|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:48 |
[Cari 1.8 GDI] Mitsubishi Carisma 1,8 GDI !!!!! KLIMA !!!!! |
Autor |
Wiadomość |
rysiul
Mitsumaniak

Auto: wstyd powiedzieć
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2010 Posty: 244 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-02-2010, 21:07
|
|
|
Witam
Od jakiegoś czasu poluje na Carisme z silnikiem GDI i wpadła mi w oko ta z ogłoszenia:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11343762
Przejrzałem dokładnie fotki ale nie znalazłem żadnych niepojących znaków. Być może coś przeoczyłem wiec mam prośbe o opinie i ew. wskazówki co warto sprawdzić przy oględzinach. |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 02-02-2010, 23:00
|
|
|
Ależ ją wyczyścili, ogólnie jednak ze zdjęć nie jest źle:
- przebieg może być większy - widać że pedał sprzęgła jest przetarty ..., przy 200tys nie powinno tego być, a tu jest niby mniej - do sprawdzenia,
- mam wrażenie, że na pierwszym zdjęciu maska delikatnie nie pasuje do błotnika, ale tak minimalnie,
- nie jestem pewien czy takie atrapki chłodnicy były w tych modelach (pewnie ktoś z kolegów będzie wiedział),
- ogólnie warto go obejrzeć, sprawdź czy lakier nie zbyt świeży (jakoś tak cudnie wygląda), czy poducha od pasażera to naprawdę poducha a nie naklejka ...
pzdr |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
rysiul
Mitsumaniak

Auto: wstyd powiedzieć
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2010 Posty: 244 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-02-2010, 23:49
|
|
|
Atrapa tego typu montowana była w modelach z końcówki 98' i 99' roku, pedał sprzęgła faktycznie wytarty i tego nie zauważyłem. Biorąc to pod uwagę przebieg może być kręcony, pytanie jak mocno. Jeśli ma przejechane około 200 tyś. myśle że i tak warto kupić, tyle że po niższej cenie(około 10%). |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 03-02-2010, 00:39
|
|
|
W sumie nie jest taki tani, ale za to nieźle wyposażony, na przebieg bym nie patrzył tylko na stan. Obejrzyj go dokładnie, spasowanie elementów itp., osobiście doradzam wizytę w wybranym przez ciebie zakładzie diagnostycznym (jeśli się nie zgodzą to nie kupuj), niekoniecznie ASO. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
|
|