu:
1. srubki numer 1, po bokach kierownicy
2. sciagasz poduszke delikatnie nr2
3. odpinasz kostki elektryczne podlaczone do niej
4. odkrecasz duza nakretke kierownicy po jej srodku i sciagasz kierownice delikatnie do siebie powoli jednoczesnie wypychajac kosci przez otwor w ktory sa wprowadzony i masz kiere na wierzchu, jakby nie chciala latwo zejsc to kladziesz obiere rece na godzine 9:15 i na zmiane prawa reka naciskasz lewa odciagasz i na odwrot, wtedy zejdzie z wieloklina,
P.S. zaznacz sobie dokladne p[olozenie kiery na wieloklinie zebys pozniej nie musial jej poprawiac po przykreceniu jakby miala byc krzywo. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|