Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Powitanie
Autor Wiadomość
manieklakmech
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2011, 21:54   

Witajcie odnalazł mnie i zaprosił tu lukasz12 za co jemu dziękuje i chciał bym przywitać się w gronie sigmomaniaków:) Posiadam taką 3.0 12V lecz nie byłem teraz na zlocie nią gdyż trzeba trochę poczekać zanim znowu się pojawi gdyż "padła" skrzynia manual i gaz:( wysprzęglik sprzęgło (już zmienione) i coś ma problem wejść na obroty im cieplejsza tym bardziej ją po prostu odcina. Ale cóż to nie dział o problemach więc witajcie jeszcze raz wita was blacharz lakiernik klubowy i wielki miłośnik sigm. :D :D:D

mmatulek 
Mitsumaniak

Auto: Sigma sedan '93 A/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2011, 22:18   

Witamy. Bardzo się cieszymy, że nasze grono się powiększa. Powodzenia w naprawie Miśka.

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 29-08-2011, 11:14   

części na pewno spokojnie znajdziesz u sławka czy gdzieś tam. Fajnie że jesteś :) Opisz dokłądnie problem i podaj max informacji o samochodzie to może coś poradzimy.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 29-08-2011, 13:04   

Witam serdecznie w wąskim gronie "bandytowozów"

rupert70 
Mitsumaniak

Auto: Sigma F07W A/T 93
Wysłany: 29-08-2011, 16:07   

Witam serdecznie następnego "zakręconego" na punkcie Sigmy!
Gratuluję wyboru i szybkiego sprawnego przemieszczania się :wink:

Piotr Z 
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Wysłany: 30-08-2011, 22:38   

świeża krew sie przyda :mrgreen: witam :p

pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym

Omett 
Nowy Forumowicz

Auto: Sigma 3.0 24v
Wysłany: 01-04-2012, 11:54   

Witam wszystkich!

Prawdopodobnie na dniach stanę się posiadaczem Sigmy 3.0 V6 205 KM. Kolega nagrał mi świetną okazję na kupno tego auta od faceta, który jest jej posiadaczem od 1994 roku! Sprowadził ją wtedy ze Stanów i od tamtej pory sobie nią jeździł...Topowa wersja, auto posiada chyba wszystko, co było wtedy montowane, łącznie z beżową skórą, klimatronikiem, kontrolą trakcji itp...Do tej pory gustowałem w Subaru i dalej pozostanie dla mnie to priorytetową marką, ale Sigma to piękne auto reprezentatywne :) Pozdrawiam.

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 01-04-2012, 14:31   

Omett, Więc zapewnemasz na myśli diamante - daj nam link to zobaczymy które to auto i czy na pewno nie ma za sobą "historii" :)

Omett 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-04-2012, 00:31   

Link? To jest samochód nagrany dla mnie przez znajomego mechanika, nie jest nigdzie wystawiony :) Ten mechanik zapewnia mnie, że jest w stanie mechanicznie idealnym, ostatnio dostała nowy akumulator, klocki z tyłu, rozrząd ma przejechane 30 000km...Ja po kupnie muszę tylko oddać do lakiernika, żeby poprawić lakier na masce i tylnej klapie, bo bezbarwny złazi...

Jeśli chodzi o przeszłość wypadkową, to była tylko klepnięta w tyłek, widać, że coś tam kiedyś było dłubane, ale ogólnie zrobione dość porządnie. Ten znajomy mechanik poleca mi to auto głównie ze względu na stan techniczny, bo dotychczasowy właściciel serwisował ją tylko u nich przez wiele lat i bardzo dobrze te auto znają. Przebieg oryginalne 201 000km, na pełnym syntetyku.

Na diamante mi nie wygląda, bo powinna mieć chyba szersze zderzaki, a ma takie...europejskie :) W papiery jej nie zaglądałem, ale wydaje mi się, że to Sigma :)

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 02-04-2012, 10:53   

hm - no to gratulacje w takim razie jesli porządny egzemplaż , ja podobną historię miałem, choć auto kupione z ogłoszenia. Dziwne że schodzi lakier - jest mase autek i żadnemu oryginalny lakier nie schodzi no ale cóż. na amerykę sprzedawano diamante, ale może i sigmy były (łukasz musi potwierdzić)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 02-04-2012, 12:07   

Diamante ma drzwi bez ramek /same skrzydła się otwierają / to można zauważyć od razu , szerokie oraz wąskie zderzaki to rzecz wymienna ...Osobiście mam awersję do mechaników , którzy polecają mi samochód tym bardziej znajomi mechanicy.Czasy są ciężkie i każdy widzi interes w sprzedaży - przy sigmie / diamante powód jest jeden - ten egzemplarz naprawdę trudno sprzedać! Jak napisał Bartek lakier bezbarwny nie schodzi tak sam z siebie co innego rdza :finga: No ale każdy może się mylić .Osobiscie to cieszę sie że kupisz to auto bo to zacne wozidło - zarzuć jakieś fotki albo zapodaj jakiegoś linka by obejrzeć samochodzik - prosimy :lol:

angelos 
Forumowicz

Auto: LS460 '07, Z34A '07
Wysłany: 02-04-2012, 14:22   

Witamy, i prosimy o zdjęcia :D

Omett 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-04-2012, 16:41   

Zdjęcia mam z moich pierwszych oględzin, samochód stał prawie pół roku, dlatego nie jest zbyt czysty. Tu i ówdzie ma jakieś przycierki, ale to wszystko do zrobienia. Ważne, że mechanicznie mam spokój na dłuuugi czas :) Lakier złazi prawdopodobnie od słońca, tak samo skóra na kierownicy. Auto niestety nigdy nie było garażowane.

http://www.picshot.pl/public/view/full/85793
http://www.picshot.pl/public/view/full/85794
http://www.picshot.pl/public/view/full/85796
http://www.picshot.pl/public/view/full/85798
http://www.picshot.pl/public/view/full/85801
http://www.picshot.pl/public/view/full/85803

Jak widać brudna jak cholera :) Tam na lewym tylnym słupku ma małą wgniotkę i nie wiem czemu jest to pooklejane izolacją, ale to wszystko, co jest do zrobienia w niej. Prowadzi się bajecznie. Nie mogę się doczekać, kiedy ją wezmę...a to już nie ode mnie zależy, tylko od sprzedaży tej limuzyny:
http://otomoto.pl/mercede...-C23260309.html

To jest samochód mojego ojca, który dał mi w rozliczeniu w zamian za moje auto, które sobie tatuś przygarnął...może ktoś chętny? :)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 02-04-2012, 19:48   

Strasznie zaniedbana...

dawcie1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V
Wysłany: 02-04-2012, 20:38   

Witam. Zgadzam się że zaniedbana. i raczej nie wygląda naful opcję, Np.brak klimartonika.
Mi udało się kupić w stanie dużo lepszym , garażowaną jeżdżoną tylko od wiosny do jesieni, co prawda z uszkodzoną skrzynią (ale za taką kasę to się opłacało) juz po wymianie i jeżdzi elegancko nawet ECS w dobrej kondycji. Niedługo wstawię zdięcia to się pochwalę. Jedyny mankament to ktoś nie trafił lewarkiem z lewej strony i zrobił małą dziórk e wpodłodze i nie zakonserwował i wiadomo dzióra piękna. Ale mamjuż wstwkę od inne Sigmy , czekam tylko na wspawanie. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu