Przesunięty przez: akbi 12-06-2008, 15:35 |
Space Gear - potrzebne informacje |
Autor |
Wiadomość |
ktm.450
Nowy Forumowicz
Auto: l-400
|
Wysłany: 19-05-2009, 19:45
|
|
|
mam całeego space gera na czesci jak cos to pisac silnik z 2005 r 5 tys zł |
|
|
|
 |
perna
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE GEAR MOTION
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2009, 20:27
|
|
|
rozekg, Witam.
Jestem nowym posiadaczem Space Gear Motion 2.0 i dopiero wchodzę w temat.
Mam kilka pytań,co zrobić ze ciężko wchodzącą jedynką i wstecznym który daje charakterystyczny dźwięk zahaczania. Słyszalny jest luz wału napędowego przy puszczaniu sprzęgła. Czy to normalne że most zaczyna szumieć przy niecałych 120km/h ?
Pozdrawiam Marek, |
|
|
|
 |
SZOG
Forumowicz

Auto: LANCER 1991 SPACE GEAR 1996
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Wrz 2005 Posty: 53 Skąd: GDAŃSK-OKOLICE
|
Wysłany: 02-06-2009, 18:25
|
|
|
Witam
Cóż zdarza się że bieg zahaczy albo ciężko wchodzi ale nie odbiega to od pewnego standardu , Jeździłem wieloma samochodami różnych marek z lat 90-tych i w każdym z nich wyglądało to podobnie. Kilka dni temu miałem okazje pojeździć nowym Chevy Aveo i w nim biegi wchodziły o wiele gorzej. Szumienia tylnego mostu nie zaobserwowałem ale przy prędkości 120km/h szum powietrza jest na tyle wszechobecny że być może skutecznie tylny most wycisza . Cóż standartowo wymień olej w skrzyni i t.m. jak będziesz pod samochodem przy okazji sprawdź czy manszeta lewarkaa zmiany biegów pod podłogą nie jest przetarta bo być może dostaje się przez na brud i wilgoć do skrzyni(są dwie jedna nad druga pod podłogą). Z bogu skrzyni są tez wkręty do regulacji napięcia sprężyny z luzu do położenia 1-ka 2-ka po stronie 1-ki i dwójki oczywiście 3-ka 4-ka po drugiej . Ja się nimi nie bawiłem ale jeśli jesteś w desperacji . Manuala znajdziesz na forum
pozdrawiam |
_________________ Mówię im Space Gear a słyszę Spice Girls?
 |
|
|
|
 |
marcinchlebek
Nowy Forumowicz vabank4
Auto: space gare 2.o
|
Wysłany: 28-07-2009, 09:58
|
|
|
Cześć MITSUMANIAKI.Mam Geara już roczek, na razie jestem zadowolony, nic się nie dzieje. Wymieniłem na początku olej. Wożę sprzęt muzyczny, rodzinkę i w lato - co najfajniejsze - grilla. 2 materace, stolik, 3 krzesełka, wozek dziecka, itd. No i rodzinkę i jadę przed siebie za miasto. Dalej już tylko pilnuję pieczonej kiełbaski i dzieciaka. Żony nie muszę pilnować. Konkret jest taki: Obym jeździł i nie dokładał do auta. Czego życzę wszystkim kierowcom i serdecznie pozdrawiam. P.S. Byłem nad morzem. Mam do niego ok 600km i spokojnie dojechałem i wróciłem. Mój misiek to 2,0 z gazem
Edit by cns80: Nie piszemy postów wielkimi literami, ani nie używamy setek kropek i myślników. To nie Onet |
_________________ vabank4 |
Ostatnio zmieniony przez cns80 28-07-2009, 10:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
admixam
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE GEAR z1995r
|
Wysłany: 12-08-2009, 21:53
|
|
|
WITAM.
MAM space gear 2.4 ben/gaz z dachem przeszklonym autko super się sprawuje, spalanie gazy trasa 13l . Jestem ciekawy czy ktos wygiera sie garem w Beskidy bo ja tak.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
darkdarek
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space gear
|
Wysłany: 20-08-2009, 14:50
|
|
|
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem vana.Przeglądałem pare ofert w internecie i mój wybór padł na msg.Zainteresowały mnie dwie oferty Mitsubishi Space Gear 2000 GLX.Jeden jest z 12.1996roku a drugi jest z 07.1997roku.Obydwa mają silniki benzynwe o pojemności 1997cm i moc 113koni.Chciałbym wiedziec czy to dobry wybór,jakie sa najczęstsze awarie,jaki jest koszt części i serwisu,jakie jest spalanie i jakie jest wyposazenie wersji 2000 GLX. |
|
|
|
 |
SZOG
Forumowicz

Auto: LANCER 1991 SPACE GEAR 1996
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Wrz 2005 Posty: 53 Skąd: GDAŃSK-OKOLICE
|
Wysłany: 21-08-2009, 07:43
|
|
|
Witam
Chyba nie ma czegoś takiego jak najczęstsze awarie . pewnie się zdarzają ale silnikiem bym się nie martwił jeśli jest suchy i nie w min nie klekocze to będzie jeszcze długo latał. Spalanie u mnie w silniku 2,4 oscyluje od 8,9 w trasie (nie autostrada ) do 11,4 w mieście zimą , w silniku 2,0 powinno być podobnie . Polecam przejrzeć http://www.spritmonitor.d...html?fueltype=2 .
To na co powinieneś zwrócić uwagę to blachy szczególnie na korozje podłużnic w okolicy mocowania zawieszenia. Części mechaniczne dostaniesz bez problemu w końcu hundai starex to licencyjny kuzyn girka z blacharką już gorzej. Jeśli chodzi o wyposażenie to wersje 7 – osobowe były najlepiej wyposażone . ale szczegółów wybranej przez Ciebie wersji nie potrafię podać.
pozdrawiam |
_________________ Mówię im Space Gear a słyszę Spice Girls?
 |
|
|
|
 |
tuning86
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 18-10-2009, 12:27
|
|
|
Witam mój space gear to 2000cm3 z 1999r zaplacilem 12000zl , spalanie okolo 11,gazu na trasie 14 15 II generacji nie ustawionej zreszta bo musze zlozyc interfejs lpg. Jestem zadowolony z niego dolozylem 3 rzad siedzen z pontiaka odpowiednio zmodyfikowalem i skladaja sie do przodu w razie potrzeby. Mam tylko pytanie gdzie dostac nowe dolne sworznie? bo wszystko idzie kupic ale dolne sworznie wg inter cars i auto euro 550zl sztuka co nawet ich nie maja. Jeszcze jakby ktos posiadal zaslepke na trujkat bo niemam jesj niestety. Auto jezdzi bezproblemowo po wymianie rozrzadu ktury byl tak wyeksploatowany ze napinacz tlukl o chydrauliczny napinacz rolki oraz walek wyruwnowarzajacy byl przestawiony , pozatym musze polecic auto bo jest godne uwagi. |
|
|
|
 |
zbylu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Gear
|
Wysłany: 30-09-2012, 15:11
|
|
|
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Mitsubishi Space Gear 1995 2,0. Chcialbym sie dowiedziec, czy samochody z tym silnikiem maja taka "krotka" skrzynie biegow, czy to tylko w moim modelu? Powoduje to ze samochod przy wyzszych predkosciach staje sie glosny. |
|
|
|
 |
delica
Nowy Forumowicz
Auto: Delica
|
Wysłany: 01-10-2012, 17:12
|
|