skradziono Lancera |
Autor |
Wiadomość |
poziomka
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2009, 08:34
|
|
|
michalek_p napisał/a: | Tak, zarówno monitoring (coprawda nie najlepszy) jak i ochrone. |
też mam u siebie ochronę i monitoring - ale na pomoc z ich strony raczej nie liczę - bardziej pewnie by pomagali tej drugiej stronie żeby mieć spokój
btw od 2 miesięcy mam do wymiany tylny zderzak i robię go w autoryzowanym serwisie, żeby nie było popytu na tanie części od nowych Lancerów. Płyną podobno z Japonii - dlatego tak długo to trwa |
|
|
|
 |
Rubert
Nowy Forumowicz
Auto: najlepsze
|
Wysłany: 17-05-2009, 09:51
|
|
|
Powinienes się cieszyc ,kupisz sobie nowe lepsze auto, widac nawet zabezpieczenie mialo kiepskie jak go ukradli. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:00
|
|
|
Hubert to jest kolejne konto martina. |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:10
|
|
|
Wieczorem przeczytałem ten temat i przyśniło mi się że ukradli mi czarnego lancera, kupiłem czarnego i ukradli mi następnego i kupiłem już białego hehehe lol
grunt że AC jest. |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
dwakola [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:29
|
|
|
Hmm...
Ja jeszcze takich snow nie mam.... ale chyba w koncu sie zdecyduje na zalozenie czegos niestandardowego do zabezpieczenia, tak zeby nikt nie odjechal...
Chyba w tygodniu podjade do jakiegos speca i pogadam co i jak..
Jak cos wymysle to dam znac, nuz sie komus przyda
Pozdr
AK |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2009, 10:46
|
|
|
krzychu, popatrz na listę jego ostrzeżeń.
Współczuję tego co się stało, wspoólczuję tego, że baran jak martin344, Pubert czy jak się on tam nie nazywa odzywa się w tym temacie. Zyczę Ci, żeby samochód się znalazł a jak nie to żeby AC szybko wypłaciło kasę. Lancer robi się samochodem popularnym.... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2009, 10:51
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | krzychu, popatrz na listę jego ostrzeżeń.
|
Jak pisałem miał 8 ostrzeżeń teraz jest już więcej |
|
|
|
 |
lukas43
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 17-05-2009, 11:05
|
|
|
A orientuję się ktoś czy jeżeli samochód jest kupiony w kredycie to po kradzieży kasa jest zwracana do banku i musimy dalej spłacać odsetki nie mając samochodu, czy kasa jest wypłacana nam i możemy kupić sobie nowy samochód i dalej spłacać ten kredyt ? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2009, 11:10
|
|
|
Obawiam się że w ogóle z kredytem będzie problem bo bank w tym momencie stracił zabezpieczenie więc może się upomnieć o spłacenie całego kredytu. Czasem może być niemiłe bo ubezpieczyciel wypłaci mniej niż pozostała kwota kredytu.... Tak mi się wydaje. |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-05-2009, 11:16
|
|
|
krzychu napisał/a: | Czasem może być niemiłe bo ubezpieczyciel wypłaci mniej niż pozostała kwota kredytu.... Tak mi się wydaje. | to wszystko zależy o formy ubezpieczenia.
Ja mam auto w leasingu i mam takie warunki w ubezpieczeniu że jak auto zniknie w 11 miesiącu i 29 dniu od zakupu to wypłacają nadal 100% bez umniejszenia rocznika czy czegoś tam.
Z tego co pamiętam część kwoty idzie do ciebie a cześć do banku/leasingodawcy. To co już spłaciłeś jest Twoje a cała reszta banku/leasingodawcy. Generalnie tak czy siak jesteś w plecy odsetki. |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
roobku
Forumowicz inż.
Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-05-2009, 12:55
|
|
|
ciekawe czy te dwa skradzione Lancery pochodziły od tego samego dealera, moja teoria jest taka że tego pierwszego co ukradli z kluczykami rozpracowali i kolejnego ukradli z tego samego salonu bo na 99% procent wszystkie zabezpieczenia są montowane w ten sam sposób, pisali kiedyś o tym w jakiejś gazecie motoryzacyjnej żeby starać się montować alarmy i immobilisery w innym miejscu niż salon bo w salonie idą na łatwiznę i wszystko powielają |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2009, 12:56
|
|
|
filippoz napisał/a: | Ja mam auto w leasingu i mam takie warunki w ubezpieczeniu że jak auto zniknie w 11 miesiącu i 29 dniu od zakupu |
w jakim towarzystwie masz ubezpieczenie ? |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-05-2009, 12:59
|
|
|
Co do alarmu to i owszem takie prawdopodobieństwo jest, ale immobiliser jest fabryczny w Lancerze. I są niestety na to sposoby. Prosty przykład jak ktoś posiada urządzenie do zdalnego uruchamiania silnika to immo np w kluczyku musi przecież obejść, bo klucza w stacyjce nie zostawia. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
lukas43
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 17-05-2009, 13:12
|
|
|
roobku napisał/a: | ciekawe czy te dwa skradzione Lancery pochodziły od tego samego dealera |
W sumie to bez różnicy, bo imo jest fabryczne, a alarm to tylko wyjek, już w mojej starej Vectrze z 92r. miałem lepszy alarm niż w Lancerze, nie wiem jak wam, ale mi zamontowali chyba najtańszy alarm dostępny na rynku, bez syreny z samodzielnym zasilaniem i bez czujników ruchu w kabinie, nie mówiąc już o czujnikach zbicia szyby, generalnie ten alarm to pic na wode |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2009, 13:14
|
|
|
lukas43 napisał/a: | W sumie to bez różnicy, bo imo jest fabryczne, a alarm to tylko wyjek, już w mojej starej Vectrze z 92r. miałem lepszy alarm niż w Lancerze, nie wiem jak wam, ale mi zamontowali chyba najtańszy alarm dostępny na rynku, bez syreny z samodzielnym zasilaniem i bez czujników ruchu w kabinie, nie mówiąc już o czujnikach zbicia szyby, generalnie ten alarm to pic na wode |
w którym salonie w W-wa kupiłeś Lancera ? |
|
|
|
 |
|