[II 2.0 DID] Nawigacja nie - firmowa |
Autor |
Wiadomość |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2009, 12:58
|
|
|
Poznizej kilka fotek mojego patentu;)
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2009, 22:04
|
|
|
nephilim napisał/a: | kończy się płaską powierzchnią bez uchwytu. To co robisz to wiercisz dziurki, wkładasz sklejeczkę (korek) pod spód i przykręcasz swój uchwyt już od właściwego urządzenia | dokładnie tak jak napisałeś. Trzeba tylko zdemontować kratkę nawiewu, aby zamocować podstawkę po przykręceniu stosownego uchwytu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-02-2009, 22:08
|
|
|
Ja swoją zakładam na szybę ale mój kumpel przykleił sobie do deski rozdzielczej kawałek okrągłego plastiku i do tego mocuje na przyssawkę navi. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
|
Wysłany: 11-02-2009, 00:29
|
|
|
Hej,
Późno ale trzeba
Zamontowałem konsolę pod telefon (w moim przypadku na telefonie jest wgrany TOM-TOM). Uwagi:
1. Konsola jest droga - 120 brutto - TU do kupienia: http://www.allegro.pl/ite...543443248.html,
user: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1154139
Jakość (nawet w wersji ze skóry ekologicznej) jest super.
W środku jest manual - uproszczony. I od razu pierwszy show-stopper. Osoby niecierpliwe i średnio uzdolnione manualnie NIE POWINNY próbować to montować. Trzeba naprawdę dużo cierpliwości i sprzętu aby bezzarysowań wyciągnąć nawiew. Ja poradziłem sobie:
1. twardym tworzywem - coś w rodzaju 1/3 grubości linijki
2. ... skrobaczką do sera
Najlepiej posuwać się metodą małych kroków - wcisnąć plastik (cieńki), następnie obok drugi a następnie w środek klin - 3 kawałek. Zacząłem od prawej strony (od radia) - w 1/4 wysokości i 3/4 wysokości. A następnie DELIKATNIE podważamy (ja serio tą skrobaczką - elastyczna, szeroka blacha - ideał! - PODSTAWOWE NARZĘDZIE SERWISOWE MISIA ). Trochę stresu i daje radę - tylko nie nerwowo, z przerwami - i klinować!
Usłyszycie delikatny trzask i dalej jest już łatwiej (prawie, bo ja z radości wcisnąłem za pierwszym razem i zabawe zacząłem od 0.)
Po zainstalowaniu kabel zasilający przepuściłem pod kolumną, potem nagiąłem plastikową osłonkę aby maksymalnie przewód przytulić do plastyku.
Całość poniżej w fanscynującej foto opowieści /wybaczcie jakość, ale robiłem to w garażu - nie jest ot najlepsze z możliwych miejsc do robienia zdjęć
Narzędzie zbrodni.
Wygląd ogólny z P990i
Zbliżenie
Bez telefonu (ten uchwyt oczywiście trzeba dokupić osobno)
Kable - widok ogólny
Okolice zapalniczki
Z góry...
I z dołu
Podobne rozwiązanie miałem w poprzednich autkach - polecam
----
Pierwsze uwagi co do używania. SE ma możliwość stworzenia listy szybkiego wyboru pod numerami wyświetlanymi na ekranie. Idealnie to pasuje pod palec - nawet nie trzeba zdejmować ręki z kierownicy. Pomimo małego ekranu - z tej odległości widzialność doskonała. Kabelek tak poprowadzony nie przeszkadza, aczkolwiek mam ochotę go przerobić na gładki i wsunąć w szczeliny. Jeżeli masz dobry wzrok, dużo dzwonisz i nawigacja tylko cię wspiera - to jest to rozwiązanie według mnie optymalne.
Ale oczywiście to tylko ja
Z minusów - widzisz cały czas telefon, poza tym jednak linia deski odrobinę cierpi...
m. |
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 11-02-2009, 21:50, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 11-02-2009, 10:04
|
|
|
nephilim napisał/a: | Trzeba naprawdę dużo cierpliwości i sprzętu aby bezzarysowań wyciągnąć nawiew. Ja poradziłem sobie:
1. twardym tworzywem - coś w rodzaju 1/3 grubości linijki
2. ... skrobaczką do sera | Hehe - niepotrzebnie
Robiłem kiedyś fotki z demontażu tej kratki nawiewu. Bez żadnych narzędzi
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Całość fajnie Ci wyszła. Ja nawet nie podpinam na stałe zasilania, bo dokupiłem sam uchwyt i NAVI montuję również na motocyklu
P.S. Poprawiłem fotki |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:15
|
|
|
Ilę razy mam Ci dodawać pomógł ?!
Korzystałem z manuala GPS (tego w klapce) i tego zawartego w Kuda (to ta podstawka).
Cóż, tak też się udało |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
ilex
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
|
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2009, 16:05
|
|
|
Ja mam zainstalowaną 7" NAVROAD w konsoli pod pokrętłami - zdjęcia prezentowałem na innych postach - działa wyśmienicie , drążek zmiany biegów obraz trochę zasłania ale jest to akceptowalne, zrobiłem już ponad 40 k kilometrów i ani raz mi to nie przeszkadzało żeby trafić na miejsce |
|
|
|
 |
MarcinB
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 3,0
|
|
|
|