Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
09-05-2011, 15:17
Chamstwo na drodze - Dominos
Autor Wiadomość
apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2011, 06:45   

Kaucz napisał/a:
a gdzie tu masz łamanie tej zasady ?

Jazda prosto z pasa do skrętu w lewo i wyprzedzanie na skrzyżowaniu, z prawej strony jest zgodne z przepisami??

Sticker 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi 97
Wysłany: 09-05-2011, 10:05   

apikus napisał/a:

Jazda prosto z pasa do skrętu w lewo i wyprzedzanie na skrzyżowaniu, z prawej strony jest zgodne z przepisami??

Czytaj ze zrozumieniem. Manewr był wykonywany z pasa do skrętu w prawo.
Co do zachowania DominoS'a - przeprosił publicznie i na tym powinniśmy zakończyć piętnowanie. Jak jeździ tak na co dzień to kiedyś spotka cwaniaka który też depnie i go nie wpuści (np. mnie :D ).
Jestem wyrozumiały dla takich manewrów, ale tylko wtedy gdy widzę że kierowca to nie miejscowy i się źle ustawił na pasie.

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2011, 10:23   

Sticker napisał/a:
Czytaj ze zrozumieniem. Manewr był wykonywany z pasa do skrętu w prawo.

Tak pomyliłem się, przepraszam :oops: powinno być:

Jazda prosto z pasa do skrętu w prawo i wyprzedzanie na skrzyżowaniu, z prawej strony jest zgodne z przepisami??

Jednak nie zmienia to faktu.

Mi nie chodzi o piętnowanie tylko o przestrzeganie zasad. Jedni muszą, inni nie. Ktoś jest równiejszy?

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 09-05-2011, 10:27   

nie ma równiejszych

Dominos zachował się źle - przeprosił i wyjaśnił - sprawa jest załatwiona !!

po cholerę dalej piane bić
temat do zamknięcia

kupujepolskieprodukty.pl

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-05-2011, 10:33   

och och och, wszyscy święci drogowi :lol:

Dominos to szumowina drogowa i siedząc z nim w aucie nie raz mi spadły przez niego okulary. Niemniej jednak w tym przypadku jego przelot dalej w al. Unii mógł co najwyżej zdziwić jeźdźca apokalipsy w pomarańczowym maluszku, który dojeżdżał do skrzyżowania z prawej strony.

Chcieliśmy jechać w prawo, ale ze dobiło aut i nie było nawet szansy zjechać ze skrzyżowania na zielonym, to Dominik poleciał przed siebie. Formalnie powinien wbić lewy kierunek i łaskawie prosić aby ktoś z lewego pasa wpuścił go z powrotem. pytanie, czy ktoś miałby tyle "dobrej woli", czy skończyłoby się typowo polskim "heh frajer się rozmyślił i chce teraz wrócić na MÓJ pas, a niech sobie stoi...."

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 09-05-2011, 10:40   

Chooper napisał/a:
Formalnie powinien wbić lewy kierunek i łaskawie prosić aby ktoś z lewego pasa wpuścił go z powrotem. pytanie, czy ktoś miałby tyle "dobrej woli", czy skończyłoby się typowo polskim "heh frajer się rozmyślił i chce teraz wrócić na MÓJ pas, a niech sobie stoi...."

Dokładnie, i na pewno znalazł by się ktoś kto był by oburzony, że próbuje się wciskać, że blokuje prawoskręt a mógł wcześniej pomyśleć itp itd.
http://www.mmdzieciom.pl/

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2011, 11:08   

gulgulq napisał/a:
nie ma równiejszych

Więc czemu jest tylko jedno ostrzeżenie?

Albo anulujemy pierwsze, albo dajemy drugie.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 09-05-2011, 11:17   

pierwsze jest za niezbyt miłe epitety

drugie nie jest potrzebne bo facet PRZEPROSIŁ i sprawa się wyjaśniła

kupujepolskieprodukty.pl

iza 
Mitsumaniak
IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
Wysłany: 09-05-2011, 11:29   

AFERA taka ze szok!!!!!!!!!
sami jeździmy i nie zawsze zgodnie z tym jak uczą nas na nauce jazdy
każdy popełnia błędy :? DOMINOS przeprosił dostał kare hihi ostrzeżenie :lol: i po sprawie nie ma co tu rozdmuchiwać

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 09-05-2011, 11:52   

Chooper napisał/a:
Chcieliśmy jechać w prawo, ale ze dobiło aut i nie było nawet szansy zjechać ze skrzyżowania na zielonym, to Dominik poleciał przed siebie. Formalnie powinien wbić lewy kierunek i łaskawie prosić aby ktoś z lewego pasa wpuścił go z powrotem. pytanie, czy ktoś miałby tyle "dobrej woli", czy skończyłoby się typowo polskim "heh frajer się rozmyślił i chce teraz wrócić na MÓJ pas, a niech sobie stoi...."

No właśnie w tym problem!!! Jeżdżę tą trasą codziennie. I w rannych godzinach szczytu taka sytuacja, to zachowanie notoryczne. Jeżeli wyeliminujemy 1% przypadkowych kierowców w tych godzinach i w tym miejscu to pozostałe 99% zachowuje się chamsko.
Przykro mi, ja zawsze na tym skrzyżowaniu cierpliwie czekam na swoją kolej. Nie dziwcie się więc, że jak pisz pamar będę "oburzony". De facto chcieliście skręcić w prawo w kierunku al.Włokniarzy i sądzisz, że jadąc na wprost do Drewnowskiej i z powrotem al.Włókniarzy DominoS dojechał szybciej do celu, niż stojąc pewnie ze 3 zmiany świateł pod wiaduktem na Konstantynowskiej? I żeby była jasność :angel7: nie jestem, ale takie zachowanie na drodze jest dla mnie nie do zaakceptowania.
Dla mnie EOT
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2011, 12:14   

iza napisał/a:
DOMINOS przeprosił dostał kare hihi ostrzeżenie

Takie niewidoczne :wink:

To może skaut przeprosi za epitety i też nie będzie ostrzeżenia?

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 09-05-2011, 12:29   

apikus napisał/a:

Nie jest zgodna, ale nie uważam też, że jego manewr czyni go automatycznie 'wariatem drogowym' . Wszystko opisane ładnie, co jak dlaczego, przeproszone - dla mnie jest ok. Jeżeli będziemy przy każdym nierozsądnym, ale nie stwarzającym zagrożenia życia ( jedynie ewentualnej stłuczki ) manewrze przywoływać to hasło to będzie ono stawać się jeszcze bardziej żałosne dzięki temu...

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 09-05-2011, 12:39   

Chooper napisał/a:
Formalnie powinien wbić lewy kierunek i łaskawie prosić aby ktoś z lewego pasa wpuścił go z powrotem. pytanie, czy ktoś miałby tyle "dobrej woli", czy skończyłoby się typowo polskim "heh frajer się rozmyślił i chce teraz wrócić na MÓJ pas, a niech sobie stoi...."
Jakby tak zrobił to było by tak jak mówisz, ale w końcu by wjechał, a tego tematu by wogóle nie było :)
Szczerze powiem że raz w życiu zrobiłem dokładnie ten sam manewr i z tych samych powodów, ale do dziś uważam że był chamski :(

sloniu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 09-05-2011, 13:13   

Ale się temat rozkręcił :mrgreen:
Jak dla mnie 'winowajca' sprawę wyjaśnił i nawet przeprosił - brawo !
Każdy pewnie ma na koncie jakieś nieprzepisowe zachowanie.
Ja teraz zanim dokonam czegoś nieprzepisowego przypomnę sobie ten wątek, wezmę głęboki oddech, włączę spokojną muzykę w radio i odpuszczę 8)

Proponuję złapać się za ręce i wspólnie zaśpiewać jakąś pokojową piosenkę :P

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 09-05-2011, 14:04   

Każde z nas ma w swojej historii coś czego się wstydzi po cichu. Niekoniecznie na drodze.
W tym konkretnym przypadku winowajca sam się "podpisał" naklejką na samochodzie.

Nie chcę oceniać czy zrobił dobrze/źle/nagannie/nie itd. Nie jestem do tego uprawniony i nie czuję się do tego powołany.

Ostrzeżenie jakie tu zostało przyznane IMHO było słuszne.
Co do ostrzeżenia dla winowajcy - nie on opisał swoje wyczyny no i na szczęście nic się nie stało.

W tym wszystkim zastanowić należałoby się tylko nad jednym - umieszczając na samochodzie naklejki pokazujące przynależność do Klubu Mitsumaniaki musicie pamiętać, że nie jesteście już anonimowi. Reprezentujecie sobą i swoim zachowaniem Klub. I 2500 innych jego członków...

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi