Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY2A 1.5] Czy zmieniać olej w skrzyni biegów?
Autor Wiadomość
spowiednik 
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2010, 21:20   

Wymieniałem olej w skrzyni w poprzednim aucie, jak trochę grzechotało przy hamowaniu silnikiem, dało to dobre rezultaty, ale trzeba zaznaczyć że przebieg wtedy oscylował wokół 250tys km....

maleo_m 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer SportBack 1,8
Wysłany: 31-08-2010, 21:25   

Marian_K napisał/a:
Znam wiele przypadków gdzie wymiana oleju w skrzyni bardzo pomogła, więc nic nie stoi na przeszkodzie aby spróbować. Co prawda były to z starsze samochody, ale koszt oleju w sumie niewielki więc ryzyko nijakie.

Pozdrawiam!

Potwierdzam, mi "haczyło" między 2 a 3. Wymiana oleju w skrzyni przy przeglądzie po 2000 i przestało. Teraz mam prawie 8 tys i nic się od tamtej pory nie dzieje.

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 31-08-2010, 21:43   

nie no trzeba odroznic tutaj wymiane oleju w miare swiezego od takiej wymiany gdzie olej przelatal 100k km i skrzynie juz "chramoli" bo po prostu olej byl juz zuzyty

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2010, 22:40   

na 13.09. mam wizytę w ASO, zobaczymy co doradzą, olej mam kupiony, więc jak coś zmienię, faktem jest, że jak podjechałem nieco bliżej fotelem do kierownicy, biegi przełączają się lekko :? może za daleko siedziałem ? sam już nie wiem :oops: teraz wchodzą lekko.......

Odpowiedz do tematu