Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
24-11-2009, 01:09
Nakładka na zderzak
Autor Wiadomość
tojaro 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2009, 23:53   

Tak Navynov, pewne doświadczenie mam i niestety pewnie "najpiękniejsze" dopiero przede mną. No chyba, że wymyśle sobie serwis gdzieś poza miejscem zamieszkania. A zdziwienie to ich drugie imię :)
Wracając do nakładki na tylny zderzak: gzesiolek nie jesteś jedyny - dlatego widząc głębokość tego przepastnego bagażnika od razu postanowilem te coś zamontować. Jak na razie się przydaje.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 26-05-2009, 00:06   

sla, nie mam pojecia jakbym mial omsknac z polki nad zderzakiem na blotnik ale niech ci bedzie... nie napisalem ze ja bede obklejal, napisalem ze zdarza sie tam opierac pakowany bagaz i chyba tez po to jest tam plaska powierzchnia przy otworze bagaznika... i dlatego rozumiem tych ktorzy chca tamta powierzchnie zabezpieczyc...
to samo sie tyczy listw... jak ktos chce to niech sobie zabezpieczy... Ty nie chcesz i nikt Ci nie bedzie smecil ze powinienes, ze w ogole glupio postepujesz ze nie zabezpieczasz i w ogole wytlumacz czego tego nie robisz... eee bez sensy to wytlumaczenie, przeciez wiadomo ze lepiej zabezpieczyc... :roll:

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 26-05-2009, 10:14   

sla napisał/a:
Powiedzcie mi jedno, w jakim celu obklejacie na wszystkie strony swoje samochody jakimiś nakładkami? Przecież jest to normalny przedmiot użytkowy a nie obiekt muzealny, który mają podziwiać przyszłe pokolenia.O samochód należy dbać ale obklejanie każdego elementu żeby się nie porysował to już lekka przesada.

Powiem tak że mam podobne podejście do tematu jak Ty. Ale mimo wszystko można rozgraniczyć dwa aspekty:
1. Zderzaki, które są plastikowe to raz a dwa to to że są od tego by nimi stukać - nie widzę żadnego sensu ich chronienia. Ani nie uniknie się uszkodzeń lakieru ani nie zardzewieją. Chociaż najfajniejsza do miasta jest moja stara corsa B. Czarne zderzaki, plastikowe nadkola i grube listwy na drzwiach zero stresu na parkingach i na mieście :) Dlaczego znikły czarne/chromowane zderzaki?
2. Wszelkiej maści elementy blaszane. Tu już bym tak rygorystyczny nie był :) Chlapacze i listwy progowe (moje dzieci 2 i 6 lat wchodzą/wychodzą z samochodu stając na próg) są do przełknięcia. Osobiście gryzę się z listwami na drzwi kupić nie kupić. Nie podoba mi się. Ale z drugiej strony tyle wgnieceń i rys na listwach corsy jest że juz dwa razy prawie je zamówiłem :P

Navynov 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Invite 1,8
Wysłany: 31-05-2009, 18:34   

Zamontowałem nakładkę na tylni zderzak i wyszlo to tak:

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 31-05-2009, 18:50   

Szkoda że nie jest szersza i nie sięga do pierwszego załamania. Ogólnie ładna.
A jak sobie radzisz teraz z otwieraniem klapy, przecież po odblokowaniu zamka i tak jest mało miejsca na paluszki?

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 31-05-2009, 19:07   

A jaką funkcję ma pełnić ta nakładka? Zderzaka nie zabezpiecza ponieważ jest za wąska. Estetyki samochodu też raczej nie podnosi bo to raczej wątpliwa ozdoba. Może właściwie tylko przeszkadzać przy otwieraniu bagażnika.

Navynov 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2009, 21:23   

Nie przeszkadza - fakt mogla by byc szersza. A czy estetyki nie przynosi - rzecz indywidualna - mnie sie podoba. :roll:

poziomka 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-05-2009, 22:18   

Navynov napisał/a:
A czy estetyki nie przynosi - rzecz indywidualna - mnie sie podoba

Ja też się pod tym podpisuję - dla mnie jest ok -

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 31-05-2009, 22:27   

sla napisał/a:
Zderzaka nie zabezpiecza ponieważ jest za wąska
I tu się mylisz.
Ja mam na zderzaku odbitą krawędź klapy — przy zatrzaskiwaniu "dobija" do lakieru.

Navynov 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2009, 23:08   

piomic napisał/a:
sla napisał/a:
Zderzaka nie zabezpiecza ponieważ jest za wąska
I tu się mylisz.
Ja mam na zderzaku odbitą krawędź klapy — przy zatrzaskiwaniu "dobija" do lakieru.

Patrz tego nie przewidzialem :) teraz juz wiem, ze sie przyda :) Swoją drogą jest delikatna - w koncu to nie combi ani nie ciezarowka aby byla az do zalamania zderzaka - tak sobie mysle. ze trudno mi by bylo sobie ja taka wyobrazic przy tego typu autku. Jest fajnie zrobiona i nawet zdobi :)

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 31-05-2009, 23:30   

piomic napisał/a:

Tobie w takim wypadku jest zbędna, bo bedziesz uszkadzał lakier na klapie. Co metal o plastik to nie metal o metal. Może pokręć odbijaczami.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 31-05-2009, 23:30   

piomic napisał/a:

To masz źle wyregulowaną klapę, musisz bardziej wykręcić odboje. Przed tym nakładka nie zabezpiecza.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 01-06-2009, 09:06   

Navynov napisał/a:
fakt mogla by byc szersza.
- może niepotrzebnie za głęboko ją wkleiłeś ? Na zdjęciu z zamkniętą klapą widać , że spokojnie mogła być o wiele mniej wsunięta .

Navynov 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-06-2009, 13:42   

Uwex napisał/a:
Navynov napisał/a:
fakt mogla by byc szersza.
- może niepotrzebnie za głęboko ją wkleiłeś ? Na zdjęciu z zamkniętą klapą widać , że spokojnie mogła być o wiele mniej wsunięta .

przykleiłem według instrukcji - smiesznie by wygladalo z taka przerwa - ona ma profil dostosowany do takiego a nie innego wklejenia - jak juz wspomnialem nawet troche zdobi :) , a ciezarowka to nie jest.

Lindinho 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.5 Inform 2008
Wysłany: 07-06-2009, 12:28   

jak dla mnie ok

Odpowiedz do tematu