|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Coś znalazłem... |
Autor |
Wiadomość |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-09-2006, 00:04
|
|
|
Grześku napisał/a: | ja to mam w takiej małej puszce obok aku, odłączam syrenę alarmu kluczykiem... |
To nie do końca tak - odłączając syrenę nie wyłączasz alarmu. Jeżeli posiada on np. odcięcie zapłonu to dalej nie odpalisz samochodu.
Wyłącznik serwisowy natomiast umożliwia wyłączenie alarmu i odpalenie samochodu. Ale zazwyczaj jest to przełącznik monostabilny, którym "wstukuje" się kod. Stosowanie zwykłego przełącznika 2-pozycyjnego na zasadzie włącz/wyłącz alarm nie ma sensu, bo są one zazwyczaj montowane w podobnych miejscach, więc nie byłoby to żadne zabezpieczenie przed złodziejem (nawet tym początkującym). |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
robertr [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 07:49
|
|
|
W instrukcji mojego alarmu napisane jest, że mogę wyłączyć alarm właśnie wyłącznikiem serwisowym, ale tylko i wyłącznie, gdy w stacyjce jest kluczyk. W instrukcji podano procedurę jak postępować ale nie znalazłem info, gdzie szukać tego wyłącznika. Takie podejście ma chyba sens?
Ps. Do tej pory, gdy odłączałem aku, np. po czyszczeniu przepustnicy robiłem to w garażu by nie denerwować sąsiadów a w uszach miałem stopery
|
|
|
|
 |
|
|