|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakie narzędzia lub przedmioty macie zawsze przy sobie ? |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-02-2009, 19:34
|
|
|
bezpieczenik w Mitsubishi przepalil mi sie tylko raz - 9 lat temu, gdy grzebalem przy radiu i zrobilem zwracie...
od tamtej pory nigdy
zarowki i owszem - przydaja sie , ale glownie halogenowe (H4 czy H1), bo pozostale, to wytrzymaly u mnie 18 lat i wymienilem raczej z przyzwoitosci niz musu |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-02-2009, 01:31
|
|
|
Krzyzak, a tankujesz czasem czy jeździsz już tak od 18 lat? Tylko pogratulować kondycji autka.
Co ja mam w bagażniku? Koło zapasowe, składany koszyk, taki chlebaczek do narzędzi drobnych, kamizelka odblaskowa, gaśnica, linka, kable, rękawiczki do grzebania przy autku (których nie używam). Pewnie jeszcze jakiś bzdurek drobnych mam. O na przykład malutki błękitny kocyk. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
MaNiAcMsR
Forumowicz
Auto: MSR
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:44
|
|
|
pawela napisał/a: | A pod dywanikiem spoczywa sobie moja LOLA, czyli pała 'na wszelkiego' . Stety czy niestety już 2 razy się przydała... | no moje wyposażenie dodatkowe prydaje sie często zwłaszcza w sezonie piłkarskim jak do naszego miasta zlatują sie kibice znienawidzeni przez nas i jak my jedziemy do nich |
_________________ Mechanika
Montarz LPG |
|
|
|
 |
MichuGdy
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Posty: 389 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 07-02-2009, 04:05
|
|
|
Nie ma co...
Gaz tez mam zawsze przy sobie...nigdy nie wiadomo kiedy może przydać się |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 07-02-2009, 08:31
|
|
|
Cytat: | Gaz tez mam zawsze przy sobie...nigdy nie wiadomo kiedy może przydać się | gaz to i ja mam zawsze w autku... i bardzo często się przydaje
jak jest po wypłacie to go woże nawet 40 litrów w bagażniku |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 07-02-2009, 11:05
|
|
|
siwek napisał/a: | Cytat: | Gaz tez mam zawsze przy sobie...nigdy nie wiadomo kiedy może przydać się | gaz to i ja mam zawsze w autku... i bardzo często się przydaje
jak jest po wypłacie to go woże nawet 40 litrów w bagażniku |
To jaką ty masz butlę ???
Ja mam w miejsce koła zapasowego butlę 48L i wchodzi mi max 38 litrów
A odnośnie tematu, to ja mam dojazdówkę w sprayu, lewarek, komplet kluczy nasadkowych z grzechotką, śrubokręty. Odmrażacz do szyb, zmiotkę, drapaczkę do szyb, rękawiczki, szmatki jakieś, WD40, zapasową żarówkę H-4, linkę holowniczą, trójkąt, apteczkę i gaśnicę. Znajdzie się jeszcze pewnie kawałek jakiego przewodu i taśma izolacyjna. |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 07-02-2009, 12:01
|
|
|
Głowę z odrobiną rozumu
Poza tym WSZYSTKIE... |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
XL
Mitsumaniak Rycerz Dżidiaj
Auto: Carisma 1,8 GDI EXE /98'/
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Bytom-Rozbark
|
Wysłany: 07-02-2009, 21:20
|
|
|
Dawno, dawno temu, kiedy Polską rządziła PZPR, w kupionym przez rodziców na przedpłaty maluchu woziłem pół warsztatu, jakieś 20 kg części zamiennych, dwulitrowy kanisterek po oleju Lux 10 (kto jeszcze pamięta taki olej?) z benzyną, olej na dolewki (Selectol Monte Carlo) i nogę od niedużego stołu. Noga była wielofunkcyjna, służyła do włączania rozrusznika gdy urwała się linka, do podpierania szyby w drzwiach gdy nawalił mechanizm jej podnoszenia/opuszczania i do obrony. Noga stołowa jeździ ze mną nadal, pełniąc rolę odstraszająco-obronną. Od 16 lat nie musiałem jej używać i oby tak pozostało.
Z narzędzi wożę teraz tylko klucz do kół i podnośnik, ponadto rękawiczki robocze, skrobak do szyb, zmiatek, 1xH4, gaśnicę, trójkąt, apteczkę i skrzynkę na zakupy. I tyle.
Pozdrawiam, XL |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 07-02-2009, 22:17
|
|
|
Śrubokręt gwiazdka - płaski.
Klucz do kół, kombinerki, lewarek.
Komplet nasadek do nr.13 -> w trasie nigdy nie użyte.
No i oczywiście jak na szanującego się scyzoryka przystało nóż szturmowy z 1961r - niestety modelu nie pamiętam
Ponieważ nie mam garażu czasami bagażnik wozi przez dłuższy czas wyposażenie typu:
prostownik, lutownica z dodatkami, miernik, zaciskarki do kabli wszelkiego rodzaju i wiele innych dupereli. Nie oszczędzam na paliwie przez to |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:19
|
|
|
no to ja wożę zestaw nasadek,wiązkę kluczy,kombinerek itp.,gaśnica,linka ,lewarek,trójkąt ,apteczka,ponad standard kurtka i spodnie przeciw deszczowe,jak coś mi się przytrafi to zawsze leje,widzę że powinienem wozić jeszcze pałe i do zestawu czarną folie,a raczej mały jestem to mógłbym sobie tylko sam krzywdę zrobić he he,a pamiętam olej LUX chyba lałem go do szerszenia do benzyny... |
|
|
|
 |
dominikg
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2008 Posty: 82 Skąd: Skawina
|
Wysłany: 14-02-2009, 00:20
|
|
|
Oprócz miliona pierdółek, które wymieniliście wożę parasolkę pomarańczową szwedzkiej firmy meblowo-wszystko do mieszkania Ike. za 7 zyla i wielką niebieską siatę 'rumunkę' tejże firmy za 2 zyla. Doskonale pomaga wynieść zakupy i weekendowy wyjazd do teściów na trzecie piętro. |
_________________ astro, foto, komp i moto |
|
|
|
 |
JJK
Mitsumaniak Angelika
Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2008 Posty: 316 Skąd: Tipperary
|
Wysłany: 14-02-2009, 00:58
|
|
|
w aucie, klucz do kół ( bo to sama potrafię zmienić), jakiś tam śrubokręt, apteczka wyposażona ponad standart, kamizelka odblaskowa, lewarek, kombinerki, worki na śmieci 30L, mokre chusteczki, parasol, no i torebka (notes, długopis portfel, telefon, gumy Mamba) te ostatnie służą do zaklejania buzi mojego młodszego syna jak już nie mam siły odpowiadać na milionowe pytanie |
_________________ pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 629 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 14-02-2009, 05:56
|
|
|
JJK,Jestes Boska.Moja żonka jak złapie kapcia dzwoni do.... mnie lub kolegów - jak jestem wyjechany.Pozdrawiam. |
|
 |
dominikg
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2008 Posty: 82 Skąd: Skawina
|
Wysłany: 15-02-2009, 21:17
|
|
|
A chusteczki nawilżane, takie do dzidziusia to ja tez wożę. Są genialne, nie wiem co w nich jest ale można nimi umyć d... i felgi z osadu. |
_________________ astro, foto, komp i moto |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 15-02-2009, 21:35
|
|
|
dominikg napisał/a: | A chusteczki nawilżane, takie do dzidziusia | takie i ja woże i wycieram nimi cały kokpit zawsze świetnie sobie z tym radzą i odświeżają autko a dodatkowo zawsze moga się przydać do rąk lub... choć do tego woże ręczniczki papierowe |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
|
|