Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: akbi
12-06-2008, 15:35
Space Gear - potrzebne informacje
Autor Wiadomość
ktm.450 
Nowy Forumowicz

Auto: l-400
Wysłany: 19-05-2009, 19:45   

mam całeego space gera na czesci jak cos to pisac silnik z 2005 r 5 tys zł

perna 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI SPACE GEAR MOTION
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2009, 20:27   

rozekg, Witam.
Jestem nowym posiadaczem Space Gear Motion 2.0 i dopiero wchodzę w temat.
Mam kilka pytań,co zrobić ze ciężko wchodzącą jedynką i wstecznym który daje charakterystyczny dźwięk zahaczania. Słyszalny jest luz wału napędowego przy puszczaniu sprzęgła. Czy to normalne że most zaczyna szumieć przy niecałych 120km/h ?
Pozdrawiam Marek,

SZOG 
Forumowicz

Auto: LANCER 1991 SPACE GEAR 1996
Wysłany: 02-06-2009, 18:25   

Witam
Cóż zdarza się że bieg zahaczy albo ciężko wchodzi ale nie odbiega to od pewnego standardu , Jeździłem wieloma samochodami różnych marek z lat 90-tych i w każdym z nich wyglądało to podobnie. Kilka dni temu miałem okazje pojeździć nowym Chevy Aveo i w nim biegi wchodziły o wiele gorzej. Szumienia tylnego mostu nie zaobserwowałem ale przy prędkości 120km/h szum powietrza jest na tyle wszechobecny że być może skutecznie tylny most wycisza :lol: . Cóż standartowo wymień olej w skrzyni i t.m. jak będziesz pod samochodem przy okazji sprawdź czy manszeta lewarkaa zmiany biegów pod podłogą nie jest przetarta bo być może dostaje się przez na brud i wilgoć do skrzyni(są dwie jedna nad druga pod podłogą). Z bogu skrzyni są tez wkręty do regulacji napięcia sprężyny z luzu do położenia 1-ka 2-ka po stronie 1-ki i dwójki oczywiście 3-ka 4-ka po drugiej . Ja się nimi nie bawiłem ale jeśli jesteś w desperacji :?: . Manuala znajdziesz na forum
pozdrawiam

marcinchlebek 
Nowy Forumowicz
vabank4

Auto: space gare 2.o
Wysłany: 28-07-2009, 09:58   

Cześć MITSUMANIAKI.Mam Geara już roczek, na razie jestem zadowolony, nic się nie dzieje. Wymieniłem na początku olej. Wożę sprzęt muzyczny, rodzinkę i w lato - co najfajniejsze - grilla. 2 materace, stolik, 3 krzesełka, wozek dziecka, itd. No i rodzinkę i jadę przed siebie za miasto. Dalej już tylko pilnuję pieczonej kiełbaski i dzieciaka. Żony nie muszę pilnować. Konkret jest taki: Obym jeździł i nie dokładał do auta. Czego życzę wszystkim kierowcom i serdecznie pozdrawiam. P.S. Byłem nad morzem. Mam do niego ok 600km i spokojnie dojechałem i wróciłem. Mój misiek to 2,0 z gazem :)
Edit by cns80: Nie piszemy postów wielkimi literami, ani nie używamy setek kropek i myślników. To nie Onet ;)
Ostatnio zmieniony przez cns80 28-07-2009, 10:13, w całości zmieniany 1 raz  

admixam 
Nowy Forumowicz

Auto: SPACE GEAR z1995r
Wysłany: 12-08-2009, 21:53   

WITAM.

MAM space gear 2.4 ben/gaz z dachem przeszklonym autko super się sprawuje, spalanie gazy trasa 13l . Jestem ciekawy czy ktos wygiera sie garem w Beskidy bo ja tak.
Pozdrawiam.

darkdarek 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi space gear
Wysłany: 20-08-2009, 14:50   

Witam.
Zastanawiam się nad kupnem vana.Przeglądałem pare ofert w internecie i mój wybór padł na msg.Zainteresowały mnie dwie oferty Mitsubishi Space Gear 2000 GLX.Jeden jest z 12.1996roku a drugi jest z 07.1997roku.Obydwa mają silniki benzynwe o pojemności 1997cm i moc 113koni.Chciałbym wiedziec czy to dobry wybór,jakie sa najczęstsze awarie,jaki jest koszt części i serwisu,jakie jest spalanie i jakie jest wyposazenie wersji 2000 GLX.

SZOG 
Forumowicz

Auto: LANCER 1991 SPACE GEAR 1996
Wysłany: 21-08-2009, 07:43   

Witam
Chyba nie ma czegoś takiego jak najczęstsze awarie . pewnie się zdarzają ale silnikiem bym się nie martwił jeśli jest suchy i nie w min nie klekocze to będzie jeszcze długo latał. Spalanie u mnie w silniku 2,4 oscyluje od 8,9 w trasie (nie autostrada ) do 11,4 w mieście zimą , w silniku 2,0 powinno być podobnie . Polecam przejrzeć http://www.spritmonitor.d...html?fueltype=2 .
To na co powinieneś zwrócić uwagę to blachy szczególnie na korozje podłużnic w okolicy mocowania zawieszenia. Części mechaniczne dostaniesz bez problemu w końcu hundai starex to licencyjny kuzyn girka z blacharką już gorzej. Jeśli chodzi o wyposażenie to wersje 7 – osobowe były najlepiej wyposażone . ale szczegółów wybranej przez Ciebie wersji nie potrafię podać.
pozdrawiam

tuning86 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi
Wysłany: 18-10-2009, 12:27   

Witam mój space gear to 2000cm3 z 1999r zaplacilem 12000zl , spalanie okolo 11,gazu na trasie 14 15 II generacji nie ustawionej zreszta bo musze zlozyc interfejs lpg. Jestem zadowolony z niego dolozylem 3 rzad siedzen z pontiaka odpowiednio zmodyfikowalem i skladaja sie do przodu w razie potrzeby. Mam tylko pytanie gdzie dostac nowe dolne sworznie? bo wszystko idzie kupic ale dolne sworznie wg inter cars i auto euro 550zl sztuka :-) co nawet ich nie maja. Jeszcze jakby ktos posiadal zaslepke na trujkat bo niemam jesj niestety. Auto jezdzi bezproblemowo po wymianie rozrzadu ktury byl tak wyeksploatowany ze napinacz tlukl o chydrauliczny napinacz rolki oraz walek wyruwnowarzajacy byl przestawiony , pozatym musze polecic auto bo jest godne uwagi.

zbylu 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Gear
Wysłany: 30-09-2012, 15:11   

Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Mitsubishi Space Gear 1995 2,0. Chcialbym sie dowiedziec, czy samochody z tym silnikiem maja taka "krotka" skrzynie biegow, czy to tylko w moim modelu? Powoduje to ze samochod przy wyzszych predkosciach staje sie glosny.

delica 
Nowy Forumowicz

Auto: Delica
Wysłany: 01-10-2012, 17:12   

Kolego a przy ilu obrotach masz 100 km/h ?? Zapewne most od diesla masz :)

Odpowiedz do tematu