Wymiana lusterka |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:20
|
|
|
Muciek napisał/a: | No ta srebrna ramka na grill do glonojada na allegro kosztuje 700zł - kawałek plastiku Jestem ciekaw ile sobie w ASO by zażyczyli | Jak spojrzysz na awatarka, to zauważysz że mam srebrne ramki wokół halogenów. Wszystko to lakierowany plastik. Koszt 1 szt. to 800zł Cuda Pany, Cuda..... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:24
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | No ta srebrna ramka na grill do glonojada na allegro kosztuje 700zł - kawałek plastiku Jestem ciekaw ile sobie w ASO by zażyczyli | Jak spojrzysz na awatarka, to zauważysz że mam srebrne ramki wokół halogenów. Wszystko to lakierowany plastik. Koszt 1 szt. to 800zł Cuda Pany, Cuda..... |
Przy okazji chyba jeszcze posrebrzane ASO Mitsubishi robi się na ASO Rolls Royce, tylko najpierw zaczyna od cen części zamiennych, a jakość i prestiż zostawia sobie na koniec |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:27
|
|
|
Muciek napisał/a: | Przy okazji chyba jeszcze posrebrzane ASO Mitsubishi robi się na ASO Rolls Royce, tylko najpierw zaczyna od cen części zamiennych, a jakość i prestiż zostawia sobie na koniec | Jakość dziadowska z aspiracjami na nie wiem co.... Tylne światła 3 razy mi wymieniali z powodu parowania i nadal to samo. Inny przykład: komplet kolpaków na stalówki 16'' - 800zł. W oponiarni w Warszawie gdzie mam koła na przechowaniu maja identyczne, tylko z jakiegoś rozbitka za 50zł za komplet. Mozna tak w nieskończoność..... |
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:32
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Przy okazji chyba jeszcze posrebrzane ASO Mitsubishi robi się na ASO Rolls Royce, tylko najpierw zaczyna od cen części zamiennych, a jakość i prestiż zostawia sobie na koniec | Jakość dziadowska z aspiracjami na nie wiem co.... Tylne światła 3 razy mi wymieniali z powodu parowania i nadal to samo. Inny przykład, komplet kolpaków na stalówki - 800zł. W oponiarni w Warszawie gdzie mam koła na przechowaniu maja identyczne tylko z jakiekoś rozbitka za 50zł za komplet. |
Po prawie 5kkm już zaczyna być słychać skrzypiące elementy zewnątrz jak i wewnątrz, gdzie 9-letni Mercedes stojący na podwórku jest po prostu cichutki. Nie będę wspominał o tym, że często tata wozi worki w bagażniku - 2 po ok. 25-40kg to tylne koła się chowają jak w Citroenie DS, a przód idzie do góry tak, że prześwit wzrasta o 40 cm ... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:34
|
|
|
Muciek napisał/a: | Po prawie 5kkm już zaczyna być słychać skrzypiące elementy zewnątrz jak i wewnątrz, gdzie 9-letni Mercedes stojący na podwórku jest po prostu cichutki. Nie będę wspominał o tym, że często tata wozi worki w bagażniku - 2 po ok. 25-40kg to tylne koła się chowają jak w Citroenie DS, a przód idzie do góry tak, że prześwit wzrasta o 40 cm ... | To niech sobie założy sprężyny uzupełniające na tył z Niemcowni i będzie po problemie. Nic mu siadać juz nie będzie. Jakieś 160 ojro plus koszt wysyłki do PL. Jest o tym osobny wątek. Ja jak zakładałem ogród, to woziłem i po 200kg ziemi i krzewów w bagazniku i jazda wtedy to była porażka. |
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:39
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Po prawie 5kkm już zaczyna być słychać skrzypiące elementy zewnątrz jak i wewnątrz, gdzie 9-letni Mercedes stojący na podwórku jest po prostu cichutki. Nie będę wspominał o tym, że często tata wozi worki w bagażniku - 2 po ok. 25-40kg to tylne koła się chowają jak w Citroenie DS, a przód idzie do góry tak, że prześwit wzrasta o 40 cm ... | To niech sobie założy sprężyny uzupełniające na tył z Niemcowni i będzie po problemie. Nic mu siadać juz nie będzie. Jakieś 160 ojro plus koszt wysyłki do PL. Jest o tym osobny wątek. ja jak zakładałem ogród, to woziłem i po 200kg ziemi i krzewów w bagazniku ijazda wtedy tobyła porażka. |
Chyba poradzę coś takiego tacie, bo jak jedzie na drodze to... jakby miał napęd na tył to pewnie by na dwóch kołach jeździł |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:40
|
|
|
Muciek napisał/a: | Chyba poradzę coś takiego tacie, bo jak jedzie na drodze to... jakby miał napęd na tył to pewnie by na dwóch kołach jeździł | Te sprężyny są właśnie po to żeby takim efektom wizualnym zapobiegać. |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 18-03-2011, 06:58
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Auto stało w serwisie 3 miesiące z powodu braku części. | bez komentarza. Gratulacje dla sprawności działania importera. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|