Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:19 |
zagazowany Outlander |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-04-2007, 13:21
|
|
|
tomekrvf, 2,4 to nie 4G64? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-04-2007, 14:55
|
|
|
2.4 bez MIVEC to 4G64
2.4 montowane z Outlanderze i Grandisie to 4G69 MIVEC |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 24-04-2007, 16:18
|
|
|
A roznice oprocz glowicy? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-04-2007, 16:04
|
|
|
Inny blok silnika. |
|
 |
orto [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 18:47 GAZ w 4G69 MIVEC
|
|
|
Wtam - pierwszy raz!
Trochę jestem zaniepokojony info nt gazu w 2.4 mivec. dokładnie tydzień temu kupiłem Mitsubishi Outlander rocznik 2003 2.4 litra silnik 4G69 ale z zamontowanym już gazem przbieg 76 tyś. sprowadziłem z Francji.
Pytanie do specjalistów:
co albo czego mam szukac i gdzie to można sprawdzić w Szczecinie lub okolicach w związku możliwymi ujemnymi skutkami gazu na silnik?
Czy powinienem teraz jeździć tylko na benzynce?
Powoli odkrywam ten samochód - cenne uwagi mile widziane
gdzie zdobędę info techniczne tego modelu itp
pozdrawiam |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 20:25
|
|
|
Jak tu się nie dowiesz sprobuj zadzwonić do MMC w W-wie, dziełu technicznego. Tam ci najlepiej powiedzą. Na wszelki wypadek miej VIN gotowy. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 07-05-2007, 23:32
|
|
|
minimus, Kolega dowie sie tego co juz zostalo napisane na forum - tych silnikow nie wolno gazowac... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
orto [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 10:22
|
|
|
no tak ale juz jest zagazowany, i co teraz???
czy może ktos ma tel do działu tech. MMC oprócz 0228783700, jaki tel wew.? |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 14:10 Gaz do Turbo
|
|
|
Witam Czytających Forumowiczów.
Niewiele znalazłem tu informacji na temat współpracy silnika 2.0 T z instalacją gazową.
Proszę o Wasze opinie,najchętniej poparte praktycznymi doświadczeniami.
Przejechałem dotąd 250 000 km samochodami z instalacją gazową(wolnossące silniki)
bez złych doświadczeń ,więc argumenty ideologiczne przeciw gazowi do mnie nie trafiają.
Proszę o merytoryczne argumenty zarówno na "tak" jak i na "nie".
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 02-07-2007, 02:19
|
|
|
ja mam 2.0 zagazowanego, i z ciekawości zapytam: kto ma i ile mu pali gazu? |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2007, 21:29 Outlander Turbo LPG
|
|
|
2 dni temu "zbeszcześciłem" swojego świeżo zakupionego Outka Turbo montująć w nim instalację gazową.
Intuicyjnie czuję ,że zostanę opluty przez zagorzłych przeciwników LPG,którzy kontakt z samochodami napędzanymi gazem mieli najczęściej "ze słyszenia".
Dla pozostałych,czyli rozsądnych kilka informacji:
Instalację poprzedziła analiza niemieckiego forum Outlandera,z której wynikło,że niemieccy dilerzy Mitsu montują w Turbo gaz z zachowaniem 3-letniej gwarancji na CAŁY samochód,a uzytkownicy zagazowanej wersji nie zgłaszają problemów ,poza koniecznością dobrej wstępnej regulacji systemu.Instalację wykonano w firmowym zakładzie dystrybutora BIGAS na Polskę,a dostrojenia dokonał człowiek który zagazował już wiele Imprez i Foresterów Turbo a prywatnie użytkuje z satysfakcją Imprezę WRX napędzaną gazem.Instalacja-sekwencyjny wtrysk fazy lotnej,zbiornik w miejscu "dojazdówki".
Pierwsze,skąpe wrażenia-przełączenie na gaz -niezauważalne,po około 1 kilometrze od startu zimnego silnika,dynamika subiektywnie nie odbiega od tej na benzynie.
Dla zainteresowanych tematem dalsze wrazenia w miarę pokonywanych kilometrów,niezainteresowanym proponuję pomijać wątek bez czytania.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 13-09-2007, 21:37
|
|
|
furman napisał/a: | niezainteresowanym proponuję pomijać wątek bez czytania.
Pozdrawiam. |
Przyłączam się do prośby i sugeruję mocne wzięcie jej pod uwagę. Dla chcących sobie poużywać na zapalniczkach jest temat na Forum Ogólnym.
Pozdrawiam . |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 13-09-2007, 21:52
|
|
|
furman napisał/a: | dostrojenia dokonał człowiek który zagazował już wiele Imprez i Foresterów Turbo | jako
How much money jedno i drugie czyli montaż i to strojenie? Z chęcią poczytam o eksploatacji i zużyciu gazu bo rozważam taki zestaw Forek+LPG, tylko jakoś nie mogę się zdecydować mając w tej chwili koszty 1 km < 0,20 zł |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 11:16
|
|
|
Dokładnie-stroił Jako. Człowiek ma takie recenzje na forum Subaru,że zdecydowałem się na jego usługi.Koszt całości 4500 PLN,miałem tańsze oferty,ale patrz powyżej.
Gwoli ścisłości sprostuję,że 3-letnią gwarancję na zagazowanego Turbo dają nie niemieccy dilerzy,tylko niemiecka centrala Mitsubishi,o ile instalacja jest z firmy Tartarini i jeszcze drugiej preferowanej(nazwy nie pamiętam). |
|
|
|
 |
Misiek_Haribo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 13:17
|
|
|
furman napisał/a: | Dokładnie-stroił Jako. Człowiek ma takie recenzje na forum Subaru,że zdecydowałem się na jego usługi.Koszt całości 4500 PLN,miałem tańsze oferty,ale patrz powyżej.
Gwoli ścisłości sprostuję,że 3-letnią gwarancję na zagazowanego Turbo dają nie niemieccy dilerzy,tylko niemiecka centrala Mitsubishi,o ile instalacja jest z firmy Tartarini i jeszcze drugiej preferowanej(nazwy nie pamiętam). |
Czy ta druga nazwa to nie jest przypadkiem Landirenzo? Bo mojego Outka (2.0, ale nie turbo) przytargałem z Niemiec i od nowego miał taką właśnie instaację. Jak pojechałem autem do warsztatu i pojeździliśmy trochę z podpiętym kompem, to chłopaki byli w lekkim szoku, że zagazowane auto ma praktycznie idealne wskazania, poza tym wspominali też, że instalacja jest zamontowana w przemyślany i porządny sposób (z tego wnioskuję, że w Polsce są z tym problemy).
Napisz jeszcze co ile kilometrów musisz tankować, bo zbiornik w miejscu koła jest stosunkowo mały (no ale z tym bagażnikiem się inaczej nie da), a podobno turbo nieźle żłopie. |
|
|
|
 |
|