Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] Wrażliwa kierownica na nierównosci
Autor Wiadomość
tomix 
Mitsumaniak
tomix

Auto: Mitsu Galant 97r 2,5V6 24v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2010, 17:55   

Witam
Mam podobną przypadłość jak założyciel wątku.
Jednakże stwierdzone zostało zużycie przednich gum stabilizatora.
Mam nadzieję że po ich wymianie wraz z łącznikami "problem"ustąpi.

Psikus 
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Wysłany: 20-05-2010, 19:07   

Sprawdziłem u siebie i nie zauważam nic nadzwyczajnego. Owszem, na nierównościach kierownica nie jest cały czas na prosto - można zauważyć jakies tam ruchy,ale nie jest to jakieś tam wyrywanie kierownicy z rąk

fergul11 
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 20-05-2010, 20:19   

Psikus napisał/a:
można zauważyć jakies tam ruchy,ale nie jest to jakieś tam wyrywanie kierownicy z rąk

i to miałem na myśli :lol:

bartekino 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Wysłany: 20-05-2010, 20:45   

Psikus, oczywiście możliwe ze jak to się mówi robię z igły widły :) ale porostu chciałem się dowiedzieć czy ten typ tak ma czy ewentualnie coś jest nie tak :) jak to się mówi kto pyta nie błądzi :) :D

"Proste są dla szybkich samochodów , zakręty dla szybkich kierowców "

Psikus 
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Wysłany: 20-05-2010, 22:53   

bartekino, najlepiej wsiąść w innego galanta i zobaczyć

ektomek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 15:19   

bartekino napisał/a:
Psikus, oczywiście możliwe ze jak to się mówi robię z igły widły :) ale porostu chciałem się dowiedzieć czy ten typ tak ma czy ewentualnie coś jest nie tak :) jak to się mówi kto pyta nie błądzi :) :D

Otóż Szanowny kolego już dwa lata mam podobną przypadłość. Zauważyłem to po przesiadce z innego auta. Faktycznie moje auto jedzie jak po sznurku nie ściąga na boki. Mówię oczywiście o jeździe po dobrej drodze. Można wtedy wyczuć delikatny luz na kierownicy. Po pół centymetra w każdą stronę sprawia wrażenie jakbyś korygował tor jazdy choć dalej jedziesz prosto. No i wskakujesz z tym na typowo "naszą" drogę i wtedy się zaczyna. Czasami jest wrażenie, że nie do końca panujesz nad autem.
Na oponie 215 było całkiem przyzwoicie i na 205 też jest lepiej. Teraz docieram 195 i przy tych oponach jest to najlepiej zauważalne. W tym roku zmieniałem koła sam i zakładałem "jak leci" (nie opisałem kół przy zamianie na jesień :oops: ) Lekko ściąga na prawo ale wyżej opisany efekt nie występuje. Jest też mały luz na lewym drążku- oczywiście niedługo wymienię. Temat jest u mnie cały czas otwarty choć zaczynam się do tego przyzwyczajać.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 25-05-2010, 15:22   

ektomek napisał/a:
Mówię oczywiście o jeździe po dobrej drodze. Można wtedy wyczuć delikatny luz na kierownicy. Po pół centymetra w każdą stronę sprawia wrażenie jakbyś korygował tor jazdy choć dalej jedziesz prosto.

ektomek napisał/a:
Jest też mały luz na lewym drążku- oczywiście niedługo wymienię.

To wina drążka, mam to samo. W piatek zdiagnozowałem luz. Auto na zakrętach jedzie ok, na prostej też, ale delikatne ruchy kierownicą lub wiatr, sprawiają, że auto traci zbieżność i prowadzi się jak prowadzi...

Odpowiedz do tematu