|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 20-04-2010, 09:07 |
[II 2.2 DID] Idą ferie, zima,narty - trochę lżejszy temat... |
Autor |
Wiadomość |
wronke
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2.2D 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2009, 21:07
|
|
|
panowie
podlacze sie pod zimowy temat!
dla fanow outlandera II i systemu THULE co do centymetra.
sezon nadchodzi, kupilbym belki thule na 0II (chyba jest jeden model) i skibox Thule espirtit 780, ktory wg katalogu ma wysokosc 33cm (mniejszego tj. nizszego nie znalazlem).
i teraz pytanie za 100 punktow: czy zmieszcze sie w garazu gdzie max wysokosc jest 2.20m, na 17 calowych kolkach. Wg metrowki relingi najwyzej siegaja 1.72m. SKI box ma 33 cm, czyli jestem gdzies na 2.05 plus jeszcze boczne relingi (lub - ile one moga 'podnosic'.. jesli do 10cm, to jestesmy w domu, inaczej klapa.
pomozcie - i moze do zobaczenia w livigno;) w drugiej polowie stycznia.
p |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 05-12-2009, 21:48
|
|
|
wg wyliczen powinienes sie zmiescic ale pamietaj ze jezeli najnizszy punkt 2,2m bedzie na podjezdzie/zjezdzie to przy przejezdzaniu przelamania zmniejszy sie przeswit i mozesz zahaczyc... wiec wszystko zalezy od konkretnego garazu jak jest usytulowany... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 05-12-2009, 22:12
|
|
|
wronke napisał/a: | panowie
podlacze sie pod zimowy temat!
dla fanow outlandera II i systemu THULE co do centymetra.
sezon nadchodzi, kupilbym belki thule na 0II (chyba jest jeden model) i skibox Thule espirtit 780, ktory wg katalogu ma wysokosc 33cm (mniejszego tj. nizszego nie znalazlem).
i teraz pytanie za 100 punktow: czy zmieszcze sie w garazu gdzie max wysokosc jest 2.20m, na 17 calowych kolkach. Wg metrowki relingi najwyzej siegaja 1.72m. SKI box ma 33 cm, czyli jestem gdzies na 2.05 plus jeszcze boczne relingi (lub - ile one moga 'podnosic'.. jesli do 10cm, to jestesmy w domu, inaczej klapa.
pomozcie - i moze do zobaczenia w livigno;) w drugiej polowie stycznia.
p |
Mam dokładnie taki zestaw jaki chcesz kupić, tzn belki Aero i piękny czarny skibox Thule Spirit 780. Testowałem wiele wjazdów do garaży nawet na 18-tkach i z ręką na sercu gwarantuję ci że jeśli wysokość w garażu wynosi 2,20 m to da radę bez problemu. Natomiast przy 2,10 m też da radę ale musisz jechać bardzo wolno bo margines to kilka cm.
Pozdr.
[ Dodano: 05-12-2009, 22:15 ]
W załączeiu brudny misiek na ostatnim wypadzie na lodowce z boksem:
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
wronke
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2.2D 2007
|
Wysłany: 05-12-2009, 22:53
|
|
|
panowie,
dzieki za szybka odpowiedz! wszystko jasne. biore zestaw,
jeszcze musze wymasowac kolor, MITSU twoj zestaw spasawany jest idealnie, ja mam oII bezowy (dune BEIGE) kolor, ale tez chyba biore czarny.
trzymajcie sie.
p |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 05-12-2009, 23:09
|
|
|
Box który posiadam to czarna perła więc nie najtańszy bo ponad 3 tys. ale komfort podróżowania niezastąpiony. Pojemny i prawie zero szumów dzięki aerodynamicznej sylwetce i kanałom odprowadzającym strumień powietrza.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Winiooo
Nowy Forumowicz
Auto: vw golf IV, Mitsu Outlander II
|
Wysłany: 10-12-2009, 15:51
|
|
|
Witam.
Jeżeli chodzi o Outlanderka na śniegu to mogę tylko potwierdzić opinie przedmówców (furka odpycha się wyśmienicie). Testowałem go tylko raz jadąc do Zakopca i spisał się na 6. Jutro jadę na freeweek do Val Di Sole (Marilleva) tak więc po powrocie zdam relację.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|