|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] SILNIK - Problem z kontrolką silnika. |
Autor |
Wiadomość |
zawidam1990
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2009, 10:02
|
|
|
zawidam1990 napisał/a: | wycieło by sie katalizator i wstawiło przepustnice | Rozumiem że chodzi Ci o strumienicę ?[/quote]
Owszem chodzilo o strumienice, ale co mozecie mnie pomuc w tej kwesti?? |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 661 Skąd: Pajęczno-okolice
|
Wysłany: 30-04-2009, 15:10
|
|
|
No to ja wam napiszę, że u mnie też był problem z kontrolką CE. Zaświeciła się, więc po usłyszeniu ceny za sczytanie kodu błędu kupiłem sobie interfejs (przydał się kilka razy ) i odczytałem że mam walnięty katalizator. Po krótkim przemyśleniu, pożyczyłem od sąsiada stary porządny analogowy voltomierz i zbadałem napięcie na sondach. Okazało się, że druga nie daje sygnału, więc ją wymieniłem. Był spokój jakieś 500 kilometrów i znowu kontrolka się zapaliła Błąd ten sam, ale sondy obie chodziły jak powinny, skasowałem błąd i znowu 500 kilometrów spokoju, i tak jeszcze dwa razy i dałem sobie spokój, przyzwyczaiłem się do pomarańczowego światełka Jeździłem tak ze dwa miesiące. Skończyły mi się klocki hamulcowe. Wymieniłem hamulce z tyłu i lampka zgasła 5500km spokoju- zero błędów Na czym to polega Jakieś "lewe" prądy po układzie chodzą czy co? Może mi ktoś to wytłumaczyć? Pokazuje błąd katalizatora, a po wymianie klocków hamulcowych wszystko jest ok. Paranoja |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2009, 09:44
|
|
|
@misiek-misiek
jak w domowych warunkach zmierzyłeś te wartości na lambdach??
też bym potrzebował to sprawdzić - zapaliła mi się lampka i po sczytaniu błędu też można wnioskować KAT lub sondy.
P.S. interfejs za 60 zł to chyba mój najlepszy zakup |
|
|
|
 |
|
|