|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klosze clear do C5x |
Autor |
Wiadomość |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-09-2006, 17:08
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | miałem na myśli ten metal, w który wchodzi żarówka H4 |
Ok wszystko jasne. Przykręciłem go dobrze a nawet wymieniłem w jednej lampie, gdyż miałem innego w zapasie. Pozostał mi wraz ze zbitą lampą po zeszłorocznej stłuczce. Ten, który był w lampie dotychczas miał ślady rdzy od spodu (takie nazwijmy to "piegi"-dość dużo ich było).
Może uda mi się jutro podjechać do kolesia i sprawdzi to napięcie. Napiszę jakie było i będziemy radzić dalej.
A gdyby było za niskie to co można poradzić? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24334 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-09-2006, 19:16
|
|
|
Przeczyścić kostki, styki żarówek, cycki i klemy aku (zakonserwować wazeliną techniczną) itp. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-09-2006, 12:38
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Przeczyścić kostki, styki żarówek, cycki i klemy aku (zakonserwować wazeliną techniczną) itp. |
I styki przekaźnika świateł |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-09-2006, 14:12
|
|
|
josie napisał/a: | I styki przekaźnika świateł |
A gdzie jest ten przekaźnik???
Dzisiaj przeczyściłem to co napisał Krzyżak i kostki przy żarówkach rzeczywiście były nieciekawe. Trochę zardzewiałe. Dałem tam też trochę WD-40. Coś mnie się wydaje, że poprawy za bardzo nie ma, no ale jeszcze jest jasno. Odniosłem tylko wrażenie, że po włączeniu świateł mijania obroty silnika nie spadły tak bardzo jak wcześniej, ale mogło mi się wydawać. |
|
|
|
 |
|
|