Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
tabicerka boczków drzwiowych
Autor Wiadomość
filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2009, 12:33   

Szyby które są wklejane - ich się nie wyciąga, folie nakłada się bezpośrednio na nie, przy sedanie jest to dość trudne, przy SB pikuś bo można podnieść klapę i cyk wklejasz :)

basik 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 25-04-2009, 13:29   

No fakt nie pomyślałem. Nie trzeba odkręcać spojlera, ale co z gwarancją? ASO się nie doczepi?

poziomka 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Wysłany: 25-04-2009, 13:44   

basik napisał/a:
Nie trzeba odkręcać spojlera, ale co z gwarancją? ASO się nie doczepi?

nie za bardzo ma do czego - folię w każdej chwili możesz ściągnąć - nie ingerujesz ani w elektrykę ani w mechanikę pojazdu

igor

filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Wysłany: 25-04-2009, 20:18   

Pamiętaj tylko że z tylnej szyby ciężko się ściąga folię bo masz ogrzewanie które można uszkodzić :)

roobku 
Forumowicz
inż.

Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Wysłany: 25-04-2009, 20:42   

basik napisał/a:
Patrząc na zdjęcie kolor wygląda na czarny i przód na mocno przyciemniony. Jak jest z gwarancją przy przyciemnianiu w zewnętrznej firmie ASO nie przyczepi się, że nie u nich było robione? Mam sportbacka więc tam z tyłu trzeba spojler odkręcić. Dlatego nie wiem czy robić to w ASO czy gdzieś indziej i co z gwarancją? Może ktoś doradzić?

roobku mam takie pytanie OT do Ciebie. Widzę, że masz na klapie tą "finezyjną" naklejkę reklamową filipowicza, pytanie dostaje się jakiś rabat za to? Czy robią sobie reklamę na twoim aucie za friko. Jeżdżąc po Krakowie pełno mitsu widzę z tymi naklejkami i zawsze się zastanawiam czy coś dają w zamian za ta reklamę. Na błotnikach z przodu też masz takie naklejki?

kolor folii jest brązowy, folia jest refleksyjna dlatego jak się patrzy na szyby pod dużym kątem to jest mocno "nieprzeźroczysta" patrząc prostopadle do szyby widać delikatne przyciemnienie (np wzór tapicerki jest łatwo widoczny), ta firma co mi robiła foliowanie robi też dla salonów sprzedaży, dogadałem się ze sprzedawcą że zrobię sobie to niezależnie i się zgodzili (tak jest nawet taniej niż foliowanie przez tą firmę w siedzibie salonu, salon sobie coś dolicza "za fatygę"), foliowanie szyb bocznych wiąże się z ich wyciągnięciem (trzeba zdjąć tapicerkę drzwi, wyciszenie, rozpiąć elektrykę szyb) dlatego musi to robić ktoś kto się na tym naprawdę dobrze znać

co do tej naklejki to naklejają wszystkim bez wyjątku, oczywiście nic za to nie dają i nawet się nie pytają czy ktoś chce czy nie chce, moja się po pierwszym myciu zaczyna odklejać więc jej dni są policzone :) na przednich nadkolach mam naklejony znaczek firmowy mitsubishi (trzy diamenty) i napis pod spodem Mitsubishi Motors - to akurat jest fajne i nie zamierzam odklejać

[ Dodano: 25-04-2009, 20:48 ]
poziomka napisał/a:
nie za bardzo ma do czego - folię w każdej chwili możesz ściągnąć - nie ingerujesz ani w elektrykę ani w mechanikę pojazdu

igor

no własnie że ma się do czego przyczepić - trzeba rozbebeszyć całe drzwi (tapicerka, maty wygłuszające, rozłączyć elektrykę, nawet mechanizm klamki rozłączyć, kołki tapicerki praktycznie są jednorazowe (łamią się przy niefachowym demontażu)

warto więc zapłacić więcej i zrobić to u fachowców polecanych/rekomendowanych przez salon (będzie drożej ale nie będą robić problemów jak trzeba będzie skorzystać z gwarancji)

basik 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-04-2009, 21:19   

roobku Czyli jak podjade do ASO i powiem im, że chce przyciemnić szyby w tej firmie to nie powinni mieć nic przeciwko?

roobku 
Forumowicz
inż.

Wysłany: 25-04-2009, 21:41   

basik napisał/a:
roobku Czyli jak podjade do ASO i powiem im, że chce przyciemnić szyby w tej firmie to nie powinni mieć nic przeciwko?

jeżeli będziesz robił w tej firmie co ja czyli Technika Foliowania na ul. Jerzmanowskiego to nie będą Ci robić problemów sami jak klient chce przyciemnienie to ich wzywają i oni kleją to na salonie

jaki masz kolor auta? jak czerwony to polecam brązową folie - wychodzi miodzio zresztą pewnie Ci pokażą zdjęcia mojej furki z takim oklejeniem :)

poziomka 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Wysłany: 26-04-2009, 00:28   

Cytat:
no własnie że ma się do czego przyczepić - trzeba rozbebeszyć całe drzwi (tapicerka, maty wygłuszające, rozłączyć elektrykę, nawet mechanizm klamki rozłączyć, kołki tapicerki praktycznie są jednorazowe (łamią się przy niefachowym demontażu)

warto więc zapłacić więcej i zrobić to u fachowców polecanych/rekomendowanych przez salon (będzie drożej ale nie będą robić problemów jak trzeba będzie skorzystać z gwarancji)

Trochę przesadzasz - każdemu się może zdarzyć uszkodzenie jakiegoś elementu w trakcie takich prac i co - dealer wymieni Ci na nowy - może w zakładzie polecanym przez dealera mają większą wprawę - fakt - warto tam pojechać.
Jak będzie trzeba skorzystać z gwarancji - czego nie życzę nikomu - to sam się przekonasz jakie to łatwe

pozdrawiam
igor

basik 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-04-2009, 10:03   

roobku napisał/a:
basik napisał/a:

jeżeli będziesz robił w tej firmie co ja czyli Technika Foliowania na ul. Jerzmanowskiego to nie będą Ci robić problemów sami jak klient chce przyciemnienie to ich wzywają i oni kleją to na salonie

jaki masz kolor auta? jak czerwony to polecam brązową folie - wychodzi miodzio zresztą pewnie Ci pokażą zdjęcia mojej furki z takim oklejeniem :)

Ja mam kolor czarny więc brązowy odpada. Duży mają wybór kolorów folii? Będę robił w tej firmie co Ty. Ile procent przyciemnienia masz na przedniej szybie, a ile na tylnych?

roobku 
Forumowicz
inż.

Wysłany: 26-04-2009, 10:55   

Cytat:
Ja mam kolor czarny więc brązowy odpada. Duży mają wybór kolorów folii? Będę robił w tej firmie co Ty. Ile procent przyciemnienia masz na przedniej szybie, a ile na tylnych?

wejdź sobie na stronę www.foliatec.pl mają chyba wszystkie folie z tej strony, jak ja byłem to brakowało chyba koloru tytanowego ale mieli dowieźć w ciągu tygodnia, co do koloru warto rozważyć propozycję właściciela firmy - zna się na tym i dobrze doradza

tylną szybę mam BRONZ 20 SUPERPLUS przepuszczalność światła 16% odbicie promieniowania IR 72%, boczne BRONZ 35 SUPERPLUS przepuszczalność światła 40% odbicie promieniowania IR 45%

jesteś z okolic krakowa, jak masz czas możemy się gdzieś spiknąć (pracuje okolice Ikea, mieszkam okolice 29-listopada) to sobie obejrzysz moje autko[/quote]

basik 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-04-2009, 13:37   

roobku napisał/a:
Cytat:

wejdź sobie na stronę www.foliatec.pl mają chyba wszystkie folie z tej strony, jak ja byłem to brakowało chyba koloru tytanowego ale mieli dowieźć w ciągu tygodnia, co do koloru warto rozważyć propozycję właściciela firmy - zna się na tym i dobrze doradza

Podjade do nich jak będe miał chwile w maju.

roobku napisał/a:

tylną szybę mam BRONZ 20 SUPERPLUS przepuszczalność światła 16% odbicie promieniowania IR 72%, boczne BRONZ 35 SUPERPLUS przepuszczalność światła 40% odbicie promieniowania IR 45%

jesteś z okolic krakowa, jak masz czas możemy się gdzieś spiknąć (pracuje okolice Ikea, mieszkam okolice 29-listopada) to sobie obejrzysz moje autko

Bardzo chętnie ale u mnie z czasem krucho. Dlatego narazie zadowolę się fotkami jak udostępnisz :P

Odpowiedz do tematu