Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:56
[Carisma 1.8 GDI] Pomoc przy kupnie
Autor Wiadomość
tomek_tom 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI '98
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2011, 07:38   

master2591 napisał/a:
A skoro to nie jest LS to jaka jest to wersja EXE czy może L czy LX bo
na pewno nie jest to wersja EXE, która ma m.in.:
-podgrzewane siedzenia
-elektryczne lusterka
-elektryczne przednie szyby
-światła przeciwmgielne
i
Cytat:
oprócz tego wersja EXE ma inny gril (czarny + chromowane obwódki) i pod radiem jest mały zamykany schowek tutaj tego nie widzę.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 08-02-2011, 09:35   

Z kolei wersje LX nie miały climatronica.

Ta antena nad drzwiami kierowcy to jest taka zwykła wysuwana ręcznie ;)

master2591 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 08-02-2011, 10:53   

A istnieje może taka opcja że to jest wyposażenie opcjonalne np podczas kupowania auta w salonie była promocja albo można było kupić wersje LX z klimatyzacją. Kiedy mój tata kupował auto w salonie to też trafił wtedy na promocje i mimo tego że kupował najmniej wyposażoną wersje mógł sobie dopłacić i dostać radio czy klimatyzacje

Ja też nie chce wyjść na głupka kiedy ja sprzedawcy zarzucę że auto było z tył bite a wyposażenie się nie zgadza a on mi powie że to tylko naklejka a samochód został tak skonfigurowany

tomek_tom 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI '98
Wysłany: 08-02-2011, 12:00   

Saqu napisał/a:
Ta antena nad drzwiami kierowcy to jest taka zwykła wysuwana ręcznie
haha to jest też antena automatyczna (fale łapie automatycznie) tylko sterowanie ma manualne :P :twisted: :twisted: sorry za off top

master2591 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-02-2011, 13:04   

http://www.e-elektron.pl/...arisma9599S.htm

z tej broszury wynika prawdopodobnie że to jest wersja L tylko dalej nie wiem skąd się wzięło to S
mógłbym jeszcze zadzwonić do gościa i spytać się czy wie coś na ten temat ale jak pojadę go jeszcze raz oglądnąć może wymyślić jakąś historyjka której nie będę mógł sprawdzić

co do anteny to w sumie dla mnie bez różnicy czy jest czy nie bo radia i tak nie lubię słuchać ale to byłby fajny bajer jak by się sama wysuwała :mrgreen:

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 08-02-2011, 13:25   

Po tym ogloszeniu:
http://suchen.mobile.de/f...ber=2&picture=2
wnioskuje ze wersja special, to taka ubozsza wersja exe (obie zapewne wystepowaly tylko na rynku niemieckim). Brak grila w 'chromie', podgrzewanych siedzen i elektryki lusterek, brak przednich przeciwmgielnych i podlokietnika z tylu plus inna okleina konsoli srodkowej.
Wydaje mi sie, ze owalny znaczek na klapie (zamiast literek LS) to wlasnie oznaczenie Special. Widzielem juz kiedys podobny i teraz to skojarzylem.
[/code]
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 08-02-2011, 14:14   

Miałem też taki znaczek na swoim EXE- to była reklama niemieckiego serwisu i komisu, z którego auto było kupowane.

Obecnie: F34

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 14:27   

tomek_tom napisał/a:
(fale łapie automatycznie)

jaki sens ma czepianie się? z drugiej strony spróbuj "ręcznie" złapać jakąś fale. za antene może robić nawet kawałek drutu, a fale łapie radio za pośrednictwem anteny ;)

Koniec tematu anteny. :)

master2591 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-02-2011, 17:04   

dzwoniłem przed chwilą do właściciela który sprowadził to auto i mówi mi że to jest raczej naklejona naklejka przez poprzedniego właściciela ale powiedział mi że on na pewno nic tam nie przykleił więc dalej pewny nie jestem ale to by była pewnie najbardziej prawdopodobna wersja przynajmniej tak mi się wydaje

gigant87 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 19:19   

wg mnie najbardziej prawdopodobna wersja to taka, że klapa była wymieniania ;]

master2591 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-02-2011, 20:33   

a istniej jakaś możliwość żeby to sprawdzić czy tylko dokładnie się przyglądać i porównać z innymi częściami ??

bo jeśli była wymieniana to tylko z innego samochodu, nowa nie miała być żadnych oznaczeń

gigant87 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 21:24   

jeśli szyby mają te same nr'y
jeśli od dołu wszystko wygląda dobrze
jeśli podłoga od góry (okolice koła zapasowego) wygląda dobrze

to prawdopodobnie auto jest dobrze zrobione po niewielkiej stłuczce (możesz to sprawdzić, zobacz czy na zderzakach widać fakturę plastiku- nie jest taki zupełnie gładki)

wenom44 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma GDI 98r
Wysłany: 08-02-2011, 23:22   

dorzucę się, ja mam wersję SPECIAL, naklapie z tyłu jest napis i na okleinie konsoli. Więc klimatronik ma, nie widać na zdjęciach czy ma airbagi w oparciach przednich fotei, u mnie są, a poza tym nic więcej, zwykła wersja L, nawet weluru nie ma. Na zdjęciach literki LS to lipa jakaś, bo to na pewno nie ten model.
detali.ru tyle napisało o moim aucie

Название: CARISMA(EUR/NEDCAR)
Модель: 1800 [DA2A]
Классификация: L(SEDAN/GDI),5FM/T GERMANY [SNDGL6]
Опции: U83
Внутренний цвет: 41J
Период выпуска: 1997.11.3
Регион: Европа

opis opcji C15 : ANTI-SKID BRAKE CONTROL SYSTEM R35 :AUTO A/C WITH AIR PURIFIER
P59 : COLOR BUMPER V84 : KEY LESS ENTRY B11:SPARE TIRE (A) XP1 : CENTRAL EUROPE SPEC TD3 : THEFT PROTECTION + AUTO A/C + OTHER OPTION K29 :TRUNK THROUGH SEAT K38 : HEIGHT CONTROL SQ3 : HEIGHT ADJUSTER + AIR BAG QR3 :HIGH-MOUNT STOP LAMP N52 :POWER WINDOW (FRONT DOOR) K84 :RR S/BELT W/ALR+ELR SWA : ABS + OTHER OPTION SBB :P /W + AIR BAG TXJ : JXX + NXX VC2 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE)

master2591 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-02-2011, 22:41   

Na początku przeproszę że nie odpisałem od razu ale nie miałem za bardzo czasu.

Wczoraj byłem sprawdzić to auto i okazało się ze faktyczne auto miało niewielką stłuczkę i tylna klapa oraz zderzak zostały wymienione ale z zewnątrz nie ma ani śladu po jakichkolwiek naprawach a za zderzakiem jest tylko takie delikatne wgniecenie czyli zderzak musiał pochłonąć całą energie uderzenia, po za tym auto wyglądało w porządku i wszystko się zgadzało więc zdecydowałem się na zakup (nawet właściciel opuścił cenę właśnie dzięki temu że wypatrzyliście ten znaczek na masce ja sam pewnie nie zwrócił bym uwagi) i zostałem właściciele Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Special, jestem zadowolony :mrgreen:

Dziękuje wszystkim za pomoc mimo tego że jestem nowy na forum pomogliście.

Mam jeszcze 2 takie małe pytania, wiem że to chyba nie jest odpowiedni dział więc proszę o informacje na priv:
- auto ma zrobione 99 tys km i z tego co wiem rozrząd powinien być wymieniony przy 90 tys(auto serwisowanie w ASO) ale w książce serwisowej nie ma nić poza datą następnego przeglądu i teraz nie wiem czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy był wymieniany czy nie ??
- klimatyzacja, wcześniej nie spotkałem się z klimatyzacją a podczas jazdy szyby zachodzą parą i nie wiem jak to ustawić, pewnie po jakimś czasie sam się dowiem ale może ktoś zaoszczędzi mi czas

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-02-2011, 23:03   

Rozrząd lepiej na starcie wymień, jak nie był wymieniany od nowości, to nie dość że ponad brzebieg przeżył to jeszcze pasek ma ponad 10lat...(powinno się wymieniać go co przebieg, albo co 5 lat...) lepiej nie ryzykuj i się szybko gotuj na wymianę. Co do klimy to masz climatronic, jak dajesz w automacie to nie zawsze włącza klime, po prawej od wyświetlacza jest taka śnieżynka, nią możesz włączać ręcznie klime.

Jak dajesz w automat i ta śnieżynka widnieje na wyświetlaczu to klima włączona, i na odwrót.

Miłego użytkowania.. :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi