Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:48 |
[Cari 1.8 GDI] Proszę o ocenienie stanu samochodu ;) |
Autor |
Wiadomość |
komasat0r
Nowy Forumowicz

Auto: uno fire^^, carisma gdi
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-01-2010, 12:51
|
|
|
Duży przebieg bie oznacza konca auta, wszystko zależy od tego jak ktos dbal o auto. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 24-01-2010, 13:07
|
|
|
komasat0r napisał/a: | Ok, panowie dzięki za wszystko!!
Ta druga Carisma ma duży przebieg, czy to znaczy, że powoli zacznie sie sypać? |
Jeśli prawdziwy to nie jest znowu wcale taki duży. Jeśli była prawidłowo eksploatowana i zadbana pojeździsz jeszcze drugie tyle. Ale sprawdź papiery czy się wszystko zgadza. |
|
 |
komasat0r
Nowy Forumowicz

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 24-01-2010, 13:17
|
|
|
Przód mi wyglada podejrzanie |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 24-01-2010, 13:31
|
|
|
Zle umiejscowione naklejki GDI nad kierunkami bocznymi podpowiadaja ze bylo cos robione z przodem..
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 24-01-2010, 13:42
|
|
|
Widziałem dokładnie to samo co Robson86, ale moje podejrzenia jeszcze budzi pasowanie przednich blotników i maski, z lewego tylnego profilu widac ze przedni blotnik ma inny odcien od drzwi, blotnik lewy ma jakby zagiety róg przy masce, a prawy tak jakby wogole lezal na masce, ale ciezko tak precyzyjnie to okreslic, gdyz brakuje wogole zdjeciaprawego rogu samochodu, czyzby celowo wogole nie ma zdjecia wnetrza i komory silnika, cos tam chyba bylo wałkowane, aha no i jeszcze róznica w reflektorach przednich (odblysniki), lewy reflektor lsni jak nowka, prawy zszarzały, cos bylo klepniete |
 |
|
|
|
 |
komasat0r
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-01-2010, 13:49
|
|
|
Jesteście poprostu niesamowici, gdybym nie znalazł tego forum to wziąłbym na bank tą zieloną i po jakims czasie bym sie rozczarował - już nawet umówilem sie ze przyjade w poniedziałek! Dzięki za wszystkie Wasze rady, bardzo mi się przydały!
Jak znajde jeszcze coś to dam znać, a teraz lece na obiad |
|
|
|
 |
MUYA
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 25-01-2010, 14:10
|
|
|
Witam serdecznie, podepnę się pod temat, jako że jest bliski memu poruszonemu jakies 2 tygodnie temu, a który niestety zaczyna się pogrążać w forumowym niebycie. Tak więc bardzo prosiłbym o ocenę Mitsumaniaków na temat Cari po lifcie z Warszawy:
http://wedan.otomoto.pl/m...-C11220356.html
Będę wdzięczny za wszystkie opinie.
Załączam pozdrowienia. |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 25-01-2010, 14:25
|
|
|
Maska jakoś dziwnie odstaje od błotników i reflektorów, kierunkowskazy zaś wydają się niezbyt równomiernie przylegać do błotników - z przodem coś się mogło dziać. Poza tym nic złego nie przyuważyłem. Kiera jeszcze od starej wersji, ale w 2000 takie montowali jeszcze. Poza tym nie wygląda źle - nie za bardzo umyte, a wydaje się, że w środku nie jest bardzo "wyciuchane". Moim zdaniem można się mu przyjrzeć, trochę niepokoi ten przód. Pozdrawiam |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 25-01-2010, 15:48
|
|
|
Jeśli przód był bity, to dość dawno, nie wygląda tam jak świeżo po naprawie.
Tył... na pewno był ściągany plastik tylny w bagażniku. Jednak nie świadczy o o wypadku.
Te kierownice były tak obszywane skórą?
Sam bym to auto brał dość mocno pod uwagę, przynajmniej ze zdjęć |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
MUYA
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-01-2010, 17:03
|
|
|
zbycho77, gigant87 dziękuję. To, że przód jest co najmniej podejrzany, to pewne, ale mnie bardziej zastanowiło to obszycie kierownicy. Co prawda nie musi to od razu świadczyć o czymś złym, ale warto by było wiedzieć, czy np. była ona tak robiona seryjnie w modelach z jakiegoś konkretnego okresu czy wersji wyposażeniowej. Jakby ktoś mial na ten temat swoje zdanie, to chętnie je poznam.
Gorzej, że auto stoi w zagłębiu komisowym na Modlińskiej, gdzie ciężko znależć coś wartościowego. Cóż, trzeba będzie osobiście obejrzeć auto, jako że jak na razie nie wydaje się ono skreślone.
Załączam pozdrowienia. |
|
|
|
 |
tazz130
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 29-01-2010, 21:03 obszycie kierownicy
|
|
|
MUYA ja mam identyczna cari z 99 i kierownica jak i całe wnętrze u mnie jest dokładnie takie samo jak w aucie z ogłoszenia, wszystko jest w porządku z kierownicą (nawet jest mniej zużyta niż moja), a plastik który osłania głośnik z tyłu u mnie też nie chce się trzymać więc chyba te roczniki tak mają.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MUYA
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-01-2010, 13:30
|
|
|
tazz130 dzięki. Wstępne oględziny auta potwierdziły, że jest ono całkiem przyzwoite (mimo paru jeszcze usterek), w przeciwieństwie do jego histori: 3 właścicieli do tej pory (w tym firma), skradzione kiedyś i odnalezione, przebijane numery. Ale cena jeszcze do negocjacji, jakby ktoś był zainteresowany
Pozdrawiam Forumowiczów |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 31-01-2010, 17:40
|
|
|
Na początku przywitam się jak to przystało na nowego użytkownika forum: więc Witam!
Jest to pierwszy mój post na forum i dlatego przepraszam, że zaczynam od zapytania o auto
Otóż zaczynam właśnie poszukiwania auta gdzieś tak do 16 tys zł. Jednak chciałbym troszkę mniej, wiadomo zaraz po zakupie trzeba powymieniać standardowo olej, filtry itp.
Nie będę się tutaj rozpisywał nad moimi wymaganiami, ogólnie jak przeglądam oferty, to jednym z takich aut jest właśnie Carisma. Zaczynam najpierw od przeglądu aut dostępnych w pobliżu(aby póki co nie robić całodniowych wypraw) i moją uwagę przyciągneło to ogłoszenie:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11275264
Co możecie wywnioskować po zdjęciach ? Czy warto się wybierać ? Jest to tylko 30 km, więc nie dużo, ale jak wnikliwe oko forumowiczów dostrzegło by jakieś niepokojące zmiany, to chętnie jednak bym sobie oszczędził paliwa Z góry bardzo dziękuję za pomoc i jeśli uda mi się dostać Carismę w dobrym stanie to na pewno zacznę pisać tutaj na forum(mam nadzieję że nie w roli potrzebującego pomocy )
Pozdrawiam |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
|