|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY2A 1.5] Czy zmieniać olej w skrzyni biegów? |
Autor |
Wiadomość |
spowiednik
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2010, 21:20
|
|
|
Wymieniałem olej w skrzyni w poprzednim aucie, jak trochę grzechotało przy hamowaniu silnikiem, dało to dobre rezultaty, ale trzeba zaznaczyć że przebieg wtedy oscylował wokół 250tys km.... |
_________________ Czy ciemno, czy jasno, jadę Miśkiem przez miasto |
|
|
|
 |
maleo_m
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer SportBack 1,8
|
Wysłany: 31-08-2010, 21:25
|
|
|
Marian_K napisał/a: | Znam wiele przypadków gdzie wymiana oleju w skrzyni bardzo pomogła, więc nic nie stoi na przeszkodzie aby spróbować. Co prawda były to z starsze samochody, ale koszt oleju w sumie niewielki więc ryzyko nijakie.
Pozdrawiam! |
Potwierdzam, mi "haczyło" między 2 a 3. Wymiana oleju w skrzyni przy przeglądzie po 2000 i przestało. Teraz mam prawie 8 tys i nic się od tamtej pory nie dzieje. |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
|
Wysłany: 31-08-2010, 21:43
|
|
|
nie no trzeba odroznic tutaj wymiane oleju w miare swiezego od takiej wymiany gdzie olej przelatal 100k km i skrzynie juz "chramoli" bo po prostu olej byl juz zuzyty |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2010, 22:40
|
|
|
na 13.09. mam wizytę w ASO, zobaczymy co doradzą, olej mam kupiony, więc jak coś zmienię, faktem jest, że jak podjechałem nieco bliżej fotelem do kierownicy, biegi przełączają się lekko może za daleko siedziałem ? sam już nie wiem teraz wchodzą lekko....... |
|
|
|
 |
|
|