Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spalanie i schowek
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-03-2010, 15:32   

acerbe napisał/a:

A z newsów - odkryliśmy przy okazji, że ramka tylnych lewych drzwi rdzewieje. To taki urok modelu? I czy wicie może, czy jest to objęte gwarancją na powłokę lakierniczą, która jest chyba dłuższa niż 3 lata...

W modelach z oklejoną ramką problem nie występował (od 2005 roku)... Za to w modelach z 2003-2004 roku gwarancja obejmowała tą wadę i ramki były malowane. Tylko nie wiem czy to nie było tak że łapało się to na normalną gwarancję a nie na tą na powłokę lakierniczą (bo ta żeby była to musiało by przerdzewieć na wylot + wpisy do książki z przeglądem powłoki lakierniczej).

acerbe napisał/a:
Za to wciąż nie wiem, skąd wziąć schowek... :/

Allegro? Dużo angoli jest na rozbiórkę więc nie powinno być problemu.

acerbe 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1.6 invite + 2006
Wysłany: 01-03-2010, 19:15   

Cytat:
W modelach z oklejoną ramką problem nie występował (od 2005 roku)... Za to w modelach z 2003-2004 roku gwarancja obejmowała tą wadę i ramki były malowane. Tylko nie wiem czy to nie było tak że łapało się to na normalną gwarancję a nie na tą na powłokę lakierniczą (bo ta żeby była to musiało by przerdzewieć na wylot + wpisy do książki z przeglądem powłoki lakierniczej).

Ha, ale mój jest z 2006, więc problem nie powinien wystąpić teoretycznie... no nic, przeczyścić i polakierować kawałek na czarno - zwłaszcza, że jest to matowe - to żaden kłopot.

Cytat:
Allegro? Dużo angoli jest na rozbiórkę więc nie powinno być problemu.

Na razie nie znalazłem. Może nikt nie wpadł na to, żeby akurat to wystawić. Ale podzwonię po użytkownikach, którzy wystawiają części wnętrz.

W każdym razie od dwóch tygodni bardzo nie lubię swojego samochodu :P Ale za wszelką pomoc i rady - wielkie dzięki.
[/quote]

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 01-03-2010, 19:30   

acerbe napisał/a:
czy jest to objęte gwarancją na powłokę lakierniczą, która jest chyba dłuższa niż 3 lata...

Niestety nie. :evil:

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-03-2010, 19:54   

acerbe napisał/a:

Na razie nie znalazłem. Może nikt nie wpadł na to, żeby akurat to wystawić. Ale podzwonię po użytkownikach, którzy wystawiają części wnętrz.

Dobry pomysł. Jak nie znajdziesz to mogę odsprzedać swoją chodź mało chętnie bo może się przydać następnemu właścicielowi jak by nie chciał wmontowanego CB.

acerbe napisał/a:
W każdym razie od dwóch tygodni bardzo nie lubię swojego samochodu :P Ale za wszelką pomoc i rady - wielkie dzięki.

Rozumiem że użytkujesz go dłużej niż 2 tygodnie....

.TM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Wysłany: 02-03-2010, 08:15   

acerbe czy o takie coś Tobie chodzi?
http://www.allegro.pl/ite...8r_wys_48h.html
Co prawda szukasz samego schowka, ale cena razem z ramką nie jest chyba zbyt wysoka.

Cacper 
Mitsumaniak

Auto: Gal 2.5 V6 & Lancer 1.6
Wysłany: 11-03-2010, 22:22   

Co do wysokiego spalania to może świece padły? Wbrew pozorom to również może być przyczyną wysokiego zużycia paliwa. Mój lancer (1.6 rok 2006, przebieg 89tys.) pali w mieście 9l przy normalnej jeździe albo 13-14 jeśli jeżdżę bardzo ostro - zmiana biegów przy 5 tys. obrotów.

acerbe 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1.6 invite + 2006
Wysłany: 12-03-2010, 19:03   

Krzychu: Użytkuję go dużo dłużej, ale ostatnio po prostu nie budzi mojej sympatii :P

TM: Dzięki, faktycznie całkiem niezła cena. Martwi mnie tylko, że to nieoryginalny komponent. Chociaż przy sprzedaży zawszę mogę dodac równiez oryginalną ramkę.

Cacper: Świece to jest myśl! Będę zmieniał teraz profilaktycznie filtr paliwa, więc poproszę żeby i to zrobili.

/stan na dziś: 148 kilometrów - pół baku spalone.../

Rastajan
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2010, 12:41   

.TM napisał/a:
acerbe czy o takie coś Tobie chodzi?
http://www.allegro.pl/ite...8r_wys_48h.html
Co prawda szukasz samego schowka, ale cena razem z ramką nie jest chyba zbyt wysoka.

Trochę mały ten schowek, w oryginale jest wyższy...

Strumyck 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport
Wysłany: 13-04-2010, 09:58   hej

Może to dziwny pomysł ale czy coś nie jest ze wskaźnikiem rezerwy, cały czas tankujesz tą samą ilość litrów??
Pisze tak bo wiem że niektórzy nie patrzą na to, szczególnie w zbiornikach z gazem może odkładać się osad który pomniejsza przestrzeń.
Zmieniłeś opony na letnie czy nadal na zimówkach?
Kurcze 12l to pali mój 2.0 :)
pozdro

Mitsumarek 
Nowy Forumowicz

Auto: LANCER 2004 1,6
Wysłany: 18-04-2010, 19:14   

jak kupiłem lancera miał 107 tysięcy i nie zmienione świece od nowości a były to zwykłe seryjne (wiem, trudno uwierzyć), filtr powietrza dośc zmeczony a mimo to palił 9 litrów w mieście. zmieniłem świece na platynowe denso , filtr i spalanie nie spadło.

Co do tego schowka to pasowałby on do lancera z 2004 ? bo mam tylko taki malutki i CB mi sie nie zmieści ...

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 18-04-2010, 19:34   

Pasować by pasował ale miał byś problem co zrobić z pokrętłami od klimy.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-04-2010, 19:34   

Mitsumarek napisał/a:

Co do tego schowka to pasowałby on do lancera z 2004 ?

Raczej nie bo tam masz pokrętła od klimy. Po lifcie te pokrętła (klimatronik) jest właśnie w miejscu tego małego schowka.

Mitsumarek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-04-2010, 19:56   

no to lipa bo mam CB Johnson2 który ma rozmiar 1 din a tam to sie zmieści max jakiś malutki szumofon . muszę wymyśleć jakieś inne miejsce na CB

Wojciech1982 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1.6 invite
Wysłany: 12-06-2010, 08:33   

Witam podpinam sie to temaciku moj lancerek 1,6 pali po miescie 9l/100km bez klimy oczywiscie przejeżdzam po miescie na pelnym baku 450-490 km .

Jak juz wlacze klime to spalanie wzrasta do okolo 10l/100km wiec na pelnym baku z klima przejade po miescie kolo 400km

W lancerkach przypadloscia jest zapowietrzanie ukladu paliwowego. zauwazyc to mozna odkrecajac korek wlewu paliwa ze slychac szum powietrza.

W ksiazce pisze ze bak ma 50l jednak nigdy nie udalo mi sie wiecej wlac jak 38/39 litrów

jednak zaraz po mrugnieciu rezerwy jade tankowac

na trasie spalanie spada w zaleznosci od obciazenia . Udalo mi sie na pelnym baku przejechac 550km do zapalenia rezerwy .

Ale nie dziwie sie ze tak mi pali bo mam ciezka noge i lubie deptac pedal gazu do dechy .
Ostatnio zmieniony przez Wojciech1982 12-06-2010, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  

Mitsumarek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-06-2010, 08:50   

czy użytkownicy lancernika 1,6 moga powiedzieć mi jaka jest prędkość na trasie optymalna??

mam go od niedawna i wczoraj pierwszy raz troszke dalej na trasie jechałem

z Czestochowy do Wrocławia oko 200 km jechałem dość szybko okoł 120 na trasie i 140 na autostradzie ale przy tej tej prędkości miał obroty rzędu 4500!!! więc auto na ty odcinku spaliło równo pół baku i powyżej 3000 nie jest to cicha jednostka.
w drodze powrotnej jechałem 100 -110 przy obrotach około 3000 i zjadł o połowe mniej. ale 100 po autostradzie to męczarnia ;D

stąd moje pytanie o to jakie macie obroty i prędkośc na trasie bo na razie to misiek mnie rozczarował bardzo.

może u mnie coś zepsute ale raczej nie bo wszystkie filtry oleje, świece były wymieniane 2000km temu i po mieście spala ok czyli 9,2

Odpowiedz do tematu