Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:20 |
Podział outlanderów |
Autor |
Wiadomość |
r1212
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Turbo, Mini
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2009, 00:11
|
|
|
jestem za podziałem, coraz trudniej posiadaczom wersji I znaleźć interesujące posty - zaczynamy być w mniejszości (ale akurat to mnie nie martwi bo "dwójkowcy" na razie muszą troche poczekac na 202 koniki ) |
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 20-01-2009, 00:32
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Może zamiast dzielić działy, na początku nazwy tematu dopisać "[Out I]/[Out II] ? | Jestem za, może krócej [O1]/[O2] i nie dzielić działów w ogóle. Czasem na pytania dotyczące pierwszej generacji odpowiada ktoś kto posiada drugą generacje i na podstawie czegoś z drugiej generacji można wyciągnąć wnioski jak coś działa/jest zrobione w pierwszej generacji. |
|
|
|
 |
topcan
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
|
Wysłany: 20-01-2009, 08:42
|
|
|
Jestem za obecnie zdecydowanie większość tematów dotyczy II i ciężko w tym odnalesć nasze I |
|
|
|
 |
piotrek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 10:54
|
|
|
Witam, też jestem za. Czasu na szperanie dużo nie mam, a postów na temat 2.0T, którym jeżdzę mało i wyszukanie zajmuje dużo czasu. |
|
|
|
 |
Andy Lee [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 11:44 podział
|
|
|
Biorąc pod uwagę ilości Outlanderów nie zamulimy forum, a zdecydowanie ułatwi to korzystanie i poruszanie sie po forum. Jestem na tak |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-01-2009, 19:30
|
|
|
Może zamiast dzielić forum wystarczy wprowadzić opis tematu stosowany na forum użytkowników Octavii [O1] i [O2] na początek aby wiadomo było o jaki model chodzi. A i tak wiele wątków jest wspólnych. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 20-01-2009, 20:06
|
|
|
rezon, Hubeeert już zrobił coś w tym kierunku.
Spróbuj założyć nowy temat, a zobaczysz dodatkowe okienko z rodzajem silnika.
Już samo to ułatwi rozróżnienie, bo w OI 2.4 jest podobno zwykły, a w OII 2.4 to MIVEC. Pozostałe silniki są różne, tak że nie ma jak pomylić
Ja już sprawdzałem i temat [II 2.0 DiD] Próba jest już w śmietniku
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=34 |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
GrzesiekJozefow
Forumowicz
Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
|
Wysłany: 21-01-2009, 09:13
|
|
|
r1212 napisał/a: | (ale akurat to mnie nie martwi bo "dwójkowcy" na razie muszą troche poczekac na 202 koniki ) |
Na 202 koniki rzeczywiście muszą poczekać. Na razie muszą się zadowolić dwustu dwudziestoma.
To był taki mały OT. A tak wracając do tematu to jestem za podziałem na Out I/II. Wydaje mi się, że są to dwa zupełnie różne auta. |
|
|
|
 |
Tomasz__D
Mitsumaniak Tomasz__D
Auto: Outek 2.4
|
Wysłany: 23-01-2009, 19:52 Zwykly a mivec
|
|
|
Witam.Musze rozczarowac bo jha wlasnie nabylem Outka I z silnikiem 2.4 z 2003 roku i on ma oznaczenie na silniku MIVEC |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-01-2009, 20:12
|
|
|
Tomasz__D napisał/a: | Witam.Musze rozczarowac bo jha wlasnie nabylem Outka I z silnikiem 2.4 z 2003 roku i on ma oznaczenie na silniku MIVEC |
To nie jest w najmniejszym stopniu rozczarowujące. Outlandery I występowały z dwoma silnikami 2.4 litra. Jeden MIVEC na Europę, drugi zwykły na USA.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-01-2009, 22:03
|
|
|
Tomasz__D, poza tym ja napisałem "podobno", bo po prostu tego nie byłem pewien
Hubeeert już chyba rozwiał wątpliwości |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-01-2009, 23:00
|
|
|
No więc już wiadomo
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31764
Teraz czekamy, aż Hubeeert zrobi podział
Postaram się szybko zrobić porządek. Proszę Was o zwrócenie uwagi, gdybym coś przeniósł nie tam gdzie trzeba |
 |
|
|
|
 |
Abacuss [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2009, 20:50
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | (...) występowały z dwoma silnikami 2.4 litra. Jeden MIVEC na Europę, drugi zwykły na USA. |
Oj chyba nie masz racji...
Ja mam już drugiego Outlandera I 2,4L z USA i oba są jak najbardzej Mivec...
Mój kolega ma z USA i też Mivec.
Powiem więcej: nigdy nie spotkałem się z innym silnikiem 2,4 niż Mivec, co oczywiście jeszcze o niczym nie świadczy.
pozdrawiam
Abacuss |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-01-2009, 22:35
|
|
|
Abacuss napisał/a: | Oj chyba nie masz racji... |
Chyba jednak tak
Najpierw 4G64 potem 4G69. Czyli najpierw zwykły potem MIVEC. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-01-2009, 21:33
|
|
|
No Panie i Panowie - Podział zrobiony
Dodam, że całą brudną robotę odwalił Gene nie dając mi się wykazać
Jak zauważyliście dział ogólny pozostał "ogólnym". Techniczny został podzielony na I i II generację.
Bardzo proszę o uwagi, jeżeli coś przez pomyłkę powędrowało nie tam gdzie trzeba. |
 |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-01-2009, 01:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|