[CAxA]problem z zawieszeniem |
Autor |
Wiadomość |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2009, 21:17
|
|
|
wenclubmx napisał/a: | zastanawiam sie czy nie kupic od razu za 400 komplet jamexa czy jakos tak tych twardszych i obnizajacych?wiecie cos o tym?? |
kolega kupil nie narzeka
londolut napisał/a: | wenclubmx, za 500 kupisz komplet Vogtlanda do naszych Colciaków. Są o niebo lepsze niż Jamex. |
prawda prawda ja mam takie u siebie i jest na prawde ok.
jestem zdania ze lepiej wydac kapke wiecej i byc pewnym ze sie kupilo dobrze.Z kupnem nowych sprezyn progresywnych - ida w parze efekty wizualne/obnizenie auta o min 30mm/ jak i jezdne/twardszy zawias/ zupelnie inna rozmowa niz na ori.Ogolnie mi to nie przeszkadza w codziennym uzytkowaniu auta moze przez to ze podniosłem w swoim "tyłek", przod lezy.No chyba ze macie na mysli "max glebe" o np - 60mm to jzu jest typowy dojcz dla miastowego lansu lub tor... |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2009, 09:38
|
|
|
londolut napisał/a: | W Łodzi i Wrocku bym sie bał o spód samochodu |
pomimo ze drogi tragedia we Wrocku to nie mam powodu do narzekam ze nisko. Kraweznikow po prostu nei ruszam i iskry mi nigdzie nie ida:)
Fakt ze nisko i twardo i plomby można pogubić, ale miękkie auto to sobie kupie za 15 lat |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 07-02-2009, 20:47
|
|
|
Alexander napisał/a: | Fakt ze nisko i twardo i plomby można pogubić, ale miękkie auto to sobie kupie za 15 lat | Ja też jestem tego zdania więc będzie niżej |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
wenclubmx
Forumowicz
Auto: CA5A GTI:)
|
Wysłany: 08-02-2009, 10:08
|
|
|
wlasnei na allegro nie znalazlem Vogtlanda nic do colta na allegro...jest jakas strona producenta w plsce czy cos gdzie mozna to dostac??:) |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wenclubmx
Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2009, 11:07
|
|
|
spoko za bardzo sie przyzwyczailem ze o wszystko pytam;p znalazlem juz dawno 503 zl za sprezyny do colta.tylko tamte sa dziwne troche...
te pasuja??
sprezyny |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 11:45
|
|
|
a czemu maja nie pasowac?
to sa te spytam w RAKO czy bede mial jakies z nizki jak nie to zamawiaj bo dobra cena ja kolo 2 lat temu dawalem 586 zl za same springi
pzod
rbwr |
|
|
|
 |
wenclubmx
Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2009, 19:58
|
|
|
fajnie:)zapytaj daj znac jak nie to zamowie tam bo przyda sie troche nizej i twardziej.one sa chyba - 40/40 prawda??mam nadzieje ze moje felgi beda dzialac z tym...bo mam jakies dziwne ET i troche wystaja ranty o tak:
 |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:16
|
|
|
35/40mm
faktycznie wystaja masz et podobne do niemca jakiegos lub szeroka felge
ile ma cali? |
|
|
|
 |
wenclubmx
Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:18
|
|
|
zgadles.fele od bmw jakiegos.szerokosc 7 cali.nie ma tam nawet ET napisane.jest same male e24... |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 21:28
|
|
|
wenclubmx napisał/a: | zgadles.fele od bmw jakiegos.szerokosc 7 cali.nie ma tam nawet ET napisane.jest same male e24... |
czyli od bmw e21 - rekin lub e30-juz nowsze produkowane od 85 czy 87 pieprzyc to.Jak jets tak napisane to znaczy ze e24 to ET.W colcie przy 7 calach powinno wynosic 37/38 , przy 7,5 -35.Wiec nie dziw sie ze ci wystaje.Ociera czy jest ok?Miales juz przygody z policja?potrafia byc upierdliwi... |
|
|
|
 |
wenclubmx
Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2009, 21:50
|
|
|
jeszcze na nich nei jezdzilem za duzo.teraz zima wiec nie da rady.zalozylem zeby zobaczyc czy w miare.przy skrecaniu wszystko ok na dziurach w miare tez.nie wiem tylko jak to sie bedzie spisywac na wiekszych jakies lezacych policjantach z tym obnioznym zawieszeniu...policja nie ma sie prawa czepic bo zarys samochodu to ten zarys z lusterkami.zreszta wystaja moze z centymetr wiec trzeba sie przyjrzec.jak na fele od starego rekina wygladaja calkiem hmm nowoczesnie:
 |
|
|
|
 |
COLTER80 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2009, 14:03
|
|
|
Można dokupić dwie obniżające sprężyny na tył ?
Na przód kupiłem używki od kolegi z forum ale na tył jeszcze mi brakuje.
Przy okazji zapytam, czy 100zł za wymianę sprężyn z przodu to dobra oferta ?
Po wymianie pojadę na geometrię. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 10-02-2009, 14:28
|
|
|
Nikt raczej nie kupuje sprężyn parami albo nawet po sztuce. Jeśli już obniżać to kompletem. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 10-02-2009, 14:46
|
|
|
londolut napisał/a: | Nikt raczej nie kupuje sprężyn parami |
A czemu niby nie??? Moim zdaniem parami mozna jak najbardziej.
MARCIN--Ibiza napisał/a: | czy 100zł za wymianę sprężyn z przodu to dobra oferta ? |
Tyle to kosztuje. Cena jest OK |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
|