Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spalanie CJ0, CA0 i innych
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2006, 01:25   

Trasa 11 u mnie jest jak jadę oszczędnie - mój Staruszek się chwalił spalaniem 8-10 w trasie ale nie wiem jak to robił :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 01-10-2006, 10:02   

Ciekawe co bedzie jak przeprowadzisz zamierzone modyfikacje
Bedzie chlal niczym evo :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-10-2006, 11:47   

Hubeeert napisał/a:
mój Staruszek się chwalił spalaniem 8-10 w trasie ale nie wiem jak to robił :mrgreen:

tak samo jak moj ale nie chce sie pochwalic :mrgreen:

najlepsze u mnie porownanie to trasa do poznania - jade ja wskazowka pokazuje pol baku, wracam do kalisza pokazuje kawalek nad czerwona kreske, jedzie starski tez pol baku wraca i jest 1/4 :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Mathiu
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 16:01   

No to zbytnio mnie nie pocieszyliście tym spalaniem. 10-12 litrów w mieście (nie mówiąc o zimie), to stanowczo za dużo (nie mówiąc o gazie ;) ) jak na takie auto (i taki silnik).
Czyli jednak chyba wrócę do szukania jakiegoś Civica :/

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-10-2006, 16:43   

eee ale to nie znaczy ze civic bedzie palil mniej :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Mathiu
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 20:04   

Matejko napisał/a:
eee ale to nie znaczy ze civic bedzie palil mniej :D
No z tego co czytam już od tygodnia wszelkie opinie, to przy bardzo ciężkiej nodze Civic spala 12 litrów w mieście - normalna jazda = 8,5-9 litrów (silnik 1.5).

Narazie i tak muszę sobie odpuścić jakiegokolwiek Colta, bo muszę porozumieć się z rodzicami. Całą historię długo by opowiadać, w każdym razie oni chcą mnie zmusić do... Seicento :/ Tylko, że to ja będę płacił za ubezpieczenie, ja będę tankował, ja będę naprawiał , ja potem będę sprzedawał i ja będę tym autem jeździł... Ech, szkoda gadać.

Ale nadal jestem otwarty na wszelkie opinie i do tematu na pewno będę zglądał!

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 01-10-2006, 20:06   

Kolega ma Civica 1,4 i ponizej 10 też nie schodzi. To jest tak że czasami lepiej kupic samochód z dużym mocniejszym silnikiem bo wtedy zeby jezdzic mniej sie go ciśnie i w efekcie spalanie wychodzi na bardzo podobnym poziomie. Miałem wcześniej Accorda 2,2 VTEC i spalał mi po mieście 11l. Pb

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 01-10-2006, 21:39   

Ja co prawda od niedawna mam CA0 1,6 i nie moge pochwalic sie spalaniem w zime ale moge powiedziec jak mi pali teraz
srednio ciut ponad 7 litrow czasami mniej czasami wiecej ale nie przekroczylem nigdy 8 litrow na 100... a jezdze naprawde dynamicznie
(ostatnio ganialem sie pomiescie z bratem - civic1,6 spalanie okolo 7,5 litra a caly czas czerwone pole na biegach 1-3 )
Czytajac to ile wam pali zastanawiam sie co jest? mam jakis inny model ? w zyciu mi nie wzial wiecej niz 8 a co tu mowic o 10l?

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 22:01   

dla chcacego nic trudnego, latwo osiagnac 10 litrow w miescie , a takze i po za ... szczegolnie na obwodnicy albo autostradzie...

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 01-10-2006, 22:10   

to ja juz nie wiem jak wy jezdzicie :)
zaraz po kupnie jechalem z poznania autostrada i poznanska nieoszczedzalem go (chcialem zobazyc czy naprawde jest tak jak mowia )
i bylo autostrada: 170-215 prawie caly czas (od poznania az do konca autostrady nie wiem cos ponad 100km nie wiem ile - juz z nowym kawalkiem)
na poznanskiej przez sochaczew i miasto wawa srednio 130-150 jak sie dalo i wyprzedzanie z redukcja na 3 (przyzwyczajenia z punto) czyli czerwone odwiedzalem systematycznie
Jazda jak najmniej ekonomiczna i spalanie w granicach 8l/100 jak tanjkowalem szczeke zbieralem z ziemi bo spodziewalem sie 10-11 tak jak zreszta juz kiedys pisalem....
nawet sprawdzalem powszystkim czy naprewno 1,6 kupilem a nie 1,3 z jakimis chorymi papierami....
nie wiem co mam napisac.. chyba naprawde moj samochod jest dziwny....
Ale ja nie narzekam :)

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 22:21   

na obwodnicy wskazowka predkosciomierza nie schodzila ponizej 200 :roll: paliwa ubywalo w blyskawicznym tempie

auto na oparach nie moze jezdzic, przeciez to nie diesel :mrgreen:

wiadomo mozna jezdzic 7-8 litrow w miescie, tylko nie mozna traktowac gazu zero- jedynkowo:)

dzisiejsza trasa 350km, przebyta z predkoscia 110-120 - spalanie ok 6litrow na 100, no ale jak sie przycisnie :twisted:

ps. pozdrowienia dla kierownika czerwonego colta ca0 na numerach BSK... , jechal za mna troszke kilometrow, a pozniej mnie wyprzedzil :mrgreen: ( no coz mi zalezalo na malym spalaniu :P )

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 22:25   

deenbe napisał/a:
dzisiejsza trasa 350km, przebyta z predkoscia 110-120 - spalanie ok 6litrow na 100, no ale jak sie przycisnie :twisted:

U mnie bardzo podobnie.
Przy mieszanej wychodziło mi 7,5 - 8l/100km.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 01-10-2006, 22:27   

piotras napisał/a:
Ten samochód nie schodzi poniżej 11-12l/100 jezdząc tylko w mieście

To dziwne, bo niby Mitsu robi oszczędne silniki.
A np Vectra A 2,0 z 89 roku moich rodziców spala po mieście 11l - a to auto waży 1100kg. :roll:

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 01-10-2006, 22:38   

Trasa niecałe 400 km z ruchem wachadłowym, postojami, zwalnianiem na nierównościach, troche z górki pod górke, prędkości 90-100km/h i wyszło 7,1 l/100km

Miasto na kapeluszniku to książkowe 10l/100 ale przy częstych parkowaniach,manewrowaniach, krótkich dystansach rośnie spalanie dość znacząco tj o niecałe 2l.
Miasto swobodnie :D to 12-13l/100km.

I pytanie troche offtopicowe ale tylko troche. Jak jade jak kapelusznik to na wolnych obrotach mam jakieś 800 może 850 obr/min.Ale jak troche znaaczy bardzo go pociskam to na wolnych mam około 1100 obr/min :shock: i wtedy jakoś żwawiej w ogóle się zachowuje ze startu. A później jade spokojniej i obr na wolnych to jakieś 900.Później jak jade jak kapelusznik to 800. Jak znowu pocisne to znowu wolne obr są wyższe. O co chodzi??

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 16:49   

Na forum Mitubishi Klub Polska tez byl taki temat i rowniez sie dziwilem jakie spalanie potraficie osiagnac w swoich miskach.
Ja narazie mialem rekord spalania 9,5l/100km w zimie.
Notorycznie schodze ponizej 7l/100km.
Gdy sobie pofolguje i mnie ktos napiera z tylu albo probuje odejsc z przodu to 7,5l/100km to jest MAX !
Pobijajac rekord oszczednosci jezdzac do pracy osiagalem 6,02l/100km powtarzalnie - okolo 3 baki probowalem aby potwierdzic.

CAO - 1.6 16V - 220kkm.
Jakby mi spalil 12l/100km to juz dawno w warsztacie na czesci rozlozony by byl i szukalbym przyczyny.

Odpowiedz do tematu