|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pmóżcie wybrać |
Autor |
Wiadomość |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
ruda
Nowy Forumowicz
Auto: pomieszanie z poplątaniem!!
|
Wysłany: 17-05-2009, 19:59
|
|
|
I lancer i mazda3 są piękne. Tyle że lancer ma w sobie jakiegoś sportowego zęba a ja nie chcę plastikowego autka, żeby jeździć nim w szpilkach i mini wczoraj byłam pewna lancera, dzisiaj znowu kręci mi się już w głowie, bo tak jak ktoś już wspomniał, jeśli ma to być auto do jazdy po mieście, a tu jeżdżę najwięcej, to jednak spalanie może być minusem. Tyle że nowa mazda3 według materiałów info pali w mieście 8,3 a w swojej drugiej wersji za 69tys ma tego wszystkiego mniej niż lancer invite. I niech to wszystko trafi, kupię sobie punto heheh, chyba dam sobie jeszcze czas na zastanowienie, samochód nie zając. A może jeszcze do tego czasu coś ciekawego niezdecydowanej babie poradzicie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 17-05-2009, 20:01
|
|
|
Mnie się nie podoba. Trochę mi reno zalatuje a z tyłu jak by drzwiami dostało... Dla mnie Lancer jest ładniejszy. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2009, 20:08
|
|
|
Trik napisał/a: | reszta jak naleśnik. |
Chciałbym mieć takiego naleśnika u siebie. |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 17-05-2009, 20:33
|
|
|
ruda napisał/a: | pali w mieście 8,3 |
nie wierz do konca temu co mowi producent, bo to spalanie jest w warunkach jakis tam torowych itd i jest zawsze zanizone , poza tym miasto miastu nie rowne, to ze mi przykladowo spali 9/100 niekoniecznie tyle samo spali w innym miescie
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-05-2009, 21:08
|
|
|
sla napisał/a: | Chciałbym mieć takiego naleśnika u siebie. |
No widzisz, a ja nie. I to się nazywa gust. Wybór auta to jednak zawsze jest subiektywna sprawa, z dużą dozą sugestii, autosugestii i kompromisów.
Mi np podobało się nowe Bravo, niestety po pierwszej jeździe wnętrze mnie przytłoczyło dosłownie, jakby ktoś mnie w nim zapakowął, w porównaniu z poprzednim modelem Bravo/Brava które były wygodne. No i jeszcze cena. Lancer okazał się w sam raz plus wygląd i fakt że rok wcześniej wpadł mi w oko . |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 17-05-2009, 21:34
|
|
|
Możecie mówić co chcecie ale dla mnie ta nowa M3 to chińszczyzną zalatuje, straciła swojego ducha, Lancer bije ją na głowę w stylistyce na zewnątrz i w środku.
Chcieli zrobić coś podobnego do 6 a wyszedł maszkaron. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-05-2009, 21:59
|
|
|
ruda napisał/a: | a ja nie chcę plastikowego autka, żeby jeździć nim w szpilkach i mini | do diaska no
To może jednak sedan w wersji 1.5 skoro 1.8 pali za dużo? chyba że ten SB to musi być bo dla Ciebie poręczniejszy? |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
ruda
Nowy Forumowicz
Auto: pomieszanie z poplątaniem!!
|
Wysłany: 17-05-2009, 22:24
|
|
|
Przyznam szczerze, że nie bardzo podoba mi się ten sedan no i mam kłopot |
|
|
|
 |
pawelek32
Forumowicz
Auto: lancer SB
|
Wysłany: 17-05-2009, 23:16
|
|
|
poprzednia generacja mazdy 3 była zewnątrz znacznie ładniejsza niż aktualna, ale lancer i tak best:) |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2009, 23:27
|
|
|
Cezarito napisał/a: | spalanie będzie dla Ciebie ciężkim kęsem do przełknięcia, ale nie wiem czy Mazda proponuje znowu spalanie o wiele niższe, oczywiście zależy to też od silnika. |
Mazda 6 z 2.0 benzyną pali mniej w mieście od Lancera 1.8 a poza tym jest dynamiczniejsza. O nowej maździe 3 słyszałem między innymi że przy 130 km/h jest 68dB. To oznacza poziom hałasu taki jak w klasie premium. |
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 17-05-2009, 23:43
|
|
|
ruda napisał/a: | Przyznam szczerze, że nie bardzo podoba mi się ten sedan no i mam kłopot |
Ja poszedłbym do salonu mazdy i przejechał się kilka kilometrów, potem (w tym samym dniu, a najlepiej bezpośrednio o) do mitsu - i tak samo. Auta porównywalne - jesli chodzi o komfort jazdy przynajmniej, jakość wykonania chyba jednak mazda lepiej wypadnie (w lancerze nie jest tragicznie, ale nie powala). No i ponegocjuj, powiedz w maździe, że zastanawiasz sie nad lancerem, powiedz w mitsu że podoba Ci sie mazda - zdecyduj na podstawie tego, co Ci zaproponują. Ja przy zakupie nastepnego auta z pewnością przejada się mazdą, żeby przynajmniej wiedzieć, czy potem nie będę żałował, bo pomimo okropnej jakości obsługi klienta teraz wybrałem mitsu, a powinienem był się przejechać jeszcze mazdą
Lancer jeździ bardzo dobrze i właściwie ogólny obraz psuje tylko jakośc obsługi i ten nieszczęsny lakier. W mieści pali (przynajmniej mój!) katalogowe 10,5, na trasie 6,7 - jeśli chcesz jeździć głównie po mieście, weź mazdę. Jeżeli przynajmniej 30% Twoich jazd odbywa się poza miastem, weź lancera, nie pożałujesz. Ale i tak, decyzję podjałbym bezpośrednio po jeździe próbnej - i to koniecznie w tym samym dniu, najlepiej bezpośrednio po sobie - po prostu poczujesz się w którymś z nich tak, że będziesz wiedzieć. Ja jeździłem i hyundaiem i citroenem i tooytą, ale po przejażdżce lancerem inne mnie nie interesowały Wiele zależy tez od przyzwyczajeń, od upodobań, od tego, czym jeździłaś do tej pory - ale po uwzględnieniu wszystkich za i przeciw, po analizie wypowiedzi użytkowników itd - niech zadecyduje jazda próbna. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-05-2009, 00:21
|
|
|
Stara Mazda3 mi sie z zewnatrz bardziej podobala... ale wybralem Lancera, bo dostalem wiecej w dopuszczalnym budzecie, no i w salonie Mazdy jakos tak poczulem sie zlany...
Jakosc wnetrza, poza bagaznikiem w poprzedniej trojeczce byla praktycznie taka sama jak w Lancerze, czyli niski poziom stanow srednich (mowie o jakosci nie o designie, bo ten akurat mi sie w Lancerze podoba)
Nowa na zdjatkach wyglada na lepsza w jakosci wnetrza, ale dotkne, pojezdze to ocenie
Aha, Lancer z silnikiem 1,5 do miasta sie sprawdza (przy spokojnej jezdzie w Kraku i ciaglym zaliczaniu korka na Konopnickiej), bo pali ok 8l/100km, ale za to kuleje na autostradach, bo dlugiej jezdzie powyzej 4000rpm (a tym bardziej 5000rpm) wlacza sie mu tryb "wir w baku" - trasa Kraków - Katowie i z powrotem A4 gdzie 80% to jazda szybka i dynamiczna - spalanie srednie to nawet powyżej 7l/100km
Oszczedny jest przy jezdzie 80-120km/h - wtedy nawet schodzi ponizej 6l/100km od odpalenia po zatrzymanie.
Ogólnie jak na razie średnio spalił mi ok 7l/100km (i to wg rzeczywistych tankowań)
3300km zrobione w dwa miesiące
z czego mniej niż 1000km po mieście, ok. 1000km po autostradach i drogach szybkiego ruchu a reszta po trasach lokalnych, czyt. najekonomiczniejszych...
Myślałem że więcej będzie jazdy po mieście i dlatego czasem żałuję, że nie wziąłem 1,8
Bo wychodzi mi, że przy przebiegu 20000km rocznie, i spalaniu 7l dla 1,5, a nawet 9l dla 1,8 to oszczędność roczna to 200*2*4= 1600zł
Toz to więcej na przyjemnosci gastronomiczne przez rok wydaje
1 kolacja z zona miesiecznie i juz ta kaska znika a ile przyjemnosci by mi te dodatkowe 34KM daly...
no ale nie zaluje zakupu... a lakier srebny juz 3x podejrzewalem o ryse, ale wystarczalo przetrzec chyba cool silver troszke jest mniej podatny niz black one |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
|
|