Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
7 miejsce w Outlanderze
Autor Wiadomość
ichi 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 12-07-2009, 22:41   

jmgmotocykle napisał/a:
ale.... no właśnie - po załadowaniu 5 dorosłych +2 podrostków do tyłu trakcja auta jest poniżej zera!!!! niedowiarkom proponuje 3-4 worki ziemniaków do bagażnika i na winkle :? - poprostu auto pływa....

No to mnie strasznie zmartwiłeś bo właśnie planuję długi wypad w pięć osób i masą tobołów... ale może się jakoś przekulam przez tę Europę. A może jednak nie jest tak źle? :)

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2009, 09:28   

ichi napisał/a:
może jednak nie jest tak źle?
nie jest. Co prawda załadowanie samochodu "po dach" faktycznie zmienia jego zachowanie na drodze, ale można spokojnie jechać i dotyczy to większości samochodów - nie tylko Outka. Mnie bardziej przeszkadza zachowanie Outka na koleinach czy skrzyżowaniach w trybie 2WD niż dociążenie. Nie mam porównania z innymi SUV-ami ale "wyrywanie" kierownicy z rąk jest denerwujące - w plaskaczach tego nie miałem.

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 11:11   

krzychu napisał/a:
AlCapone napisał/a:
mihoo_koz napisał/a:
To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ?

2-3 razy do roku gówniarz mógłby wytrzymać............... :D :D :D

GameBoy-a dać i będzie spokój :badgrin:

Nie siedziałem na tych siedzeniach i nie wiem z kim jeździsz ale myślę że dla teściowe jak znalazł taki 3 rząd :badgrin:

Aż o taki masochizm raczej bym go nie podejrzewał...... :D :D :D

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 13-07-2009, 13:07   

7 miejsc w SUVach to pomyłka..... Polecam Grandisa ;) - następcę MSW, w którym po 800 km nikt mi nie narzekał z tyłu (a żyli, czego nie można być pewnym po przewiezieniu dorosłych osób w 3 rzędzie na takiej odległości)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 13-07-2009, 14:05   

mitsu00 napisał/a:
Heloł wszystkim,

Mam pytanie odnośnie ławeczki:
Autko mam od ponad 1,5 roku ale dopiero teraz rozłozyłem z ciekawości to cudo. Odniosłem jednak wrażenie że po złożeniu podłoga nie jest równa w miejscu ławeczki. Lewa część jakby wystaje wyżej ponad poziom podłogi i jak to dociskam to nic to nie daje. Wygląda na to że jakby w jakiś zatrzask nie wchodzi. Wydaje mi się również że przy jeżdzie po nierównościach cholerstwo hałasuje. Miał ktoś podobne rewelacje?

Podbijam temat, miał ktoś podobne spostrzeżenia? Chciałbym wiedzieć czy to zgłaszaćw ASO czy nie. tak pozatym to zastanawiam się nad całkowitym wyjęciem tej ławeczki bo wcale jej nie używam a denerwują mnie stuki z niej wydobywające się podczas jazdy po nierównościach.

Pozdrawiam

Dominik

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 14:10   

mitsu00 napisał/a:

Podbijam temat, miał ktoś podobne spostrzeżenia? Chciałbym wiedzieć czy to zgłaszaćw ASO czy nie. tak pozatym to zastanawiam się nad całkowitym wyjęciem tej ławeczki bo wcale jej nie używam a denerwują mnie stuki z niej wydobywające się podczas jazdy po nierównościach.

Pozdrawiam

oczywiście - stuki są spowodowane złym złożeniem tego wynalazku - o ile zapięcie zatrzasków z tyłu nie sprawia trudności o tyle ten zatrzask z przodu jest upierdliwy, ja go musiałem potraktować nogą dopiero się zapiął ....

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-07-2009, 14:15   

Dzięki za odpowiedź. Rozumiem że u ciebie po zlożeniu ławeczki powierzchnia bagażnika jest równa w miejscu złożenia ławeczki. Taka nie jest u mnie i chyba to jest źródłem hałasu....

Pozdrawiam

Dominik

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 13-07-2009, 14:40   

Tylne 2 miejsca to tylko dla dzieci do 6-8 roku życia , JA je tak wykorzystuję + foteliki dziecięce, młodzież była zachwycona..
Ponadto złożona ławeczka nie jest taka równa, jest delikatne wzniesienie i trochę faktycznie puka ale można to zminimalizować przez gąbkę pod siedzeniem.
Generalnie Outek jest twardy ale przez to bezpieczny.
Żona narzeka na siedzenia , wygodę i twardość , w Cari są wygodniejsza a w Galu pewnie bez porównania.

No i trochę głośny jak sie jedzie 130km/k, przez 80km na piątce/ zapomniałem że ma 6-tkę :P ale sobie przypomniałem jak zacząłem mówić do Żony że przydała by się 6-tka bo jest głośno, śmiałem się chyba z 10 min. z tego.

Teraz szukam sposobu aby zrobić kratę/homologowaną szybko montowaną, pewnie dolne podstawki do wycięcia i decha do wywalenia, ale jak zamocować górę aby nie latała?

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 21:01   

rafaelcx napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Pozdrawiam

oczywiście - stuki są spowodowane złym złożeniem tego wynalazku - o ile zapięcie zatrzasków z tyłu nie sprawia trudności o tyle ten zatrzask z przodu jest upierdliwy, ja go musiałem potraktować nogą dopiero się zapiął ....

pomyliłem kierunki - te z tyłu (przy burcie) zapina się bez problemowo ale tę z przodu trzeba stopą przycisnąć ławka wtedy nawet nie drgnie - umnie było cicho do momentu kiedy nie przyszło mi do głowy zobaczyć to cudo :) potem długo się wkurzałem, a na końcu przyszło mi to do głowy co teraz tu piszę i przydepnąłem przedni zacisk i ławeczka znowu jest na swoim miejscu hehehe.. :)
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 13-07-2009, 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

change 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II'08
Wysłany: 14-07-2009, 09:21   Re: 7 miejsce w Outlanderze

mihoo_koz napisał/a:
Witam !
Zastanawiam się nad kupnem Outlandera. W wakacje mamy do pokonania 1500 km - 5 osób dorosłych i 1 roczne dziecko. Wydaje mi się, że osoba dorosła nie wytrzyma swobodnie tylu kilometrów w 3 rzędzie siedzeń. Dla porównania żona siedziałam w Chevrolecie Captivia i jest tam w tyle o wiele więcej miejsca.
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie ?

mniejsza o to, kto pojedzie na tej ławeczce. pytanie brzmi: czy pojedziesz na wakacje bez bagażu? ;)
jak rozłożysz tę ławkę, to spakujesz co najwyżej kosmetyczkę żony - i dotyczy to dokladnie wszystkich samochodow z dodatkowym, chowanym rzędem siedzeń. to jest rozwiązanie, które doskonale się sprawdza wyłącznie na krótkich dystansach - pakujesz się w 7 osób i jedziesz do kina. ale na wakacje polecam choćby wypożyczenie czegoś większego, albo podróż dwoma samochodami.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 14-07-2009, 09:58   

change napisał/a:
czy pojedziesz na wakacje bez bagażu?
jak rozłożysz tę ławkę, to spakujesz co najwyżej kosmetyczkę żony -
change napisał/a:
polecam choćby wypożyczenie czegoś większego
wydaje mnie się, że łatwiej wypożyczyć/kupić boxa na bagaże niż wypożyczać coś "większego". Zgadzam sie z przedmówcami, że komfort na ławeczce to pojęcie raczej abstrakcyjne i do regularnych tras dorosłych osób to ostatnie miejsca się nie nadają - ale moje dzieci zdecydowanie preferują 3 rząd. Czasami jeździłem zimą na narty w 6 osób i dało się jakoś dojechać dodatkowo z boxem na dachu.

[ Dodano: 14-07-2009, 10:00 ]
Student napisał/a:
aby zrobić kratę/homologowaną szybko montowaną
pomyśl nad ori - niestety droga, ale wydaje się że spełniłaby wymogi.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 18:42   

oczywiście - stuki są spowodowane złym złożeniem tego wynalazku - o ile zapięcie zatrzasków z tyłu nie sprawia trudności o tyle ten zatrzask z przodu jest upierdliwy, ja go musiałem potraktować nogą dopiero się zapiął ....[/quote]

pomyliłem kierunki - te z tyłu (przy burcie) zapina się bez problemowo ale tę z przodu trzeba stopą przycisnąć ławka wtedy nawet nie drgnie - umnie było cicho do momentu kiedy nie przyszło mi do głowy zobaczyć to cudo :) potem długo się wkurzałem, a na końcu przyszło mi to do głowy co teraz tu piszę i przydepnąłem przedni zacisk i ławeczka znowu jest na swoim miejscu hehehe.. :) [/quote]

Sprawdziłem jeszcze raz sposób mocowania ławeczki i wydaje mi się że prdedni i tylny zatrzask zaskakuje. Mimo wszystko powieżchnia po żłożeniu jest niestabilna jak nacisnę lewą czy prawą stronę płaszczyzny, cholerstwo wobluje na lewo i prawo. W stanie rozłożenia ławka jest stabilna jak mur, ani drgnie.

Pozdrawiam

Dominik

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 14-07-2009, 23:28   

Z tym ograniczonym pakowaniem to bym nie przesadzał, ostatnio wiozłem w outku 6 osób i:
1. trzy pełne torby podróżne
2. dwa krzesełka składane takie działkowe/letniskowe
3. wędkę i osprzęt
4. 5 lalek
5. łóżeczko dla tych lalek
6. oczywiście pełen zestaw budowlańca czyli wiaderko 7 litrów, młynek , foremki itd.
7. zestaw 20 par butów na każdą pogodę
i wiele innych rzeczy,
Pod siedzeniem kierowcy była tylko zgrzewka napojów Kubuś a u pasażera Tymbark.
Więc z pakownością Outka przy rozłożonym trzecim rzędzie siedzeń nie jest tak źle , a i tylna szyba nie była zasłonięta i maskę zamykałem przy zapakowanym samochodzie.

nbert
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2009, 22:17   

mitsu00 napisał/a:
Heloł wszystkim,

Mam pytanie odnośnie ławeczki:
Autko mam od ponad 1,5 roku ale dopiero teraz rozłozyłem z ciekawości to cudo. Odniosłem jednak wrażenie że po złożeniu podłoga nie jest równa w miejscu ławeczki. Lewa część jakby wystaje wyżej ponad poziom podłogi i jak to dociskam to nic to nie daje. Wygląda na to że jakby w jakiś zatrzask nie wchodzi. Wydaje mi się również że przy jeżdzie po nierównościach cholerstwo hałasuje. Miał ktoś podobne rewelacje?

Pozdrawiam

Miweam tak. Serwis powiedział to co zwykle (ten typ tak ma), u mnie zwykle pomaga przejechanie 500 km z załadowanym bagażnikiem ;)

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 19-08-2009, 20:27   

no wiec my po wypadzie nad morze jak juz pisalem wczesniej siedzenia uzywalimy na miejscu do poruszania sie na niewielkie odleglosci siedzialy tam osoby dorosle bo foteliki dzieciece sie tam nie mieszcza (kolyska, foteliki z baza) wsiadanie od strony bagaznika - trzeba podejsc do tego bardzo radosnie i z luzem bo trzeba sie niezle nagimnastykowac by wsiadly tam dwie osoby a potem jeszcze rozlozyc zaglowki ;)
na krotkie trasy jak najbardziej OK w dalsza droge raczej bym sie nie wybieral ale gdybm nie mial wyjscia to pewnie bym i taka mozliwosc rozwazyl
co do skladania siedzenia to ja nie zauwazylem zadnych problemow elegancko si erozkladaja i takoz sie i skladaja i wszystkie zaczepy zaskakuja bez problemu
minus jest niestety mam wrazenie ze naciagnal sie material siedzenia ale musze to sprawdzic porownujac z jakims innym autem by byc pewnym

Odpowiedz do tematu