Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wgrać Polski lang do głownego menu?
Autor Wiadomość
Marianekk 
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 17-05-2011, 15:27   

gzesiolek napisał/a:
w Grande Punto Blue&Me jest taka nieprzyjemna baba mowiaca po polsku (mowie o glosie generowanym), ze juz wole moja angielke w Mitsu

Identycznie widzialem w Hyundaiu i Kia

gzesiolek napisał/a:
a w Fordzie zrobili wszystko, zebym przypadkiem nie kupil sedana, a taka wersje chcialem... od ignorowania w przygotowanych wycenach, poprzez ograniczanie wyboru, az po czas oczekiwania pol roku... mialem wrazenie, ze jak chce sedana to mam wylozyc ok. 20tys PLN wiecej i brac Mondeo...

Na szczęście nie kupuje auta w Polsce tylko w Belgii a tu przez sprzedawców jesteś traktowany jak klient który zostawi ileś tam kasy,zawiodłem się tylko na Skodzie ale tylko dlatego ze chcieli wcisnąć za mocno mi auto.

Wybrałem Mazda 3 sedan,Lancer sedan i nowy Fokus tez sedan .
Wszystkie maja podobne silniki które mnie interesują 115 KM diesel, co kupie sie okaże każde ma plusy i minusy choć Ford ma dość leka przewagę.

gzesiolek napisał/a:
Lancerka widzialem raz na tydzien... Focusa II FL kilka dziennie, a w ogole II to co 5min... nie chcialem byc domyslnie traktowany na drodze jako PH :mrgreen: choc teraz Lancerki widze 1-2 dziennie srednio :roll:

U mnie żadnego z trzech nie widać za dużo :] choć i tak mało kto tu do tego wagę przykłada czym jeździsz.

gzesiolek napisał/a:
ale tutaj pozostaje chyba tylko wymiana Audio na cos z Navi i BT/zestawem i dostepnym jezykiem polskim...

Takie coś właśnie biorę pod uwagę przy lanerku i to co sprzedawca mówił działa ze sterowaniem kierownicy(dedykowany do lancera).

waldinio napisał/a:
dla porównania, wczoraj jechałem nowym passatem, są wszystkie najważniejsze języki oprócz polskiego.... nie czaje tego

Identycznie w Audi :D dużo wspólnych podzespołów ,dwa może przyzwyczajenie ze Polacy i tak do tego wagi nie przekładają .

Pozdrawiam
Marian

jac 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2011, 18:20   

Marianekk napisał/a:
gzesiolek napisał/a:
ale tutaj pozostaje chyba tylko wymiana Audio na cos z Navi i BT/zestawem i dostepnym jezykiem polskim...

Takie coś właśnie biorę pod uwagę przy lanerku i to co sprzedawca mówił działa ze sterowaniem kierownicy(dedykowany do lancera).

zamontowalem u siebie Parrota CK3000 i tu ciekawostka, samo uzadzenie nie ma opcji menu w naszym jezyku tylko domyslnie inglisz, jednak po wcisnieciu jednego z przyciskow na centralce i powiedzeniu glosno nazwy kontaktu z ksiazki tel, generowany glos zaczyna do mnie mowic lamana polszczyzna :shock:
Reasumujac, polecam Parrota jako alternatywe dla blootka w samochodzie, dziala szybko i nie ma zadnych problemow z synchronizacja ksiazki tel, co np wystepuje w uzadzeniach multimedialnych kupowanych w roofaudio.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2011, 17:01   

Marianekk napisłał:Niektórzy w szkole angielskiego nie mieli lub nie mieli z nim styczności
no ale Ty akurat za młody może jesteś żeby to wiedzieć ( bez urazy )

Panowie. ja uczyłem się rosyjskiego, a mój wiek nie jest młody. Chodzi tylko o to, że po pierwsze auto nie wymawia az tylu słów, których nie mozna byłoby się nie nauczyć, po drugie: po prostu rzuciłem żart :mrgreen:

Co do języka auta, to faktycznie lancer jest obrazkowy(poza menu). Ja mam sposób na takie "lingłidże" W domu mam po prostu słownik... :mrgreen:

Acha, nie obrażam sie ani nie mam zamiaru kogokolwiek urazić:)

Odpowiedz do tematu