Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Salon Mitsubishi w Boguchwale przy Rzeszowie
Autor Wiadomość
megas1 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 22-03-2011, 10:13   

A może ktoś mądry rozkmini to rozporzadzenie GVO? Szukałem w necie ale nic konkretnego nie znalazłem. Tak się składa, że chętnie pojechałbym na II przegląd do serwisu samochodów japońskich 300 metrów od ASO Boguchwała, który chwali się własnie tym GVO, a z moim pprzednim roverkiem obchodzili się bardzo przyzwoicie.

Jakoś nie mam ochoty jechać do tego ASO - kontrola zbieżności (120 zł w ASO) kosztowała mnie dodatkowe 160 zł na ustawienie geometrii kół od nowa w serwisie Kii w Rzeszowie - polecanym przez "niezależnych" mechaników. ASO powoływało sie na krzywe drogi w okolicy. W Rzeszowie ustawiono wszystko na czujnikach bez wyjeżdzania na ulicę.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2011, 10:36   

megas1 napisał/a:
A może ktoś mądry rozkmini to rozporzadzenie GVO?

klik

A tak na marginesie - jeśli jesteś jak piszesz z googla, to... ? :wink:
Zresztą na forum też to jest.

megas1 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 22-03-2011, 12:20   

No wiem, pisali o tym również inni, ale jak bym się powoływał na interpretację w Onecie przy ewentualnych kłopotach to wszyscy dookoła mnie tarzali by się ze śmiechu, sorry. Generalnie mało na ten temat jest wiarygodnych źródeł i informacje dotyczą raczej stosowania zamienników i innych napraw poza ASO. Znalazłem polskie obowiązujące rozporządzenie GVO ale ono jest nie do strawienia - unijny bełkot, a ja nie mam ochoty doktoryzować się z regulacji ochrony konkurencji na rynku samochodowym.

Generalnie chodzi mi o wiarygodne ustalenie jaki wpływ na dalszą gwarancję będzie wykonanie przeglądu (tego z książki serwisowej z pieczątką) w niezależnym warsztacie. To, ze w innych przypadkach mogę sobie auto naprawiać gdzie chcę już wiem.

Niebieska R-ka 
Nowy Forumowicz
Niebieska R-ka

Auto: Lancer 2.0 DID
Wysłany: 22-03-2011, 12:56   

Pytania, (jak to pytania) są tendencyjne ;) 8) [/quote] Bo to nie ASO dzwoni, tylko firma marketingowa działająca na zlecenie ASO. Nawet jak zgłosisz uwagi do jakości obsługi, to i taktrafi to do kosza :axe: [/quote]
Bzdura totalna,korzystałem z kilku stacji serwisowych i powiem Wam że do mnie zadzwoniła dziewczyna od niezależnego dealera , a ASO mimo kilku wizyt ma mnie w D....e, po prostu nie zależy im na opini klienta,bo nie.Tak jest w Katowicach i Zabrzu

Maciek111 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 19-02-2012, 21:42   

A ja muszę do poprawki z geometrią tam się udać. :( Może już się nauczyli ?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 23-02-2012, 21:22   

Maciek111 napisał/a:
Może już się nauczyli ?
Różnych rzeczy już się nauczyli, w niektórych to są miszczami.... Wolę jeździć gdziekolwiek niż do nich

Maciek111 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 23-02-2012, 21:41   

Dzięki. Już poradziłem sobie za ich pozwoleniem. Mam gw. i na wszelki wypadek zrobiłem wydruki. Poprzeczka idealnie ,tylko dlaczego tak była ? Będzie mnie to męczyć teraz. Nawet czujnik skrętu nie zapalił błędu. Czy u Was też tak było ?

zaba287 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander MY`14 2,2 DiD AT
Wysłany: 02-11-2014, 12:42   Moje wrażenia....

Witajcie!
Ponieważ trafiłem na to forum w poszukiwaniu opinii i pomocy.... zapytam więc..
Mój pierwszy Mitsu jest właśnie z Boguchwały. Pech chciał, że na rzeszowskim serwisie innej marki już dawno się zawiodłem i tak jak koledzy pisali po pieczątkę a potem u znajomego - pewnego mechanika reszta.
Wrażenia z zakupu też miałem mało ciekawe... Przejeżdżając obok salonu rzuciłem do żony "chodź rzucimy okiem co tu mają" - a że strój codzienny (dżinsy kurtka i sportowe buty) toteż sprzedawca zlał nas kompletnie.
Następna wizyta (inny sprzedawca) zakończyła się finalizacją zamówienia.
Dlaczego pytam o ten serwis - hehe ponieważ zbliża się termin przeglądu gwarancyjnego (pierwszego zresztą).
Powiedzcie czy pozwalają patrzeć na to co robią z autem? czy zamykają klienta w sali AV i każą reklamy oglądać? Według mnie powierzając komuś majątek grubo powyżej 100 tys. złotych mam chyba prawo popatrzeć co się z tym "czymś" dzieje!!
Piszę tak bo jeździłem przez jakiś czas trzema Fordami po kilka lat każdym i okazało się że filtr kabinowy, za który płaciłem regularnie na każdy przeglądzie dopiero po 3,5 roku sam z kolegą wymieniłem - a na śrubach jeszcze lakier fabryczny był i parę żywych organizmów się zdążyło zadomowić .. :)
Reasumując...
Opowiedzcie o przygodach tych negatywnych ale i pozytywnych w starciu z tym serwisem.
Słuchajcie!
A może oprócz rankingu ASO - zróbmy np. ranking mechaników !!
"Pan Czesio z ASO w Augustowie - 100% fachowiec, wie jaką markę serwisuje a nie sprawdza w instrukcji jakiego klucza trzeba użyć...." itp.
Co wy na to??

Na dziś tyle..
Wrażeniami z użytkowania (20kkm podzielę sie niebawem)

Pozdrawiam

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-11-2014, 12:55   

zaba287 napisał/a:
Reasumując...
Opowiedzcie o przygodach tych negatywnych ale i pozytywnych w starciu z tym serwisem.
Przecież przeczytałeś kilka tematów o serwisie w Boguchwale i jeszcze masz wątpliwości :?: :?
Czego potrzebujesz by się w pełni przekonać :?: Wałek zrobiony na Twoim samochodzie dopiero Cię przekona :?:
Dla samej zasady omijałbym to miejsce szerokim łukiem :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-11-2014, 13:40   Re: Moje wrażenia....

zaba287 napisał/a:
a nie sprawdza w instrukcji jakiego klucza trzeba użyć...." itp.

Ja tam wolę takiego co patrzy do instrukcji jakiego klucza użyć...

zaba287 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-11-2014, 15:31   Re: Moje wrażenia....

Cytat:
Ja tam wolę takiego co patrzy do instrukcji jakiego klucza użyć...

hmm czy ja wiem .... a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega :D
no ubawiłeś mnie teraz !!!

nic to ..
Może nic nie popsują :)

Pozdrawiam

bzyczek 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2D
Wysłany: 02-11-2014, 15:45   

Ja nie mam zastrzeżeń. Już drugie auto u nich ogarniam i jest OK. W orównaniu z warunkami jakie były w Boguchwale a teraz na wylocie z Rzeszowa to kilka lat świetlnych różnicy. Tam Polmozbyt tutaj naprawdę już widać standardy czegoś ciekawszego.
Nigdy nie prosiłem czy mogę iść na serwis to nie wiem jak to z tym jest. Jednak przez Szybę z poczekalni wszystko widać co i jak. Także luz.
Terminy i zgodność ich ustalania na poziomie. z Cenami również można się potargować choć te są z góry narzucone i mogłyby być niższe...
Pojedziesz sam sprawdzisz co i jak. Ja jestem zadowolony z obsługi serwisu. Tak jak mówię to co było w Boguchwale nie ma co porównywać z tym co jest teraz w Rzeszowie. Z tego co wiem mój stary Outlander II mimo, że po gwarancji dalej jest tam serwisowany. A O3 raz miał tam przegląd.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-11-2014, 18:34   Re: Moje wrażenia....

zaba287 napisał/a:

hmm czy ja wiem .... a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega :D

Pojeździsz po mechanika co naprawili miliony europejskich wozów to zrozumiesz albo będziesz musiał wymienić rozrząd w 4G63/69 to pogadamy. A na razie się śmiej, ja się nie obrażam.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-11-2014, 21:27   

zaba287 napisał/a:
a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega :D
To ja Ci odpowiem a propos lekarza....
Moja żona chodzi regularnie do lekarza po receptę na jakieś tam tabletki na tarczycę. I lekarz przepisuje. Ale okazuje się, że "w googlach nie sprawdza", bo jednak przepisy się zmieniają. Okazuje się, że tabletki o jakiejś tam gramaturze/dawce są refundowane a te inne nie są. Bo on tego nie sprawdził "w googlach".
zaba287 napisał/a:
nic to ..
Może nic nie popsują
Dla spokoju duszy sprawdź czy wymienili Ci filtry ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

zaba287 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-11-2014, 23:00   Re: Moje wrażenia....

Cytat:
Pojeździsz po mechanika co naprawili miliony europejskich wozów to zrozumiesz albo będziesz musiał wymienić rozrząd w 4G63/69 to pogadamy. A na razie się śmiej, ja się nie obrażam.

Nieee no jest OK !
Ani myślę się obrażać ....
BTW piszą gdzieś że mam łańcuchy w rozrządzie toteż chyba nie będę musiał go wymienić :) - no chyba, że zrobię 500kkm albo się coś zj... psuje :)

3majcie się ciepło!

Pozdrawiam

[ Dodano: 03-11-2014, 15:54 ]
JCH napisał/a:
zaba287 napisał/a:
a jak do lekarza idziesz to też wolisz takiego co to w googlach szuka co ci dolega :D
To ja Ci odpowiem a propos lekarza....
Moja żona chodzi regularnie do lekarza po receptę na jakieś tam tabletki na tarczycę. I lekarz przepisuje. Ale okazuje się, że "w googlach nie sprawdza", bo jednak przepisy się zmieniają. Okazuje się, że tabletki o jakiejś tam gramaturze/dawce są refundowane a te inne nie są. Bo on tego nie sprawdził "w googlach".
zaba287 napisał/a:
nic to ..
Może nic nie popsują
Dla spokoju duszy sprawdź czy wymienili Ci filtry ;)

Wiesz... lekarz ma PHARMINDEX to takie google o lekach .. i porządny lekarz na 100% sprawdza poziom refundacji żeby nie obciążać kieszeni pacjenta. To tak na marginesie naszej służby zdrowia.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu