Gdzie tankujecie? |
Autor |
Wiadomość |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2009, 23:57
|
|
|
Oplaca Wam sie jezdzic z Rz. na Ukraine? Moze tez bym sie przejechal |
_________________ Artificial intelligence is no match for natural stupidity.
 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
|
Wysłany: 30-03-2009, 00:56
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | ann87, ja tez na Ukrainke jeżdze sam. NIewiem czy w poniedziałek sie nie wybiore. Co sadzisz o jej jakosci? |
Paliwo jak paliwo ja mam jedną stacje na której tankuje zawsze 95 i nie było nigdy żadnych problemów a kilkanaście aut na nim jeździło. Właściwie to uważam że paliwo jest takiej samej jakości co w Polsce a pogląd o tym że jest złe wziął się z tego że ci co wożą je tylko na handel często kupują 92 (tak jak by im robiły różnice te grosze ).
polbo napisał/a: | Oplaca Wam sie jezdzic z Rz. na Ukraine? Moze tez bym sie przejechal |
Nie wiem ile jest z Rzeszowa bo ja jeżdze z Krosna i mam dokładnie 100km w jedną strone. A to czy się opłaca to głównie zależy od tego po co jedziesz i jak duży masz bak. Jak tylko po paliwo to nie wiem jak teraz ale jakieś 3 tygodnie temu wychodziło na UA 2,35zł/l przy Krośnieńskich cenach paliw to jest na okrągło 1,5zł różnicy. Jak po samo paliwo to kokosów nie ma(chyba że się ma Passata kombi, ja mam tylko VW sedna ), a jak po coś jeszcze to się robi całkiem miło. Tak od siebie dodam że np. olej Lotos półsyntetyczny 5l był pół roku temu ok 20zł taniej niż najtaniej w Polsce, firanki i zasłony mają bardzo tanio komplet na okno dobrej jakości zasłony + firanki + falbanka 70zł(ale w Samborze przy samej granicy aż takich różnic nie ma),buty pseudo oryginalne męskie 100% skóry naturalnej można kupić za ok 70zł (damskie trochę taniej), Coca-cola 2l(na święta było 2,5l :]) za 3,5zł no i cukerki ciągle troche tańsze niż w Polsce z tym że ja osobiście ich nie lubie. To są ceny z Krościenka byłam raz na Medyce na pieszym ale przy granicy nic nie było ciekawego więc nie wiem.
rosomak1983 napisał/a: | PS A wiec mieszkasz w Rzeszowie. Wiec obecnosc na jakims spociku bedzie obowiazkowa |
Większość czasu to mieszkam w Krośnie ale do Rzeszowa przecież jest blisko |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
|
Wysłany: 30-03-2009, 03:51
|
|
|
ann87, nie zapominaj o wódce i fajkach... Tez jestem zadowolony z benzynki Ukraińskiej... Ja od siebie mam jakies 70 parekilosów na Korczową. Po samo paliwko nie ma co jechać. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
hermeth
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
|
|
|
|
 |
nezik
Forumowicz
Auto: e30
|
Wysłany: 29-05-2009, 22:47
|
|
|
przemyslowa @ bliska
bezcelowe jest tankowianie v-powera, przerabialem nie polecam |
_________________ Mitsubishi Eclipse GST 2.0 turbo wejdź i skomentuj
Nie wstydźcie się, klikajcie 'Pomógł' |
|
|
|
 |
PIeTroUD
Forumowicz Concept Car
Auto: Volswagen Passat B5 FL
|
Wysłany: 30-05-2009, 00:18
|
|
|
Heheh a ja tankuje Ukraińskie ale tylko z OKKO i nie narzekam jest wporządku i pali tak samo jak na polskim i tak samo jedzie.
Z innych cpn tam nie polecam bo to syf i może zabić nasze serducho |
Ostatnio zmieniony przez gulgulq 30-05-2009, 06:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2009, 08:41
|
|
|
hermeth napisał/a: | Ja tankuje tylko na Shell'u na Powst. Warszawy. V-power albo zwykła 95. I problemów nigdy nie miałem. Odradzam Auchan, Leclerc i Watkem - paliwem z tych stacji to nawet kosiarkę zarżnąć można... Lałem kiedyś ten syf i wiem, co piszę... |
Ciekawe bo jak jezdzilem miskiem to dosc czesto tankowalem w tzw. oszołomie i nie mialem zadnych problemow wynikajacych ze zlej jakosci paliwa, spalanie tez bylo normalne.
Ojciec tez do japonca tam tankuje co jakis czas i tez bez problemow.
Czemu twierdzisz ze tam jakas bajura jest? |
|
|
|
 |
nezik
Forumowicz
|
Wysłany: 01-06-2009, 14:15
|
|
|
faktycznie na wtkemnie jest parszywa benzyna - sprawdzone, nie polecam
a jezeli chodzi o auchana, to raz tam zatankowalem, bo byla jakas potezna obnizka z okazji jakiejsc akcji super nowosci czy cos, a akurat jechalem na wakacje nad biale, wiec zalalem pelny bak i żadnej różnicy nie odczułem, zeby byla jakas gorsza i spalilem tyle samo co zawsze na setke |
_________________ Mitsubishi Eclipse GST 2.0 turbo wejdź i skomentuj
Nie wstydźcie się, klikajcie 'Pomógł' |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
|
Wysłany: 02-06-2009, 11:03
|
|
|
Tankowałem na Auchan wielokrotnie pod korek i nigdy nie zauważyłem nic niepokojacego. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
|
Wysłany: 02-06-2009, 12:11
|
|
|
benzynę wozi tam orlen, wiec i paliwo jest takie jak na innych stacjach
gorzej jest z gazem, niestety w Rzeszowie jest okropnej jakości, tankować tylko na firmowych stacjach shell, bp, (ale np. statoilu nie polecam bo tam zawsze mi więcej palił) |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
|
Wysłany: 06-06-2009, 17:24
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | Tankowałem na Auchan wielokrotnie pod korek i nigdy nie zauważyłem nic niepokojacego. |
też dawniej tak robiłem i nic się nie działo, niestety już rzadko tamtędy jeżdżę więc muszę szukać gdzieś indziej "oszczędności" |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
kuba.es
Mitsumaniak

Auto: Civic VII 1,6 VTEC 2002
|
Wysłany: 09-06-2009, 18:14
|
|
|
Zwykle tankuję na Orlenie na Podkarpackiej, czasem Shell, czasem Leclerc i dla mnie bez większej różnicy... Zdarzyło mi się też tankować na Watkem ale na szczęście jeszcze tego nie odczułem. Może jestem ślepy ale dla mnie nie ma różnicy między paliwem z Leclerc a np Orlen.
Moim zdaniem wiele zależy też od jakości przechowywania, nie wszystko od tego, jakie paliwo przyjedzie na stację. Bo może przykładowo przyjechać fajne paliwko, a co z tego jeśli są np zardzewiałe zbiorniki, które przepuszczają wilgoć. Są stacje, na których się nie powinno tankować mimo, że mają paliwa orlenowskie. |
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 10-06-2009, 07:17
|
|
|
kuba.es napisał/a: | np zardzewiałe zbiorniki, które przepuszczają wilgoć. |
dziś to raczej nierealne - 90% zbiorników jest dwupłaszczowych wiec nie ma szans, czasem moze gdzieś na starej stacji po pgr się trafi jeszcze stary zbiornik
co najwyżej wilgoć dolewa właściciel |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
pelo99
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 14-07-2009, 20:02
|
|
|
hermeth, panie wegiel, z tym Oszołomem to różnie bywa :/ wcześniej ktoś pisał o tym że jest to paliwo Orlen, ale tutaj jest tzw "chłyt matetidowy" ponieważ tylko beczki są Orlenu tylko dostawcą jest Orlen, a paliwo faktycznie jest z podobno największego ....... z rafinerii Jasielskich :/ u mnie strasznie w Hondzie wcześniej opalało świece po tym paliwie ... nie polecam na pewno pod GDI ... |
Ostatnio zmieniony przez gulgulq 15-07-2009, 07:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nezik
Forumowicz
|
Wysłany: 19-07-2009, 21:20
|