Ludzie są wredni... |
Autor |
Wiadomość |
cabaniarz
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2010, 17:30
|
|
|
nie chodzi o względy estetyczne a praktyczne. Szkoda gdy woda dostaje się do środka, szybciej skoroduje. Gdyby to gów...o kosztowało parę złotych nikt nie poruszałby nawet tego tematu. |
_________________ Mitsubishi LANCER SPORTBACK 1.8 INTENSE 2008
02390/KMM
 |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 05-12-2010, 23:04
|
|
|
cabaniarz napisał/a: | Szkoda gdy woda dostaje się do środka, szybciej skoroduje. |
Przecież z zaślepkami też się dostaje Przecież to są rynienki, by woda z dachu nie ciekła po bocznych szybach |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
MichalRej
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 19-01-2011, 21:44
|
|
|
Temat odbiega troszkę od ostatnich postów, ale jak najbardziej pasuje do treści założonego tematu. A mianowicie rozchodzi się o to jak pewnego mniej pięknego dnia ostatnio ktoś kapitalnie manewrował koło mojego samochodu i zarysował cały tylni zderzak...
Fotki do wglądu po kliknięciu w poniższy link:
http://img375.imageshack....118120453mr.jpg
I mam właśnie takie pytanie do was Koledzy, czy ktoś z was ma pomysł na ten temat czy dało by się z tymi zadrapaniami zrobić coś...?? Odrazu mówię że nie chcę malować całego zderzaka, bardziej mi chodzi o to czy dało by się te zadrapania do czarnego plastiku zamalować jakąś zaprawką z odpowiednim barwnikiem i puźniej delikatnie spolerować...??
Zdaję sobie sprawę że jeśli jest taka możliwość to napewno taka opcja nie będzie w 100% idealna i że napewno jakiś ślad pozostanie ale, mi zależy aby to zrobić w miarę małym kosztem i z wmiarę efektem, aby poprostu nie biło to tak w oczy...
Jak ktoś ma jakiś pomysł i wie kto mógł by to zrobić w krakowie to bardzo proszę o pomoc... |
|
 |
nt2010
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lip 2010 Posty: 24 Skąd: Nowy Targ
|
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 20-01-2011, 23:08
|
|
|
Dobry lakiernik spoleruje więcej niż się wydaje... W poprzednim aucie spadł mi kawał tynku na maskę i wyglądało to okropnie a po polerce prawie nie było widać... Warto spróbować... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 21-01-2011, 04:06
|
|
|
MichalRej, pasta ścierna, miekka szmatka i delikatnie poleruj.
Z tego co widzę to chyba więcej Ci na zderzaku sprawca zostawił niż zabrał
Potem zrób zdjęcia i wrzuc na Forum. |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-01-2011, 12:00
|
|
|
tam po lewej ma sciagniety lakier do plastiku czarnego... wiec bez wypelnienia sie nie obejdzie... przegladnijcie wszystkie zdjecia...
EDIT: na 3 zdjęciu jakoś tak widzę krawędź lakieru w pierwszym oznaczeniu od lewej...
stąd moje stwierdzenie o zdarciu do plastiku... zwłaszcza iż sam mam delikatnie przejechany zderzak ale nieco niżej... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
Ostatnio zmieniony przez gzesiolek 28-01-2011, 10:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 28-01-2011, 06:01
|
|
|
MichalRej, i jak zderzak? Przepolerowałeś?
gzesiolek, już mi się zoom rozjechał, ale to czarne wygląda mi na plastik sprawcy |
|
|
|
 |
lukas1
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 337 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 26-02-2011, 14:13
|
|
|
Dolaczam sie do watku i witam,
Mam pytanie dot antenki na dachu, czy gwint jest uniwersalny tzn czy ta antene z miska mozna wkrecic do innego auta i bedzie pasowac???.
pytam bo dzis w nocy jakis s...... odkrecil moja i jak znam zycie jakis pedzio jara sie w swoim golfie III nowa antena. |
_________________ Z C4 na Lancera jak z chinskich trampek na chinskie korki |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 26-02-2011, 20:30
|
|
|
lukas1 napisał/a: | Dolaczam sie do watku i witam,
Mam pytanie dot antenki na dachu, czy gwint jest uniwersalny tzn czy ta antene z miska mozna wkrecic do innego auta i bedzie pasowac???.
pytam bo dzis w nocy jakis s...... odkrecil moja i jak znam zycie jakis pedzio jara sie w swoim golfie III nowa antena. |
Jest uniwersalny, nie wiem tylko 5 albo 6 mm (są dwa standardy, a może i więcej - ale to któryś z tych) - kup bat za kilka złotych, poprawisz odbiór jak będzie dłuższy. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
MichalRej
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 26-02-2011, 21:29
|
|
|
mkm napisał/a: | MichalRej, i jak zderzak? Przepolerowałeś?
gzesiolek, już mi się zoom rozjechał, ale to czarne wygląda mi na plastik sprawcy |
Jeszcze nie zabardzo miałem czas na zabawę z tym, poczekam aż troszkę cieplej się zrobi i będę w domu... =) Co do firmy z linku powyżej podanego przez nt2010, to goście za miejscowe lakiewrowanie wyliczyli sobie 350zł... (trochę ZA dużo, według mnie)
A co do tych czarnych smug, to niestety jest to goły plastik na zderzaku, a nie lakier sprawcy... =( więc trzeba będzie to czymś wypełnić, a puźniej delikatnie spolerować... |
|
 |
majcher
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.5 Invite 09
|
Wysłany: 28-03-2011, 01:13
|
|
|
Witam
To fakt "ludzie są wredni", w piątek ktoś pozwolił sobie na "pożyczenie" z mojego samochodu, wkładu prawego lusterka! masakra
pozdrawiam |
|
|
|
 |
jaru23
Nowy Forumowicz Zadowolony posiadacz
Auto: Lancer 1,8 sedan
|
Wysłany: 29-04-2011, 07:42
|
|
|
Mnie niedawno pod oknem jakiś sk... porysował drzwi do podkładu, teraz mnie czeka malowanie, jak bym go dorwał to .... Polecacie jakiegoś lakiernika na śląsku? |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 29-04-2011, 10:20
|
|
|
ja się juz tym nie przejmuje, mam tyle rys ze innego by szlag trafil, mam jedną dlugę ryse od prawego tylnego zderzaka po przednie drzwi, małe wgniecenie na lewym zderzaku (jeszcze czerowny lakier zostal po kimś), na drzwiach, odpryski na masce, zrobie to wszystko dopiero jak lancer pójdzie na sprzedaz |
|
|
|
 |
|