Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec przygody z Outlanderem
Autor Wiadomość
mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 14-06-2011, 18:48   

joachim69 napisał/a:
moze ma popsuty ten zawias skoro jest taka tragedia ,albo nima dodanej opcji airmatika :D , w pajero to bedzie dopiero dramat jak w audi jest kiepsko
ale o jakim Ty sport pakiecie mówisz?? według etki audi ma tylko dwa rodzaje amortyzatorów albo pneumatyka albo jej brak i sline nie ma tutaj żadnego znaczenia
Pneumatyk nie jest standardem w wersji 3.0D. Chyba nawet w 4.2 TDI nie jest, ale moge sie mylic. W kazdym badz razie standardowe zawieszenie i do tego utwardzone sprezyny w Sport Packu i koła 21'': Łomatkooooo :butthead:

Dominik

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2011, 19:21   

Jak to powiedział Pan Kornacki chyba kogoś cytując:" Czuć nawet rodzynki rozrzucone na asfalcie" :D

joachim69 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Wysłany: 14-06-2011, 19:54   

mitsu00 napisał/a:
joachim69 napisał/a:
moze ma popsuty ten zawias skoro jest taka tragedia ,albo nima dodanej opcji airmatika :D , w pajero to bedzie dopiero dramat jak w audi jest kiepsko
ale o jakim Ty sport pakiecie mówisz?? według etki audi ma tylko dwa rodzaje amortyzatorów albo pneumatyka albo jej brak i sline nie ma tutaj żadnego znaczenia
Pneumatyk nie jest standardem w wersji 3.0D. Chyba nawet w 4.2 TDI nie jest, ale moge sie mylic. W kazdym badz razie standardowe zawieszenie i do tego utwardzone sprezyny w Sport Packu i koła 21'': Łomatkooooo :butthead:
no wymaga dopłaty 14 koła ,ale uważam że warte jest to każdej złotówki

Beduin 
Forumowicz

Auto: Outlander Intense 2.2D MiVEC
Wysłany: 14-06-2011, 21:08   

Gratulacje Mitsu00. Świetnie, że przygoda kończy się w ten sposób. Auto robi piorunujące wrażenie. Powiedz tylko czy to zwykły biały czy biała perła.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-06-2011, 21:21   

Beduin napisał/a:
Gratulacje Mitsu00. Świetnie, że przygoda kończy się w ten sposób. Auto robi piorunujące wrażenie. Powiedz tylko czy to zwykły biały czy biała perła.
Do Pajero nie ma niestety białej perły, a szkoda bo w glonie pieknie sie prezentuje. Ale jak lakier poddam mojej kuracji upiekszającej to bedzie sie blyszczal jak lakier perłowy :D

Dominik

adrian71 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Intense+
Wysłany: 14-06-2011, 23:48   

Moj tato ma Q7, felgi 20', tylko ze pneukatyka i jest o niebo lepiej juz u mnie w outku przy 18. Nie wiem czy ta jedna cala w Q7 robi roznice.

Jakbym miał białe auto pierwsze co bym zrobił to czarny dach i czarna felga :evil:

joachim69 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Wysłany: 15-06-2011, 01:08   

adrian71 napisał/a:
Moj tato ma Q7, felgi 20', tylko ze pneukatyka i jest o niebo lepiej juz u mnie w outku przy 18. Nie wiem czy ta jedna cala w Q7 robi roznice.

Jakbym miał białe auto pierwsze co bym zrobił to czarny dach i czarna felga :evil:
no właśnie to tym mówię że proste jak drut zawieszenie Pajero nie jest w stanie pokonać pnęumata w audi , w Mitsu brakuje tylko resorów do pełnego old skula z manaulaną tylną klima itd ,samochód może fajny na dakar ,ale do codziennej jazdy kupa .

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 15-06-2011, 07:26   

joachim69 napisał/a:
no właśnie to tym mówię że proste jak drut zawieszenie Pajero nie jest w stanie pokonać pnęumata w audi
chyba tylko naprawdę wielki fan trzech diamentów, który Q7 oglądał na parkingu będzie twierdził inaczej. Q7 nawet nie próbuje udawać terenówki, jaką jest Pajero, a regulowany pneumatyczny zawias nie daje się porównać nie tylko z Outkiem, ale i wieloma innymi.
adrian71 napisał/a:
Moj tato ma Q7, felgi 20', tylko ze pneukatyka i jest o niebo lepiej juz u mnie w outku przy 18
bo grubość warstwy gumy opony niewiele się różni, a zawieszenie pneumatyczne oznacza jeszcze dodatkową warstwę gumy i powietrza :) i to one robią największą różnicę .
mitsu00 napisał/a:
W kazdym badz razie standardowe zawieszenie i do tego utwardzone sprezyny w Sport Packu i koła 21'': Łomatkooooo
jak sobie ktoś utwardza, to chyba wie po co ;) komfortu to nie będzie, i jeszcze na naleśnikach :biggrin: mitsu00, mnie bardziej interesowała kultura pracy silnika w porównaniu do Q5 V6, bo tym nie miałem okazji jeździć, ale hasło "wypruję całe wnętrze i wyciszę go" dużo mówi na temat różnicy w komforcie :wink: Q5 chyba nie prułeś?

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-06-2011, 11:46   

joachim69 napisał/a:
no właśnie to tym mówię że proste jak drut zawieszenie Pajero nie jest w stanie pokonać pnęumata w audi , w Mitsu brakuje tylko resorów do pełnego old skula z manaulaną tylną klima itd ,samochód może fajny na dakar ,ale do codziennej jazdy kupa .
Panowie...... litosci. Porownujemy Q7 w najbardziej wypasionej wersji, ktore do tego nie jest terenowka i kosztuje prawie 400 klocka z Pajero, kt ore po 1 kostuje okolo 180-190 w max full wersji, jest terenowka z reduktorem, moze ciagnac przyczepe bez zadyszki wazaca do 3,5 tony. Jak 20'' beda do :butthead: , to je po prostu zdejme i zaloze 18''. Dla mnie prio w zakupie Pojary bylo:
jako taki wspolczynnik ceny do mozliwosci terenowych, zaladunkowych, wyposazenia i co najwazniejsze zeby mogl ciagnac lodke i campera bez problemu.

Do tego bardzo podoba mi sie on w bieli.

[ Dodano: 15-06-2011, 11:50 ]
rezon napisał/a:
Q5 chyba nie prułeś?
Nie, nie trzeba bylo bo jest fajnie wyciszony :twisted: Ale w Pojarce bede montowal lepsze glosniki i wywale MMCSA i zamiast niego wloze Pioneera z OII. Dlatego jak juz bede w akcji, to i auto wycisze. Mitsubishi bardzo latwo sie rozbiera i sklada z powrotem :P

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 15-06-2011, 17:28   

mitsu00 napisał/a:
Mitsubishi bardzo latwo sie rozbiera i sklada z powrotem
Technologiczność wykonania to mocna strona japońskich marek. To samo ma Mazda czy Suzuki :)

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 16-06-2011, 21:47   

mitsu - duże gratulacje: autko z wyglądu robi naprawdę wrażenie... (chociaż biorąc pod uwagę dotychczasową progresję: Outlander -> Audi Q5, spodziewabym się raczej Cayenne jako następnego pojazdu... :) )
Przy okazji dziękuję za mnóstwo ciekawych rad, które mnie (i pewnie nie tylko) bardzo przydały się w korzystaniu z Outlandera...

bonito

andrzejGb 
Forumowicz

Auto: www
Wysłany: 17-06-2011, 10:23   

Piękna furka , automacik 600 mil czy autko z USA? i ile ma kobyłek ta pancerka

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 17-06-2011, 10:51   

Ale oprócz wszystkich fachowych uwag wygląda bardzo ładnie.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2011, 15:02   

andrzejGb napisał/a:
Piękna furka , automacik 600 mil czy autko z USA? i ile ma kobyłek ta pancerka
Szwedzka mila=10km. Auto europejskie z pelna 8 letnia gwarancja. 200 kucy i 441 niutow. Wystarczy do turlania i taplania sie w blocie i ciagniecia lodki i kampera 1800 kg.

[ Dodano: 17-06-2011, 15:02 ]
13zbyszek13 napisał/a:
Ale oprócz wszystkich fachowych uwag wygląda bardzo ładnie.
Niby kto....? Ja czy bialy pancerwagen? :rolleyes:

Dominik

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 18-06-2011, 12:51   

mitsu00 napisał/a:
Niby kto....? Ja czy bialy pancerwagen? :rolleyes:

Piszę o białasie :lol:

Odpowiedz do tematu