|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Światła mijania świecą na wyłączonym zapłonie. |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-11-2009, 17:26
|
|
|
W moim jest tak że jak mam światła właczone. Gaszę silnik, wyciągam kluczyk dalej świecą. Otwieram drzwi i gasną. Jak są same postojowe to włącza się bzyczek ale nie gasną. A jak wyciągne kluczyk to i tak mogę włączyć krótkie, drgowe itd i świecą do wyczerpania akumulatora (przy otwarciu drzwi chyba włącza się bzyczek ale nie gasną).
Czyli gaszenie zadziała tylko w momencie wyciągnięcia kluczyka i otworzenia drzwi (za wyjątkiem samych postojowych).
[ Dodano: 07-11-2009, 17:29 ]
Hugo napisał/a: | Koyocik napisał/a: | Najfajniej jest to rozwiązane moim zdaniem w fiatach | Dokładnie. |
W fiacie odpalają się światła przez zapaleniem więc wcale to takie najlepsze nie jest. Powinny się zapalić po zapaleniu silnika. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 07-11-2009, 23:34
|
|
|
krzychu napisał/a: | W fiacie odpalają się światła przez zapaleniem więc wcale to takie najlepsze nie jest | W niczym nie przeszkadza. |
|
|
|
 |
Epiqr
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer '96 CK0
|
Wysłany: 08-11-2009, 15:13
|
|
|
bzyczek przypominający o światłach jest tak ze raczej nie zapomne ich wyłączyć, choć do tej pory spotykałem sie z tym, że po wyjęciu kluczyka zostają tylko postojowe, co wg mnie jest o wiele wygodniejsze.
No i mam inny problem zwiazany ze światłami. Czasem przygasają, np kiedy odsuwam lub dosuwam szyby (elektryka). Wyczytałem na forum że to może być wadliwy regulator napięcia, ale jako że jestem raczej laikiem w dziedzinie mechaniki wiec nawet nie wiem gdzie tego szukac i czy to napewno to |
|
|
|
 |
|
|