Salon Mitsubishi w Boguchwale przy Rzeszowie |
Autor |
Wiadomość |
megas1
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 22-03-2011, 10:13
|
|
|
A może ktoś mądry rozkmini to rozporzadzenie GVO? Szukałem w necie ale nic konkretnego nie znalazłem. Tak się składa, że chętnie pojechałbym na II przegląd do serwisu samochodów japońskich 300 metrów od ASO Boguchwała, który chwali się własnie tym GVO, a z moim pprzednim roverkiem obchodzili się bardzo przyzwoicie.
Jakoś nie mam ochoty jechać do tego ASO - kontrola zbieżności (120 zł w ASO) kosztowała mnie dodatkowe 160 zł na ustawienie geometrii kół od nowa w serwisie Kii w Rzeszowie - polecanym przez "niezależnych" mechaników. ASO powoływało sie na krzywe drogi w okolicy. W Rzeszowie ustawiono wszystko na czujnikach bez wyjeżdzania na ulicę. |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 22-03-2011, 10:36
|
|
|
megas1 napisał/a: | A może ktoś mądry rozkmini to rozporzadzenie GVO? |
klik
A tak na marginesie - jeśli jesteś jak piszesz z googla, to... ?
Zresztą na forum też to jest. |
|
 |
megas1
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 22-03-2011, 12:20
|
|
|
No wiem, pisali o tym również inni, ale jak bym się powoływał na interpretację w Onecie przy ewentualnych kłopotach to wszyscy dookoła mnie tarzali by się ze śmiechu, sorry. Generalnie mało na ten temat jest wiarygodnych źródeł i informacje dotyczą raczej stosowania zamienników i innych napraw poza ASO. Znalazłem polskie obowiązujące rozporządzenie GVO ale ono jest nie do strawienia - unijny bełkot, a ja nie mam ochoty doktoryzować się z regulacji ochrony konkurencji na rynku samochodowym.
Generalnie chodzi mi o wiarygodne ustalenie jaki wpływ na dalszą gwarancję będzie wykonanie przeglądu (tego z książki serwisowej z pieczątką) w niezależnym warsztacie. To, ze w innych przypadkach mogę sobie auto naprawiać gdzie chcę już wiem. |
|
|
|
 |
Niebieska R-ka
Nowy Forumowicz Niebieska R-ka

Auto: Lancer 2.0 DID
|
Wysłany: 22-03-2011, 12:56
|
|
|
Pytania, (jak to pytania) są tendencyjne [/quote] Bo to nie ASO dzwoni, tylko firma marketingowa działająca na zlecenie ASO. Nawet jak zgłosisz uwagi do jakości obsługi, to i taktrafi to do kosza [/quote]
Bzdura totalna,korzystałem z kilku stacji serwisowych i powiem Wam że do mnie zadzwoniła dziewczyna od niezależnego dealera , a ASO mimo kilku wizyt ma mnie w D....e, po prostu nie zależy im na opini klienta,bo nie.Tak jest w Katowicach i Zabrzu |
_________________ Teraz Lancer poprzednio Carisma |
|
|
|
 |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 19-02-2012, 21:42
|
|
|
A ja muszę do poprawki z geometrią tam się udać. Może już się nauczyli ? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 23-02-2012, 21:22
|
|
|
Maciek111 napisał/a: | Może już się nauczyli ? | Różnych rzeczy już się nauczyli, w niektórych to są miszczami.... Wolę jeździć gdziekolwiek niż do nich |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 23-02-2012, 21:41
|
|
|
Dzięki. Już poradziłem sobie za ich pozwoleniem. Mam gw. i na wszelki wypadek zrobiłem wydruki. Poprzeczka idealnie ,tylko dlaczego tak była ? Będzie mnie to męczyć teraz. Nawet czujnik skrętu nie zapalił błędu. Czy u Was też tak było ? |
|
|
|
 |
zaba287
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander MY`14 2,2 DiD AT
|
Wysłany: 02-11-2014, 12:42 Moje wrażenia....
|
|
|
Witajcie!
Ponieważ trafiłem na to forum w poszukiwaniu opinii i pomocy.... zapytam więc..
Mój pierwszy Mitsu jest właśnie z Boguchwały. Pech chciał, że na rzeszowskim serwisie innej marki już dawno się zawiodłem i tak jak koledzy pisali po pieczątkę a potem u znajomego - pewnego mechanika reszta.
Wrażenia z zakupu też miałem mało ciekawe... Przejeżdżając obok salonu rzuciłem do żony "chodź rzucimy okiem co tu mają" - a że strój codzienny (dżinsy kurtka i sportowe buty) toteż sprzedawca zlał nas kompletnie.
Następna wizyta (inny sprzedawca) zakończyła się finalizacją zamówienia.
Dlaczego pytam o ten serwis - hehe ponieważ zbliża się termin przeglądu gwarancyjnego (pierwszego zresztą).
Powiedzcie czy pozwalają patrzeć na to co robią z autem? czy zamykają klienta w sali AV i każą reklamy oglądać? Według mnie powierzając komuś majątek grubo powyżej 100 tys. złotych mam chyba prawo popatrzeć co się z tym "czymś" dzieje!!
Piszę tak bo jeździłem przez jakiś czas trzema Fordami po kilka lat każdym i okazało się że filtr kabinowy, za który płaciłem regularnie na każdy przeglądzie dopiero po 3,5 roku sam z kolegą wymieniłem - a na śrubach jeszcze lakier fabryczny był i parę żywych organizmów się zdążyło zadomowić ..
Reasumując...
Opowiedzcie o przygodach tych negatywnych ale i pozytywnych w starciu z tym serwisem.
Słuchajcie!
A może oprócz rankingu ASO - zróbmy np. ranking mechaników !!
"Pan Czesio z ASO w Augustowie - 100% fachowiec, wie jaką markę serwisuje a nie sprawdza w instrukcji jakiego klucza trzeba użyć...." itp.
Co wy na to??
Na dziś tyle..
Wrażeniami z użytkowania (20kkm podzielę sie niebawem)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 02-11-2014, 12:55
|
|
|
zaba287 napisał/a: | Reasumując...
Opowiedzcie o przygodach tych negatywnych ale i pozytywnych w starciu z tym serwisem. | Przecież przeczytałeś kilka tematów o serwisie w Boguchwale i jeszcze masz wątpliwości
Czego potrzebujesz by się w pełni przekonać Wałek zrobiony na Twoim samochodzie dopiero Cię przekona
Dla samej zasady omijałbym to miejsce szerokim łukiem |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-11-2014, 13:40 Re: Moje wrażenia....
|
|
|
zaba287 napisał/a: | a nie sprawdza w instrukcji jakiego klucza trzeba użyć...." itp.
|
Ja tam wolę takiego co patrzy do instrukcji jakiego klucza użyć... |
|
|
|
 |
zaba287
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2014, 15:31 Re: Moje wrażenia....
|
|
|
Cytat: | Ja tam wolę takiego co patrzy do instrukcji jakiego klucza użyć... |
hmm czy ja wiem .... a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega
no ubawiłeś mnie teraz !!!
nic to ..
Może nic nie popsują
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bzyczek
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D
|
Wysłany: 02-11-2014, 15:45
|
|
|
Ja nie mam zastrzeżeń. Już drugie auto u nich ogarniam i jest OK. W orównaniu z warunkami jakie były w Boguchwale a teraz na wylocie z Rzeszowa to kilka lat świetlnych różnicy. Tam Polmozbyt tutaj naprawdę już widać standardy czegoś ciekawszego.
Nigdy nie prosiłem czy mogę iść na serwis to nie wiem jak to z tym jest. Jednak przez Szybę z poczekalni wszystko widać co i jak. Także luz.
Terminy i zgodność ich ustalania na poziomie. z Cenami również można się potargować choć te są z góry narzucone i mogłyby być niższe...
Pojedziesz sam sprawdzisz co i jak. Ja jestem zadowolony z obsługi serwisu. Tak jak mówię to co było w Boguchwale nie ma co porównywać z tym co jest teraz w Rzeszowie. Z tego co wiem mój stary Outlander II mimo, że po gwarancji dalej jest tam serwisowany. A O3 raz miał tam przegląd. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-11-2014, 18:34 Re: Moje wrażenia....
|
|
|
zaba287 napisał/a: |
hmm czy ja wiem .... a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega
no ubawiłeś mnie teraz !!!
|
Pojeździsz po mechanika co naprawili miliony europejskich wozów to zrozumiesz albo będziesz musiał wymienić rozrząd w 4G63/69 to pogadamy. A na razie się śmiej, ja się nie obrażam. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 02-11-2014, 21:27
|
|
|
zaba287 napisał/a: | a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega
no ubawiłeś mnie teraz !!! | To ja Ci odpowiem a propos lekarza....
Moja żona chodzi regularnie do lekarza po receptę na jakieś tam tabletki na tarczycę. I lekarz przepisuje. Ale okazuje się, że "w googlach nie sprawdza", bo jednak przepisy się zmieniają. Okazuje się, że tabletki o jakiejś tam gramaturze/dawce są refundowane a te inne nie są. Bo on tego nie sprawdził "w googlach". zaba287 napisał/a: | nic to ..
Może nic nie popsują | Dla spokoju duszy sprawdź czy wymienili Ci filtry |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
zaba287
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2014, 23:00 Re: Moje wrażenia....
|
|
|
Cytat: | Pojeździsz po mechanika co naprawili miliony europejskich wozów to zrozumiesz albo będziesz musiał wymienić rozrząd w 4G63/69 to pogadamy. A na razie się śmiej, ja się nie obrażam. |
Nieee no jest OK !
Ani myślę się obrażać ....
BTW piszą gdzieś że mam łańcuchy w rozrządzie toteż chyba nie będę musiał go wymienić - no chyba, że zrobię 500kkm albo się coś zj... psuje
3majcie się ciepło!
Pozdrawiam
[ Dodano: 03-11-2014, 15:54 ]
JCH napisał/a: | zaba287 napisał/a: | a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega
no ubawiłeś mnie teraz !!! | To ja Ci odpowiem a propos lekarza....
Moja żona chodzi regularnie do lekarza po receptę na jakieś tam tabletki na tarczycę. I lekarz przepisuje. Ale okazuje się, że "w googlach nie sprawdza", bo jednak przepisy się zmieniają. Okazuje się, że tabletki o jakiejś tam gramaturze/dawce są refundowane a te inne nie są. Bo on tego nie sprawdził "w googlach". zaba287 napisał/a: | nic to ..
Może nic nie popsują | Dla spokoju duszy sprawdź czy wymienili Ci filtry |
Wiesz... lekarz ma PHARMINDEX to takie google o lekach .. i porządny lekarz na 100% sprawdza poziom refundacji żeby nie obciążać kieszeni pacjenta. To tak na marginesie naszej służby zdrowia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|