Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Oświetlenie wnętrza i brzęczyk
Autor Wiadomość
Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-05-2009, 16:15   

Problemem okazała się krańcówka nie dość że ona zwiera dla sygnału brzęczyka to jeszcze ona ma 2 gie złącze które załącza oświetlenie. Rozebrałem wyczyściłem w środku styki były zaśniedziałe i zwycięstwo z waszą pomocą wielkie dzięki. Krańcówka ta jednak potrzebuje masę do 2 go złącza szkoda że o tym nikt mi nie napisał że ta krańcówka jest podwójna tylko pisaliście o masie
Pozdrawiam Piotr

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 07-05-2009, 16:18   

Ppiotr, cóż, to dość logiczne. Skoro jest brzęczyk i światełko. Tak czy inaczej, bangla?

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 07-05-2009, 22:01   

Ppiotr napisał/a:
......potrzebuje masę do 2 go złącza szkoda że o tym nikt mi nie napisał że ta krańcówka jest podwójna tylko pisaliście o masie
Pozdrawiam Piotr

A czytasz wogóle to co piszemy?

wichura1 napisał/a:
W krańcówce kierowcy są 2 obwody: 1 od światła i kontrolki na liczniku, 2 od buzzera. Nie jest on taki prosty jak te od pozostałych drzwi.

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Wysłany: 09-05-2009, 16:02   

No jasne że czytam przecież sam to chyba bym wyładowywał ciągle aku a z waszą pomocą poradziłem sobie z tym problemem bo jeśli kilku mówi to samo to coś w tym musi być . No co jestem niedowiarkiem Pozdro i dzięki Piotr

toton 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Wysłany: 10-05-2009, 14:34   

panowie mozecie mi powiedziec jak wyciagnac przelacznik od awaryjnych bo spalila mi sie zarowka i nie podswietla mi. w nocy jest to trochu uciazliwe.

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 10-05-2009, 16:30   

toton, włącznik jest przykręcony do konsoli centralnej,a jak to ugryźć masz w tym temacie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=15921 .A potrzebna jest tam żarówka o oznaczeniu R3,na alledrogo takie są.Pozdroo.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

toton 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Wysłany: 11-05-2009, 19:21   

dzieki wielkie za info. w zasadzie moja cari jest ta nowsza ale mysle ze na tej samej zasadzie bedzie mocowana ta cala konsola

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Wysłany: 12-05-2009, 09:58   

podłaczem sie do tematu brzeczka zostawionych właczonych świateł.
U mnie jest tak: brzeczek działa tylko na drzwiach (pasażera) :evil: od kierowcy cisza, swiatło wewnętzrne zapala sie przy otwarciu każdych drzwi i swiecie się też kontrolka na desce przy otworzeniu których kolwiek drzwi. Co może być z tym brzeczkiem ze działą na drzwiach pasażera a nie na drzwiach kierowcy :?:
Czy wystarczy przełożyć czujniki z drzwi stronami i wróci to do porządku :?:

fus8 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Wysłany: 12-05-2009, 10:26   

chyba nie bardzo gdyż w drzwiach kierowcy masz dwa kable do włącznika ,,a u pasażera jeden kabel.
To ten od kierowcy daje sygnał brzeczkowi -kurde moze masz anglika :D

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Wysłany: 12-05-2009, 10:41   

fus8, nie mam anglika auto kupione w polskim salonie a wracajac do czujników to w drzwiach kierowcy fakt sa 2 przewody ale i w drzwiach pasażera wychodza 2 kable na czujnik

fus8 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Wysłany: 12-05-2009, 11:00   

aj a ja u siebie mam w drzwiach pasażera jeden na 1000% kolor kabla zielony z czerwonym. u kierowcy dwa kable jeden zielony cały i drugi zielono czerwony.
:)

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Wysłany: 12-05-2009, 11:42   

fus8, w takim razie musze tam zerknąć i zobaczyć moze wczesniejszy właściciel coś namieszał??? a moze ten drugi kabel jest od alermu ale w takim powinno iść alarm i oświtlenie z jednego kabla tak mi się wydaje przynajmniej

tomazh1
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2009, 14:22   

Podłącze się do tematu gdyż mam podobny problem. Brzęczyk u mnie działa, zaś oświetlenie w kabinie i kontrolka na desce nawet nie chce się zamerszczyć. Mam takie pytanie czy jest tam jakiś sterownik od tego oświetlenia że np. po jakimś czasie jak się wysiądzie z samochodu ono samo gaśnie. Przybieram się do rozebrania samochodu ale muszę wiedzieć czego szukać

Pozdrawiam :wink:

demeone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Wysłany: 12-05-2009, 22:29   

Za buzer odpowiada kabelek niebiesko zielony a kabelek Czerwono zielony za zasygnalizowaniem na desce rozdzielczej czyli lampka albo właczenie swiateł w podsufitce w zaleznosci od ustawienia przełącznika

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Wysłany: 14-05-2009, 21:57   

nie ma żadnego opuźnienia brzęczyk masz brązowy zamontowany na puszce od bezpieczników tej nad nogą z lewej strony taka duża puszka brązowo jasna dwie zapinki po prawej i lewej strony to wszystko co znajduje się od świateł i od brzęczyka reszta to krańcówka

Odpowiedz do tematu