|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E39A 4WD 2.0] dolot, szczelnosc moze zapłon?? |
Autor |
Wiadomość |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 23-02-2010, 23:29
|
|
|
no tak , sorki, ale nie mam już pomysłów... zostało jeszcze podpięcie kompa i monitorowanie parametrów w czasie jazdy, może to coś pomoże, a przynajmniej wskaże kierunek w którym trzeba podążać za przyczyną tego zachowania auta. |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
kamils [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2010, 13:52
|
|
|
przepływomierz załozylem wlasciwy dla tego modelu bez zmian jeszcze cewki niezmieniałem mam zamiar sprawdzic Power transistor przy zmianie cewki tak jak w manualu opisane bo wtyki sprawdzałem zreszto wszytkie wtyki(kostki ,złacza) sprawdzałem i wszytko z nimi okej
co do cewki to pisałem posta o tej cewce ale nikt nieodpisał:/
na 1 i 3 cylindrze lampa strobo mryga bardzo szybko ,a na 2 i 4 wolniej niewiem czy tak ma byc, ale dlamnie to jest dziwne tym bardziej ze 1i4 to jedna para cewki a 2i3 druga para cewki
I co to jest MFI (mała puszczeczka) i do czego słuzy wiado moze ze z wtryskiem zwiozane, nigdy otym nieczytałem na forum i niespotkałem, moze z tym cos nietak kazdy pisze zawsze kondensatory i ECU a otym nic |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 24-02-2010, 14:41
|
|
|
MFI może być skrótem od "Multipoint Fuel Injection" czyli wychodzi na to, że ma to coś wspólnego z wtryskiem paliwa... Co do tych impulsów na lampie stroboskopowej to tak jak piszesz, powinny wszystkie jednakowo migać. Przyczyną mogą być kable lub świece, ale to można wykluczyć u Ciebie, więc pozostają ewentualnie cewki. |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
kamils [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2010, 17:11
|
|
|
włansie MFI tez sprawdze miernikiem tak jak podaje servisuwka, ale jak znam zyce pewnie okej bedzie.
[ Dodano: 24-02-2010, 17:13 ]
...zeby ktos u siebie lampa strobo sprawdzil jak mryga na kazdej swiecy...prosze.
[ Dodano: 24-02-2010, 20:19 ]
MFI juz wiem do czego to słuzy ,niema to nic wspólnego z moim problemem.
...wymiana cewki-bez zmian.
w zasadzie to juz wszystko zostało zmienione... ręce opadają |
|
|
|
 |
|
|